אינסטגרם הודיעה על אמצעים חדשים שיסייעו במלחמתה בבריונות ברשת
"אנו מחויבים להוביל את התעשייה במאבק נגד בריונות באינטרנט, ואנחנו מחשבים מחדש את חוויית אינסטגרם כולה, בכדי לעמוד בהתחייבות זו", כך כתב אדם מוסרי, העומד בראש הרשת החברתית שבבעלות פייסבוק בבלוג החברה
אינסטגרם הודיעה על צעדים חדשים שתנקוט בכדי להתמודד עם תופעות של בריונות והטרדה הנפוצות כיום על הפלטפורמה שלה בפרט וברשתות החברתיות בכלל.
החל מהשבוע הזה, עקב הטמעת תכונה חדשה – אם משתמש מתכוון לפרסם תגובה שזוהתה בזמן הקלדתה כפוגענית על ידי מנגנון הבינה המלאכותית שהחברה מתפעלת, הוא יקבל הזדמנות לשקול שנית את הפרסום ולבטלו. זאת אומרת, אם משתמש מתכנן לפרסם תוכן שעלול להיות פוגע, הוא ישאל על ידי המערכת: "האם אתה בטוח שברצונך לפרסם את זה?" ומונה כחול שירוץ מתחת יספק לו כמה שניות בכדי לבחור לבטל את תגובה שתכנן לפרסם. אם יחליט לעשות זאת – בלחיצה על 'בטל', התגובה לא תפורסם, והנמען הפוטנציאלי לא יקבל אותה.
אינסטגרם חשפה כי בדיקת התכונה החדשה בפיילוט הוכיחה שהיא מעודדת חלק מהמשתמשים לחזור בהם משליחת הערות פוגעניות.
המשתמשים הצעירים פאסיביים כנגד בריונות
בנוסף, בפוסט שהעלתה החברה, שנמצאת בבעלות פייסבוק, לבלוג שלה, אינסטגרם מדווחת כי אנשים צעירים נוטים שלא לחסום או לבצע ביטול מעקב (unfollow), גם במקרים של בריונות והתנהגות פוגענית כנגדם. בכדי להתמודד עם התופעה שהחברה זיהתה, ועם הפאסיביות של המשתמשים כנגדם, החליטה הרשת החברתית מבוססת הצילומים והסטוריז לא רק להכניס לשירות את המנגנון שתוהה ומבקש ממשתמשים לשקול פעמיים פרסומים פוגעניים מטעמם, אלא גם תכונת שתשמור עליהם מפני מטרידים ושמבוססת על "הגבלה" (restrict) של המציקים.
תכונה זו פשוט תאפשר למשתמשים להגביל את הקשר עם משתמשים אחרים בפלטפורמה מבלי שהללו יהיו מודעים לכך. משמע שאחרי שהגבלת משתמש, הוא לא יוכל לבדוק מתי אדם פעיל בשירות, וגם לא יראה אם ומתי קרא המגביל את ההודעות שלו בדיירקט (שירות המסרים המידיים של אינסטה). אם המשתמש שהוגבל יגיב לפוסט של המגביל, למעשה רק הוא יוכל לראות את התגובה של עצמו.
"אנו מחויבים להוביל את התעשייה במאבק נגד בריונות באינטרנט, ואנחנו מחשבים מחדש את חוויית אינסטגרם כולה בכדי לעמוד בהתחייבות זו", כתב אדם מוסרי, העומד בראש הרשת החברתית, בפוסט שהועלה לבלוג. "זוהי האחריות שלנו ליצור סביבה בטוחה באינסטגרם", הוא הבהיר והוסיף כי "הנושא עומד בראש סדר העדיפויות שלנו מזה זמן מה, ואנחנו ממשיכים להשקיע בהבנה טובה יותר כיצד להתמודד עם הבעיה הזו".
תגובות
(0)