מעצבים טכנולוגיה
תערוכת הבוגרים השנתית של הפקולטה לעיצוב ב-HIT - המכון הטכנולוגי חולון - משלבת בין מסרים חברתיים וטכנולוגיה חדשנית, משקפת דילמות אישיות ולאומיות שמעסיקות את החברה הישראלית ומציעה פתרונות מקוריים ● הצצה לתערוכה המסקרנת
ביום ה' האחרון קיים המכון הטכנולוגי חולון – HIT את אירוע הפתיחה החגיגי של תערוכת הבוגרים השנתית שלו ל-2019. התערוכה, שאותה מקיימת הפקולטה לעיצוב של HIT, היא תצוגת תכלית של רעיונות, שבה מציגים הבוגרים את פרויקטי הגמר שלהם – לאחר שנה של חקירה ופיתוח. מדובר ב-40 פרויקטים שמייצרים יחד תערוכה צבעונית, רצופה באמירות מעניינות ומעידה על החיבור שבין עולם העיצוב לטכנולוגיה.
עשרות יוצרים צעירים מהמחלקות לעיצוב תעשייתי, עיצוב פנים ועיצוב תקשורת חזותית סיימו מסע מרתק עם הגשת פרויקט הגמר שלהם, במטרה לפרוץ מספסלי הקמפוס ולהוביל, כך הם מקווים, את עולם העיצוב – אם לא בעולם, לפחות בארץ. הסטודנטים משקפים בפרויקטים דילמות ושינויים המעסיקים את החברה הישראלית והחוויה האנושית, בהם קונפליקטים בחברה הישראלית, סוגיות אנושיות ואישיות לצד סוגיות גלובליות ופוליטיות, פתרונות לאתגרים ועוד.
חלק מהפרויקטים מצליבים את התעשייה והטכנולוגיה עם הצרכים האנושיים. כך, למשל, סטודנט בן העדה האתיופית יצר מיצג מחאה עם אנשים שקופים ממגזרים מקופחים, שמשמיעים טקסטים נוקבים שהוא כתב בהשראת חנוך לוין. סטודנטית שהחלימה מסרטן חוגגת את המוות ובונה ממשק לאתר לתכנון לוויות בהתאמה אישית. סטודנטים אחרים מציגים גם הם רעיונות מקוריים, כמו מחולל פתרונות לסכסוך הישראלי-פלסטיני, מערכת מציאות רבודה המאפשרת את הנגשת הכותל המערבי לבני כל הזרמים, סרטון אנימציה המציג חוויה אישית של חרדה חברתית ועוד.
עבודות מסקרנות נוספות שמוצגות בתערוכה הן: טל בקר מציג סרטון אנימציה על אכילה רגשית, שמתאר מערכת יחסים מורכבת של אדם הסובל מאכילה רגשית ומציג את הקונפליקט הפנימי בין הנאה לאשמה; תמר מחלב מציגה מערכת חכמה המסייעת לנשים בהריון בהתמודדות עם לחץ וחרדה. המוצר מורכב מזוג אובייקטים שניתן לענוד אותם, שמפתחים באישה מודעות וחיבור לגופה ורגיעה בעזרת נשימות; אבישי צברי המציא כלי נגינה דיגיטלי המאפשר לכבדי השמיעה לחוות נגינה עם נגנים נוספים, בעזרת תרגום סאונד לוויברציות ולצבעים – באופן ויזואלי; מיה שראל מציגה משחק הרכבה תלת ממדי שמונגש לילדים לקויי ראייה, כאשר חלקי המערכת מייצרים מקרא צבעוני, חומרי, צורני ותחושתי; אלינור טל עיצבה סדרת מוצרים שנועדו לסייע לכלבים במצבי לחץ, כגון שיבה מהסגר, אימוץ או רכישה, או לכלבים חרדתיים במהלך נסיעות, טיסות וכיו"ב, ומחרדה של כלבים לחרדה אנושית: ודנה ארואטי הציגה את לונה – משחק שנועד לסייע למי שסובל מקשיי הירדמות, דרך הצפה של קשיים ופחדים בצורה משרת רוגע ומעייפת, ושמבטיחה לילה טוב.
"המעצבים צריכים להתאים את העבודות – גם ברמה הטכנולוגית"
איתן ברטל, ראש המחלקה לעיצוב תקשורת חזותית, אמר כי המחלקה "משלבת לימודי עיצוב עם השינויים הטכנולוגיים המהפכניים, שמתגבשים ומשתנים כמעט מדי יום. מציאות זו מכתיבה תכנית לימודים דינמית, המשלבת יכולות טכנולוגיות ומגוון פלטפורמות משתנות לתוך העולם הקלאסי של לימודי העיצוב".
הוא ציין כי "בשנים האחרונות, האבולוציה הטכנולוגית משפיעה לא רק על עולם העיצוב אלא גם על צרכי החברה הגלובלית, המשתנים בקצב מסחרר. במציאות העכשווית, הערכים החברתיים משתנים תמידית – דבר שדורש מקהילת המעצבים להיות ערים לשינוי, להוביל ולהתאים את אופי העבודות והרעיונות הן ברמה הטכנולוגית, הן ברמה הפיזית והן ברמה החברתית. בכך טמונה היכולת של כל מעצב לשפר את איכות החיים במציאות שבה אנחנו פועלים, מציאות שבעבר הייתה בחזקת עתיד דמיוני ובלתי מושג".
באשר לתערוכה הוא אמר ש-"בכל שנה יש מגוון רחב של עבודות בתחומים מגוונים, המעידות על מעורבות ואחריות חברתית. בין העבודות הרבות השנה בולטים פרויקטים שעוסקים ביחס בין האישי ללאומי, ובהשפעות הטכנולוגיה על התרבות והעיצוב. כמו כן, עסקו הסטודנטים בבחינת זהותם על רקע הקונפליקטים בחברה ובתרבות הישראליות".
התערוכה פתוחה למבקרים עד ליום ד', ה-7 באוגוסט, בפקולטה לעיצוב של HIT, רחוב גולומב 52, חולון, בניינים 6 ו-7.
תגובות
(0)