נשים ומחשבים: דנה ארדיטי, יבמ ישראל
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● הפעם: דנה ארדיטי, מובילת תחום דיגיטל ויישומי בינה מלאכותית ביבמ ישראל
שם ותפקיד: דנה ארדיטי, מובילת תחום דיגיטל ויישומי בינה מלאכותית ביבמ ישראל.
ותק בתפקיד: 3.5 שנים.
תפקידים קודמים: מנהלת BI בנייס ובנטויז'ון, מנהלת מוצר בכירה בסי-וידיה.
השכלה: MBA מהמכללה למינהל, Bsc בהנדסת תעשייה וניהול מאוניברסיטת תל אביב.
משפחה: נשואה + 3 ילדים.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?
תמיד ידעתי שהעתיד שלי יהיה קשור בטכנולוגיה. אבי היה מהחלוצים בתחום ורציתי ללכת בעקבותיו. המשיכה שלי לטכנולוגיה נובעת בעיקר מהעובדה שמדובר בעולם דינמי, שמכיל בתוכו באופן אינהרנטי גם מימד של חדשנות. הייתי יכולה להשתעמם בקלות בתחומים אחרים, שנחשבים "סטטיים" יותר. אני מרגישה שההתאמה שלי למקצועות טכנולוגיים היא באמת התאמה מלאה.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?
זה נכון שיש היום מגמה של שינוי, אנחנו רואים לא מעט נשים מצליחות בתעשייה – ואני מאוד שמחה על כך. עם זאת, האפליה לדעתי עדיין מושרשת עמוק. זה מתחיל בגיל מאוד מוקדם, כבר בילדות, כאשר חושבים שבנות צריכות להתעניין במשחקי הרכבה ופירוק כדי למצוא עניין במקצועות הטכנולוגים. זה ממשיך בתיוג ברור של בנים למקצועות טכנולוגים של הנדסה ופיזיקה וכך מוביל להרבה קונספציות מוטעות.
חשוב לנקוט פעולה כדי למתג את התחום כך שימשוך אליו גם ילדות ונשים. האפליה ממשיכה במקומות העבודה מתוקף העובדה שהרוב הגברי מכתיב שיטות עבודה וחשיבה, שלעתים שונות במהותן מהדרך שבה נשים פועלות. העמדות של הנשים הן לרוב עמדות של מיעוט ובאופן טבעי פחות מקובלות.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?
לאורך מסלול הקריירה שלי לא נתקלתי באפליה באופן אישי, אבל היו לא מעט פעמים שבהן נתקלתי בחוסר הערכה, הקשבה וקבלה על רקע הפערים המגדריים בין גברים לנשים. אנחנו ביבמ פועלים רבות למען קידום אוכלוסיות מגוונות ובהן נשים, ואני באופן אישי לוקחת חלק פעיל בתהליכי פיתוח ייעודיים לנשים. החברה יוזמת פעילויות רבות, התומכות בשילוב משמעותי של העובדות בחברה ובקידומן המקצועי והאישי. לדוגמה, מתקיימים תדיר מפגשי השראה ונטוורקינג לעובדות, תוכניות פיתוח כישורים אישיים, פיתוח וחניכה של נערות בגילאי תיכון, תוכניות מנטורינג וכדומה. אני חושבת שהאחריות לשילוב היא של כולנו, כמו גם הרווח מכך, ואשמח לשמוע על עוד חברות וארגונים שפועלים למען יצירת סביבה שוויונית יותר לנשים.
תגובות
(0)