חמישה בוטים פותחו בחמש שעות

במסגרת האקתון שהתקיים בקבוצת יעל אמר משה (צ'יקו) יבניאל, משנה למנכ''ל Yael-IFN: "מיכון התהליכים העסקיים - הדרך לטרנספורמציה דיגיטלית מלאה"

משה (צ'יקו) יבניאל, מנכ"ל Yael-IFN. צילום: יח"צ

"ארגונים יודעים שמיכון תהליכים עסקיים הוא הדרך לטרנספורמציה דיגיטלית מלאה וכורח המציאות, אולם לעתים הם לא יודעים כיצד לעשות זאת. אנחנו מציעים להם יכולות מיכון גבוהות, מבוססות בוטים ובינה מלאכותית, שיקצרו תהליכים, ייעלו אותם ויביאו להסטת כוח האדם שהתפנה למשימות מורכבות ואיכותיות יותר", אמר משה (צ'יקו) יבניאל, משנה למנכ"ל Yael-IFN.

לפני ימים אחדים נערך האקתון במשרדי קבוצת יעל בכפר סבא. 20 מתמודדים שנבחרו מתוך 50 מועמדים התחרו על בניית בוט שיעבוד על הפלטפורמה של יבמ, כשמומחי Yael-IFN, יבמ ו-Automation Anywhere סייעו להם בהקמה. בהאקתון התחרו שמונה קבוצות שהצליחו, בתוך שעות בודדות, ליישם בוט על בסיס מוצר Automation Anywhere. חלק מהבוטים שילבו את ווטסון, מחשב העל של הענק הכחול, לטובת זיהוי של משתתפים בשיחת וידיאו, אחרים הקימו שירות לזיהוי מאמרים, שירות אוטומטי למשלוח ברכות ועוד. הקבוצה הזוכה הקימה בוט המייצר אוטומטית רשימת קניות אופטימלית, על בסיס מתכונים ושליפת מידע מאתרי מזון.

בהאקתון נכחו אורחים ומדריכים שהגיעו במיוחד לארץ על מנת להנחות ולקחת חלק בפעילות, ביניהם: כריס דן-הוט, אחראי לפתרונות מיכון תהליכים ביבמ אירופה, וכן רלף מולבאך, מנהל בכיר לשותפויות אסטרטגיות, ושון גורלי, מנהל ההדרכה – שניהם מ-Automation Anywhere.

מימין: מרון מהדב, מזוכי ההאקתון, משה (צ'יקו) יבניאל, משנה למנכ"ל IFN-Yael, גבי בלקו, מזוכי ההאקתון, ושון גורלי, מנהל ההדרכה של Automation Anywhere. צילום: יח"צ

מימין: מרון מהדב, מזוכי ההאקתון, משה (צ'יקו) יבניאל, משנה למנכ"ל Yael-IFN, גבי בלקו, מזוכי ההאקתון, ושון גורלי, מנהל ההדרכה של Automation Anywhere. צילום: יח"צ

"RPA – ההייפ החדש"

Yael-IFN מקבוצת יעל היא שותפה בכירה של יבמ לפתרונות ניהול התוכן הארגוני, מיכון תהליכים ודיגיטל. ב-2017 חברו יבמ ו-Automation Anywhere למיזם OEM לאספקת פתרון בוטים למיכון ולניהול תהליכים עסקיים המשולב בפלטפורמת הענק הכחול.

יבניאל אמר כי "משימות ארגוניות רבות חוזרות על עצמן, גוזלות מהעובדים זמן יקר ומונעות מהם להיות יצירתיים ומוכווני לקוחות. RPA (ר"ת Robotic Process Automation) הוא ההייפ החדש. מיכון תהליכים עסקיים מסייע להשיב את הזמן היקר לעובדים. שילוב יכולות מיכון התהליכים העסקיים של הענק הכחול עם אלה של Automation Anywhere, כשהן יחדיו על גבי IBM Digital Business Automation (DBA) Platform, מביא למיכון כולל, התייעלות, הגדלת התפוקה בארגון ולאג'יליות".

"הבוטים הארגוניים", הסביר יבניאל, "יתזמנו את תהליכי העבודה, ישולבו בחוקים העסקיים בארגון, יחלצו נתונים וינהלו תוכן – וכך יביאו להשגת המטרות העסקיות של הארגון במהירות ובאופן חדשני". הוא ציין כי "המנמ"רים רוצים מיקרו-שירותים, וזה עונה לכך. כך מתייתר הצורך לבנות ממשקים בין מערכות".

כך, נתן יבניאל דוגמה, "באיילון חברה לביטוח הטמענו בוט שמטפל בקריאת המיילים מהסוכנים ומהמבוטחים. הרובוט 'מבין' את ההקשר והתוכן, עושה תיקוף ודיוק לפוליסה, ואז מטיל משימה על עובד אנושי, הרלוונטי לסוג הביטוח. הבוט קורא אלפי מיילים ביום ומביא לקיצור הזמן בטיפול במיילים, תוך הבנייה של תהליך עסקי יעיל".

"RPA – רכיב מפתח במסע הדיגיטלי"

דן-הוט אמר כי "חברות שעוברות טרנספורמציה דיגיטלית במובן הרחב נדרשות למכן תהליכים. לנו יש פלטפורמה שעונה לכל הדרישות הארגוניות: מיכון תהליכים וניהולם, חילוץ נתונים וניהול תוכן ארגוני. זאת, לטובת יצירה של תהליכים חכמים, המשפרים את קבלת ההחלטות ומייעלים את התהליכים. RPA הוא רכיב מפתח במסע הדיגיטלי: הוא מאיץ את התהליכים העסקיים, מצמצם הוצאות תפעוליות ועונה לדרישות העסקיות בארגונים".

הוא סיים בציינו כי "מחקרים מעלים שבכל ארגון ניתן למכן 40% מהתהליכים. חיברנו את הפלטפורמה לחלקים מווטסון, כדי להביא יותר 'שכל' לתהליכים".

הבוט – העובד הדיגיטלי

מולבאך ציין ש-"שוק ה-RPA עומד כיום על חצי מיליארד דולר ויגיע ב-2023 ל-7.5 מיליארד. אנחנו חווים זאת בעצמנו, עם גידול שנתי של 60% בפעילות. ארגונים מחפשים בנרות פתרונות למיכון תהליכים ולצמצום משימות משעממות, כדי שהעובדים יעשו דברים בעלי ערך".

לדבריו, "המיכון מביא לארגון איכות: אין שגיאות, כי בני אנוש לא מעורבים בתהליך. אנחנו מטמיעים שני סוגי בוטים: כאלה שעושים עבודות בנפרד מהעובדים וכאלה שעובדים בצמוד להם. כל אחד מהבוטים מביא התייעלות שונה. אנחנו מכנים את הבוטים 'העובד הדיגיטלי'. יש לנו חנות בוטים, עם פתרונות לרובוט שעובד עם מערכת ספציפית. לאחר שתפרנו עבור הבוטים הגנריים משימות ייחודיות, לקוחות אחרים יכולים להשתמש בהם".

הוא סיים באמרו כי "היתרון שלנו הוא שאנו מוכוונים ארגונים, ולכן אנחנו מובילי שוק בהיבטי אבטחת מידע ופיתוח ממשקים. יש לנו ממשקים לכל המערכות והכלי שלנו קל לתפעול".

יבניאל ציין לסיום כי "ב-2020 יהיו לנו עשרות לקוחות ארגוניים שיישמו מאות בוטים גנריים למשימות השונות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים