עבודה בהיי-טק: תגמול גבוה וסיפוק, אבל חוסר יציבות במקום העבודה
סקר מקיף שערכה מחלקת המחקר של אנשים ומחשבים מעלה, כי עובדי תעשיית ההיי-טק סבורים שהתחום שהם עובדים בו נחשב לתחום המתגמל ביותר במשק ● מנגד, העבודה בתחום, לדעתם, אינה מעניקה יציבות בעבודה ● ימליצו לילדים ללמוד ניתוח מערכות וסייבר או הנדסה ותכנות, ולא לעבוד בסטארט-אפ
עובדי תעשיית ההיי-טק סבורים שהתחום שהם עובדים בו נחשב לתחום המתגמל ביותר במשק, והוא מעניק להם תגמול כספי גבוה, עניין רב בעבודה ובמידה גבוהה גם תנאי עבודה טובים. אם הילדים שלהם ישאלו אותם, הם בהחלט היו ממליצים להם ללמוד את אחד מהמקצועות הבאים: ניתוח מערכות וסייבר או הנדסה ותכנות.
נתונים אלו ואחרים עולים מסקר מקיף שערכה מחלקת המחקר של אנשים ומחשבים בקרב כמה מאות מנהלי טכנולוגיות במשק. מטרות הסקר היו לבחון האם אלו שעובדים כיום בענף ימליצו גם לילדיהם ללמוד את מקצועות המדעים ומה הם חושבים על עבודה בתחום מערכות המידע, הסייבר, התכנות והיזמות. כמו כן, הם נשאלו האם לדעתם כל מי שעובד בהיי-טק מתוגמל היטב ומרגיש סיפוק בעבודה. שאלה מעניינת אחרת היא, האם לדעתם עבודה בהיי-טק מעניקה לעובדים יציבות בעבודה.
מהתשובות עולה, שעובדי ההיי-טק הוותיקים סבורים שעבודה בתחום ההיי-טק אינה מעניקה יציבות בעבודה, והסיכוי ליהנות מאופציות מאקזיט של סטארט-אפ הוא בינוני או נמוך.
לפיכך חלק ניכר מהמשיבים, שהם עובדי היי-טק ותיקים, לא היו מעודדים את הצעירים לעבוד בחברות הזנק, אם היו שואלים אותם, והם ממליצים לצעירים ללמוד מערכות מידע או סייבר כעדיפות ראשונה ואחר כך תכנות.
ממצאי הסקר
בתשובה לשאלה האם תעשיית ההיי-טק נחשבת למתגמלת, ענו 61.8% מהמשתתפים תשובה חיובית. רק 16.31% סבורים, שיש כבר תעשיות מתגמלות יותר.
משתתפי הסקר התבקשו להשיב על כמה שאלות, שמאפיינות לדעתם את התעשייה. 89.21% סבורים, שהתעשייה מעניקה תגמול כספי גבוה. 82% סבורים, שיש ענין רב בעבודה בתחום. אולם רק 17% סבורים שעבודה בתחום מעניקה יציבות/מקום עבודה קבוע. כ-33% בלבד סבורים שיש סיכוי גבוה או גבוה מאוד ליהנות מאופציות שניתנות לעובדים עקב סיפורי הצלחה של אקזיטים. בסך הכל, 64% סבורים שמקומות העבודה בהיי-טק הם מקומות עבודה נחשקים עם תנאים טובים, ארוחות וכד'.
שאלה אחרת מעניינת, שהופנתה לעובדים בענף יותר מ-10 שנים, הייתה: על אילו מקצועות הייתם ממליצים לילדיכם ללמוד, כאשר הבחירה הייתה בין מקצועות היי-טק, פיננסים וראיית חשבון, רפואה ומקצעות במדעי הרוח וחינוך.
36.5% ממליצים ללמוד ניתוח מערכות, אבטחת מידע וסייבר, 27.47% יפנו את ילדיהם ללמוד הנדסה ותכנות, ואילו 15.88% דווקא היו שולחים אותם ליזמות וחדשנות, וכ-6% ישלחו את ילדיהם ללמוד עסקים או ראיית חשבון. היתר ממליצים למקצועות שאינם היי-טק, ואף אחד לא היה ממליץ לילדיו ללכת להוראה.
בהמשך לכך, עובדי ההיי-טק הוותיקים ממליצים לילדים ללכת לעבוד בחברת היי-טק גדולה, או ארגון גדול בתחום מערכות המידע או אפילו במערכת ממשלתית (10%). רק 20.6% ממליצים להם לעבוד בחברת סטארט-אפ.
וזה מסביר גם את הנתון הבא: לשאלה "האם היית עוזב מקום עבודה יציב בחברה גדולה על מנת להצטרף לסטארט-אפ ולרדוף אחרי חלום האקזיט" השיבו רוב הנשאלים, 47.64%, כי הם מעדיפים להישאר במקום עבודה יציב ולא לרוץ לסטארט-אפים.
כשליש מהמשיבים לסקר הם אנשים שעובדים היום בתחום מערכות המידע, ואילו שישית מהם הם תוכניתנים ומפתחים. המשיבים לסקר הם ותיקים בענף, בני 40-60 (כ-65%), חלקם מבוגרים אף יותר והיתר צעירים בני 30 פלוס.
"תוצאות הסקר מוכיחות שוב, כי ענף ההיי-טק עדיין מתגמל הכי טוב, ומקומות העבודה בהיי-טק הם הכי נחשקים", אומר פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים. "אולם, יש לשים לב למסקנה שעולה מהתשובות, שלפיה למרות התגמול הטוב והסיפוק בעבודה, עובדי ההיי-טק מודעים לכך שיש בעיה של יציבות במקום העבודה. זאת, עקב הדינמיות הרבה של הענף והשינויים הרבים שמתרחשים במהירות רבה".
תגובות
(0)