השר ארדן שינה את "תקנות הרעש" – לאחר מחאה בפייסבוק
קבוצה שהקימו שני גולשים ברשת החברתית הייתה בין הגורמים שהביאו לשינוי התקנות, כך שיאסרו על השמעת מוזיקה באופן שמפריע לאחרים רק בשעות מסוימות - ולא לאורך היממה כולה ● הקבוצה מונה כ-25 אלף גולשים, שחלקם שלחו לשר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, עשרות אי-מיילים, וביטלו את החברות שלהם עמו בפייסבוק
השינוי שעליו הודיע אתמול (א') השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, ב-"תקנות הרעש", שאוסרות על השמעת מוזיקה באופן המפריע לאחרים, נובע בין היתר ממחאה באינטרנט, ובעיקר בפייסבוק (Facebook).
לאחר שנודעה כוונתו של השר ארדן להתקין תקנות שיאסרו כליל על השמעת מוזיקה ורעשים אחרים בכל שעות היממה, הקימו אמיר פאר ונמרוד פרידברג קבוצה ברשת החברתית, ובתוך שבוע הצטרפו אליה 25 אלף חברים. פאר ופרידברג ביקשו מחברי הקבוצה "להרעיש דיגיטלית" על ידי משלוח אי-מיילים לשר, הכוללים מחאה נגד התקנות החדשות. ואמנם, חברי הקבוצה שלחו עשרות אי-מיילים כאלה, ואף קראו לחברים משותפים ברשת החברתית להסיר את החברות שלהם עם השר.
על פי השינוי, שהושג בין היתר בזכות פעילותם של חברי הקבוצה, הסעיף, המגביל הפעלת מקלט רדיו, טלוויזיה או ניגון בכלי נגינה באופן "הגורם לרעש המפריע לאדם אחר בדירת מגוריו" לאורך כל שעות היממה, ישונה וייקבעו שעות מסוימות שבהן תחול המגבלה.
הרשתות החברתיות מחליפות את הכיכרות?
פרידברג הצביע על כך שהקבוצה נפוצה ברשת "בלי מערך משומן של יחסי ציבור, בלי לוביסטים המתרוצצים בין ח"כים ובלי תקציב פרסום". הוא התגאה בכך ש-"הצלחנו, בפעילות חכמה בפייסבוק, להשפיע על חקיקה, ולמיטב ידיעתנו – אין מקרה דומה לכך בעולם". פרידברג אמר, כי "לפני שבוע בדיוק, בשעה 2 בלילה, הקמנו קבוצה בפייסבוק, וכשהתעוררנו – היו בה כבר 800 חברים. אחרי יום הצטרפו 4,500 אנשים, והיום – הקבוצה מונה כ-25 אלף".
לדבריו, "להבדיל מקבוצות אחרות, המעורבות כאן היא מאוד גבוהה: אנשים מגיבים, מנהלים דיונים, מעלים קישורים וכותבים פוסטים. לכן, בחרנו לנצל את המדיום וקראנו ל-'הרעשה דיגיטלית'. התגובה הייתה מדהימה, ומהר מאוד נקבעה לנו פגישה עם השר".
פאר ציין, כי הפגישה עם השר אמנם בוטלה, אולם "הדוברת שלו עדכנה אותנו לאחר מכן, כי התקנות ישונו". הוא טען, כי "ניסינו לגייס אמנים מובילים שיצטרפו אלינו לפגישה עם ארדן, ולהפתעתנו – לא נרתם אפילו אמן אחד, ונשארנו לבד במערכה".
"בשורה התחתונה", אמר, "המאבק הצליח בזכות כ-25 אלף החברים בקבוצה, התיקון ירד מסדר היום וחובבי המוזיקה יכולים להמשיך לנגן או לשמוע מוזיקה, מבלי לחשוש משוטרים שיתדפקו על דלתם…".
בשנים האחרונות הפכו הרשתות החברתיות כר פורה לפעילויות מחאה ולכלים שבאמצעותם מגיבים הגולשים על אירועים אקטואליים, לעתים במקום או לצד הכיכרות. כך היה, למשל, בעקבות הרצח שאירע באוגוסט האחרון בברנוער של הקהילה הגאה בתל אביב.
אם זה נקרא מבוגר אחראי שיודע להבין שהצעירים הלוחצים לא בא להם להתחשב, הרי יש להם אלטרנטיבה לנסוע למקומות הבילוי המתאימים..אז ככה נראים חיינו, עבדים נרצעים שמותר להם לישון ב 23 כשזמזום הרעשים מהדהד בשנתם, חיים מכאנים מונעי לחץ דיגטאלי
ארדן יכולת להעניק למליוני אנשים טרודי יום מנוחת הנפש החל משעה 22, השתפנת ונלחצת מקבוצת מרעישים שמטבעם להרעיש ולא להתחשב בזולת(לא חסר אגוצנטרים צעירים) וכמבוגר אחראי נשברת ללחץ הילדותי המפונק של חסרי התחשבות שרוצים להרעיש כדי לשמח את עצמם תוך רמיסת האחר, הרי צעירים יכולים לצאת למקומות בילוי יעודיים, אנחנו המפרנסים בעמל רב ומבקשים מעט הגנת חוק, הרוב השקט, ימשיך לסבול שאלו מנהיגיו פני הדור כפני הכלב..