עוברת ידיים: קווליטסט נמכרה ב-420 מיליון דולר

חברת ה-QA הישראלית ביצעה את האקזיט שלה ב-2016 לקרן האמריקנית מרלין אקוויטי פרטנרס, שעתה מוכרת אותה לקרן אחרת - ברידג' פוינט

אייל זילברמן, ממקימי קווליטסט. צילום: שי אוקנין

קרן ההשקעות האמריקנית הפרטית ברידג' פוינט רכשה את השליטה בקווליטסט הישראלית מידיה של קרן אמריקנית אחרת – מרלין אקוויטי פרטנרס; כך הודיעה היום (ד') הרוכשת. סכום העסקה לא פורסם, אולם גורמים בשוק העריכו אותו ב-420 מיליון דולר. הנתון מייצג מכפיל של פי חמישה עבור המוכרת.

קווליטסט היא חברת בדיקות תוכנה והבטחת איכות, שהוקמה ב-1998 על ידי אלי מרגולין ואייל זילברמן. היא מוערכת כחברת ה-QA השנייה בגודלה בעולם. בשנים האחרונות מבססת קווליטסט את פעילות בדיקות התוכנה שלה על אוטומציה ובינה מלאכותית. בשנה שעברה היא הוציאה לשוק פתרון בדיקות מתקדם לעולם האינטרנט של הדברים ופתרון בדיקות אוטומטי לבלוקצ'יין.

בנוסף לפעילות בישראל, שנמצאת בפתח תקווה, יש לחברה סניפים בארצות הברית, בריטניה והודו. בסך הכל היא מעסיקה יותר מ-3,000 עובדים, כמחצית מהם בישראל. על לקוחותיה נמנות רשת סקיי, מיקרוסופט ופוג'י.

המטרה: להרחיב את אסטרטגיית הרכישות של החברה

בספטמבר 2016 רכשה קרן ההשקעות האמריקנית מרלין את השליטה בקווליטסט – 75% ממניות החברה, לפי שווי של 300 מיליון שקלים.

מקווליטסט נמסר כי חלק מסכום הרכישה הנוכחי יושקע כדי להרחיב את אסטרטגיית הרכישות של החברה, לפתח מוצרים ולהשקיע בהון האנושי.

נורם מריט, מנכ"ל הנרכשת, מסר כי "מצאנו בברידג' פוינט שותפה לצמיחה שלנו. אנשיה הם משקיעים שרוצים לעבוד עם צוותי ניהול חזקים, ויש להם היסטוריה של השקעות בשווקים בעלי פוטנציאל צמיחה גבוה. ראייתם הפיננסית ארוכת הטווח תאפשר לנו להאיץ את הצמיחה ולעבור לשלב הבא ביישום אסטרטגיית הרכישות הגלובלית".

חוויאר רוברט, מנהל פעילות ההשקעות בברידג' פוינט, ציין כי "אנחנו שותפים לשאיפות ההנהלה של קווליטסט להתרחב. נעשה זאת בשילוב של צמיחה אורגנית עם מיזוגים ורכישות. בשוק מובנה וצומח, היכן שטכנולוגיות חדשות משבשות כל תעשייה ותעשייה, נדרשים סטנדרטים חדשים לאיכות והבטחה עסקית. קווליטסט עומדת במשימה הזו".

בברידג' פוינט מעריכים כי השוק שבו פועלת קווליטסט צומח מדי שנה בשיעור של 13%. זאת, בשל הצורך של ארגונים בבדיקות תוכנה, כיוון שהתוכנה הפכה לרכיב קריטי בתפעול העסקי שלהם. היקף שוק הבדיקות העולמיות במיקור-חוץ מוערך ב-32 מיליארד דולר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים