ענקיות ה-IT לאובמה: עדכן את חוקי הפרטיות ברשת

בין חברות הברית החדשה שהוקמה - מיקרוסופט, גוגל ואמזון ● "העולם הטכנולוגי השתנה באופן דרמטי ב-25 שנים האחרונות", קובעות חברות הברית, "אנו מצויים במצב של מביך לגבי האופן שיש לפרש את חוקי הפרטיות, מצב היוצר חוסר ביטחון לשני הצדדים - לספקיות השירות ולרשויות האכיפה" ● הסנטור פטריק ליהי, יו"ר הוועדה המשפטית בסנאט: "חוקי הפרטיות האלקטרונית שלנו אינם מעודכנים בצורה מעציבה"

מיקרוסופט (Microsoft), גוגל (Google) ואמזון (Amazon) הן בין שחקניות המפתח שהתארגנו בברית חדשה שמטרתה להקשות על הממשל בארה"ב לנטר ולשאוב נתונים אישיים על האזרחים ממיחשוב ענן. הקבוצה החדשה יצאה אמש (ד') בקריאה לנשיא ארה"ב, ברק אובמה, לעדכן את חוק הפרטיות הדיגיטלי, שחוקק לפני 25 שנים.

הקבוצה החדשה, The Digital Due Process Alliance, כוללת לצד מיקרוסופט, גוגל ואמזון, גם את AT&T, אי-ביי (eBay) והאגודה האמריקנית לזכויות האזרח (ACLU). מטרתה היא "לרענן ולחדש" את חוק הפרטיות בתקשורת האלקטרונית, ECPA (ר"ת  Electronic Communications Privacy Act) שלדבריה אינו מעודכן למצב הרשת כיום, ובשל כך, אינו נותן הגנה מספקת לאזרחים.

ריצ'רד סלגדו, יועץ משפטי בכיר לגוגל, כתב בבלוג שלו, כי "במקור, מטרת החוק הייתה להגן על האזרחים מפני התערבות יתר של הממשל בחייהם, לצד הגנה על ביטחון הציבור, אולם החוק נכתב הרבה לפני שאנשים ידעו מה פשר המילים 'אי-מייל', 'טלפון סלולרי' או 'ענן'. כיום משמעות הענן היא אחסון מידע אישי כתוב או מצולם במקום רחוק בצורה מקוונת – מצב הדורש עדכון חקיקתי".

על פי הארגונים החברים בברית, כיום קל מדי לממשל להגיע למידע אישי אודות אזרחים, בשל הגידול בשימוש שירותים מבוססי מיחשוב ענן, ונדרשות ארבע דרכים לחידוש ועדכון החוק. האחת, נכתב, היא להגן על המידע המאוחסן בצורה טובה יותר, כך שרשויות האכיפה לא יוכלו להגיע אליו בלא צווי חיפוש מבתי משפט. השניה, יש לאסור שימוש במידע מבוסס מיקום והמעקב אחר אזרחים על בסיסו, כגון איכון מיקומו של אדם לפי האותות שמשדרים הטלפון הסלולרי שלו, או רכיבים ניידים אחרים – בלא צו בית משפט.

הדרך השלישית, נכתב, היא לצמצם את כמות הניטור של הממשל העוקב אחר האזרחים באופני ההתקשרות שלהם ובזהות האנשים עימם הם יוצרים קשר באמצעי התקשורת השונים – תקשורת קווית, אלחוטית, או דיגיטלית. על פי הצעת חברות הברית, רשויות האכיפה יצטרכו לשכנע שופט כי חיפוש נתונים, דוגמת ניטור דואר אלקטרוני או מסרים מיידיים, הוא חיוני למציאת הפושע או למניעת פשע עתידי. לבסוף, אומרים חברי הברית, יש למצוא אמצעי הגנה חזקים יותר למניעת צירוף והצלבת נתונים ממקורות מידע שונים, וכריית מידע ממאגרי מידע רבים ומרובי נתונים. גם כאן, מציעים חברי הברית, יהיה צורך לשכנע מראש כי אגירת מידע רב שכזה, על קבוצת אזרחים שלמה, היא חיונית.

ככלל, מדגישים חברי הברית, צריכה להיות הקבלה בין הדרכים בהם נעשה חיפוש בעולם הפיסי על האדם, דוגמת מכוניתו, ביתו ומשרדו – לבין חיפוש שכזה בעולם הדיגיטלי. לשם כך, הם קובעים, יש לעדכן את החקיקה הקיימת, על מנת שתיווצר הקבלה שכזו בעולם המשפט, שתנחה את רשויות האכיפה לפעול בהתאם.

"העולם הטכנולוגי השתנה באופן דרמטי ב-25 שנים האחרונות", נכתב באתר של הברית, "בתחום המיחשוב והאינטרנט, המדובר בשנות אור. אנו מצויים במצב של מביך לגבי האופן שיש לפרש את חוקי הפרטיות, מצב היוצר חוסר ביטחון לשני הצדדים – לספקיות השירות ולרשויות האכיפה".

הברית מבקשת סיוע של פוליטיקאים לשינוי המצב. כך, פטריק ליהי, סנטור דמוקרטי ויו"ר הוועדה המשפטית של הסנאט, אמר אתמול, כי "חוקי הפרטיות האלקטרונית שלנו אינם מעודכנים בצורה מעציבה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים