ארצות הברית שוקלת החרמת ציוד 5G המיוצר בסין
לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, שלא זכה בהכחשה או באישור מטעם הבית הלבן, המהלך יכול להוות חזית נוספת במלחמת הסחר בין שתי המדינות ● הדיונים בנושא כוללים בירור מול חברות תקשורת האם ביכולתן לפתח ולייצר ציוד מחוץ לסין
ארצות הברית שוקלת לחייב חברות אמריקניות שציוד 5G שלהן לשימוש הביתי ייוצר מחוץ סין, כך דיווח הוול סטריט ג'ורנל, בהתבסס על דברי מקורבים לנושא. המהלך, אם יצא לפועל, יהיה למעשה חזית נוספת שתפתח כחלק ממלחמת הסחר בין המעצמות, אך בפועל הוא יהווה הרחבתה של החזית שכבר נפתחה עם החרמת חברת הטלקום הסינית וואווי לפני כחודש.
לפי הדיווח, ממשלו של דונלד טראמפ נמצא בדיונים בשלבים ראשוניים, בנוגע בשאלה האם באפשרותו לדרוש כי מכלול הציוד בעבור הדור הבא של רשתות האלחוט במדינה – שיאפשרו חיבור מהיר במיוחד ושמכונות 5G – יגיע מחוץ לסין לפי הג'ורנל, גורמים רשמיים אמריקנים עסוקים כבר עתה בבירורים מול יצרניות ציוד טלקום ובתהייה האם הן יכולות לפתח או להשיג תוכנה וחומרה – כולל תחנות סלולריות, נתבים ומתגים – מבלי לרכוש את הללו מסין.
גורמים רשמיים בארה"ב אמרו כי הם פועלים באופן דחוף, משום שמפעילי הטלקום מתחילים לבנות את רשתות ה-5G שלהם, במטרה להתחיל ב"מהפכה התעשייתית הרביעית", אשר "תיבנה על רשתות התקשורת המוטמעות כיום, וקריטי כי רשתות אלו יהיו מהימנות", אמר בכיר אנונימי בממשל טראמפ לג'ורנל.
בפרקים הקודמים: חרם על ZTE ו-וואווי
במסגרת הפרקים הקודמים בסאגת וואווי-סין-ארצות הברית, במאי האחרון, הוציא הנשיא טראמפ צו שאוסר על חברות לסחור עם הענקית הסינית ולמעשה החיל עליה בזאת חרם מלא לא רק במשרדי הממשלה, שהחרימו אותה עוד קודם לכן, אלא גם בסקטור הפרטי. הצו התבסס על חוק החירום לחיסכון כלכלי (Emergency Economic Powers Act), המסמיך את הנשיא להסדיר את המסחר במקרה של איום חריג ויוצא דופן.
הסיבות הרשמיות לאקט החמור הן שוואווי נחשדת כמשתפת פעולה עם הממשל הסיני, בריגול ובעוד פעילויות שעלולות לסכן את ביטחון המולדת האמריקנית. ומכיון שהחברה היא המעורבת העיקרית בתהליכי פריסת 5G בעולם, ובארצות הברית, המדינה מצאה לנכון לעצור כל שימוש בציוד שלה. אלא שכעת שוקלים בבית הלבן שלא לערב, כאמור, אף יצרנית סינית בתהליך פריסת הטכנולוגיה החדישה, שוב – מטעמי ביטחון המולדת.
ללא שימוש בציוד תקשורת של וואווי ושל החברה הסינית הנוספת שהוחרמה עוד קודם לכן על ידי ממשל טראמפ, ZTE, הספקיות של ארצות הברית יצטרכו לבחור מבין היצרניות אריקסון השבדית או נוקיה הפינית לבניית רשתות 5G שלהן. אבל באופציה הזו קיים מלכוד – שתי החברות האירופיות מסתמכות בעצמן על ייצור מוצרים בסין.
אנליסטים שצוטטו על ידי הג'ורנל בכתבה אמרו כי 45% מכלל הייצור של אריקסון ו-10% מזה של נוקיה נעשה בסין ב-2001.
בנוסף, אין לחברות הסלולר האמריקניות אפשרות להתבסס על ייצור מקומי מהסיבה הפשוטה – אין כיום יצרנית אמריקנית גדולה של ציוד סלולרי.
דיווחו של הג'ורנל לא זכה בהכחשה או אישור מטעם גורמים רשמיים בממשל בארה"ב. דוברים מטעם אריקסון ונוקיה סירבו להגיב על השאלה האם בכלל מתקיימים דיונים בין החברות לבין גורמים אמריקניים.
הג'ורנל ציטט את דובר אריקסון שאמר כי האסטרטגיה של החברה היא לייצר מוצרים בקרבת הלקוחות שלה וכי יש לה גמישות להעביר את הייצור לאתרים בארה"ב, סין, ברזיל, אסטוניה והודו. הובא גם ציטוט של דובר נוקיה שאמר כי אסטרטגיית הייצור שלה יכולה "להקל מפני סיכונים כגון אירועים משבשים מקומיים, יכולת הובלה וסיכונים פוליטיים".
תגובות
(0)