יותר מ-1,300 משתתפים בכנס השנתי של לשכת טכנולוגיות המידע
הכנס השנתי של לשכת טכנולוגיות המידע בישראל, שהתקיים באחרונה במרכז הכנסים אווניו שבקריית שדה התעופה, אירח יותר מ-1,300 משתתפים, ביניהם מנכ"לים עסקיים, מנכ"לי חברות IT, סמנכ"לי טכנולוגיות ומערכות מידע ומנמ"רים מכלל המגזרים במשק. הוועידה אורגנה והופקה על ידי אנשים ומחשבים.
את מליאת האירוע פתח יו"ר הלשכה, אלי פרנק, שאמר כי "ה-IT הוא לא עוד 'תומך לחימה', אלא 'אמצעי לחימה' לכל דבר ועניין, ולכן, זה מחייב ארגונים לשנות דרכי פעולה".
יורם אלדר, מנכ"ל הלשכה לטכנולוגיות המידע, סיפר על הטרנספורמציה שעוברת על הארגון בשנים האחרונות, ובפרט בשנה האחרונה. לדבריו, מטרת התהליך היא "להביא ערך משמעותי – מקצועי, חברתי ועסקי – לקהילת ההיי-טק הישראלית ולהיות דה פקטו הבית המקצועי של אנשי ההיי-טק בישראל".
בנוסף למליאה, נערכו מספר מושבים מקצועיים. ד"ר אלון הסגל, מרצה בכיר באקדמיה, הנחה את המושב InnovaTED, שעסק ב-"חדשנות הדו פרצופית". הוא טען שלחדשנות יש כללים משלה והם לא קשורים בהכרח בשיטות הנהוגות כיום. "ביורוקרטיה והיררכיה מאפשרות שליטה ובקרה, אך אינן מותאמות להתפתחות חדשנות, בעיקר אם החדשנות משבשת", אמר ד"ר הסגל. הוא הוסיף כי "האתגר ביישום חדשנות ארגונית מתחיל ביצירת סביבת עבודה תומכת ורלוונטית מלמעלה למטה (Top Down) – מרמת הדירקטוריון וההנהלה, ועד לרמת השטח".
דוגמאות לחדשנות עולמית
רז הייפרמן, חבר בהנהלת הלשכה ודירקטור B.D.O דיגיטל, דיבר על החדשנות, שהפכה בשנים האחרונות לנושא בעל חשיבות אסטרטגית ארגונית, במיוחד בעידן הדיגיטלי. הייפרמן ציין טיפים לארגונים המבקשים לרתום את החדשנות ליצירת יתרון תחרותי, לאחר שנתן שלל דוגמאות מפתיעות מתוך הסביבה העסקית העולמית.
ד"ר הראל מנשרי, מרצה ומנהל מרכז הסייבר ב-HIT – המכון הטכנולוגי חולון, ומרצה באוניברסיטת בר אילן, דיבר על תרבות החדשנות בסין. הוא הסביר עד כמה רחוקה תפיסת עולמם של הסינים "בני חאן", שראו את עצמם תמיד כמרכז העולם וככאלה שיוצרים את החדשנות שבו. "תחילה הם יצרו את חומר נפץ, דיו, משי ועוד. בהמשך הם ראו את החדשנות הפורצת מהמערב ומבחינתם, העתקה ושיטות תעשייתיות מותאמות הם חלק מתפיסת החדשנות", הסביר ד"ר מנשרי. לדבריו, הסינים לא מקבלים את המילה "כישלון", אך הם מוכנים ליצור שיתוף פעולה בינם לבין עצמם ולבצע כל פרויקט נדרש, גם אם הוא נראה כבלתי אפשרי.
דוברים נוספים באירוע היו ד"ר שאול לוי, שדיבר על הבלוקצ'יין כמנוע צמיחה; נטע גרנות, מנהלת החדשנות של נסטלה-אסם, שסיפרה כיצד מטמיעים חדשנות בתאגידים גדולים; והילל קוברובסקי, שדיבר על עתיד החדשנות וטען שהבסיס להתפתחות חדשנות בארגון הוא השילוב עם האקו-סיסטם שלו ושל החדשנות הרלוונטית לו.