"רשתות קוואנטיות ישנו את הדרך בה בנויות רשתות התקשורת כיום"

"מדי שנה סיסקו משקיעה במו''פ יותר מ-6 מיליארד דולרים, לטובת פיתוחי העתיד. אנו מפתחים היום פלטפורמה דיגיטלית, המאפשרת לנו לבנות את המערכות שיובילו את העתיד", אמר אורן שגיא, מנכ''ל סיסקו ישראל.

אורן שגיא, מנכ''ל סיסקו ישראל. צילום: ניב קנטור

"שלוש מגמות עיקריות יעצבו את פני הטכנולוגיות העתידיות: שינוי ברכיבים ובחיישנים, שינוי בכיסוי ובמהירות התעבורה – ורשתות קוואנטיות. אלו ישנו את הדרך בה בנויות רשתות התקשורת כיום", כך אמר אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל.

שגיא דיבר במליאה המרכזית של Bynet Expo, האירוע השנתי של בינת תקשורת מחשבים. האירוע התקיים היום (ד') בביתן 2 בגני התערוכה, זו השנה ה-16 ברציפות, בהשתתפות אלפי לקוחות החברה ושותפיה העסקיים ובהנחיית העיתונאי דרור גלוברמן.

"התחלתי את דרכי בתעשייה לפני עשרים שנים", אמר שגיא, "כאשר החלטתי על שינוי קריירה. מקום העבודה הראשון שלי היה בינת. אז, האתגרים היו בסיסיים – של חיבור וקישור רשתות ומחשבים. היום, האתגרים שונים לחלוטין: מערכות ה-IT נמצאות בליבה, ה-IT מגדיר היום את האסטרטגיה בארגון, כדי שיוכל להמשיך להתחרות בעולם משתנה".

"הטכנולוגיה משנה את הדרך בה אנו חיים, עובדים ומתקשרים", אמר שגיא, "מדי שנה סיסקו משקיעה במו"פ יותר מ-6 מיליארד דולרים, לטובת פיתוחי העתיד. אנו מפתחים היום פלטפורמה דיגיטלית, המאפשרת לנו לבנות את המערכות שיובילו את העתיד".

שגיא ציטט נתונים מדו"ח החברה, המתבסס על כך ש-80% מתעבורת האינטרנט העולמית "נוגעת" בציוד של סיסקו. המגמה הראשונה, אמר, "היא שבשנת 2022, כמות התעבורה תגדל פי 3 מהיום – מ-150 ל-450 אקסה בייט בחודש – כשיותר מ-80% ממנה יהיה וידיאו. "הנתון", הסביר שגיא, "שווה לכך שכל אזרחי ארה"ב ואירופה יצפו בכל פרקי שמונה העונות של 'משחקי הכס'. נדרש לטפל בתעבורה שכזו".

מגמה נוספת, אמר, "היא גידול פי 12 בהיקף התעבורה, בשל מציאות רבודה ומדומה. אין עסק שלא יושפע מטכנולוגיות אלו". שגיא אמר כי "כיום, כמחצית מאוכלוסיית העולם אינה מחוברת לאינטרנט. עד 2022 הנתון יעלה ל-60%, מ-3.8 ל-4.5 מיליארד. מגמה צומחת נוספת היא האינטרנט של הדברים: עד 2022 יהיו בעולם 28.5 מיליארד רכיבי IoT. יש לנהל, להגן ולטפל ברכיבים אלה. אותה שנה יחול שינוי בקיצון – יותר ממחצית מה'דברים' המחוברים ידברו בינם לבין עצמם, M2M, מה שישפיע על פעילות של כל ארגון".

מעבר מדטה סנטר מרכזי – ל-Center of Data

"ההשקעה שלנו במו"פ נועדה לחזות את מגמות העתיד, ולפתח עבורן פתרונות", אמר שגיא, "מדובר בשלוש מגמות עיקריות. הראשונה, ריבוי של רכיבים וחיישנים, תשנה כלכלות, צבאות ועוד. משאית תיסע לבד למרכז לוגיסטי, תעמיס לבד סחורה ותפרוק אותה בסופרמרקט. ניתן יהיה לחבר כל נקודת חשמל ומים לתשתית קריטית. כשהכל מחובר, תהיינה תשתיות המייצרות וצורכות מידע – אנו בסיסקו בונים פלטפורמה דיגיטלית המייצרת ערך מהמידע שנוצר".

לדבריו, "חלק מהשינוי הוא מעבר מדטה סנטר מרכזי – ל-Center of Data. המשתמשים והאפליקציות בארגון ומחוצה לו, יוצרים מאות דטה סנטרים נקודתיים, קטנים, המחוברים לדטה סנטר המרכזי". השינוי השני, ציין, "הוא הכיסוי ומהירות התעבורה. כשהכל מחובר, נדרשות תשתיות המטפלות בחיבוריות. תשתית האינטרנט הופכת לתשתית קריטית הכרחית. לכן, הכרזנו על סדרת מוצרים בתקן חדש, Wi-Fi6, כדי לקבל תעבורת רשת גבוהה פי 4, עם חיי סוללה ארוכים ורכיבים המדברים בינם לעצמם. נאפשר חוויית משתמש שונה. סיסקו מפתחת טכנולוגיות לסלולר דור 5, ומביטה קדימה לדורות 6 ו-7".

המגמה השלישית, לדברי שגיא, "היא עולם הרישות הקוואנטי. הכרנו עולם בינארי, של '0' ו-'1'. הקוואנטי משנה זאת מהיסוד: במקום ביטים אנו מדברים על פוטונים של אור. הפוטון שומר על שזירה אופטית, המאפשר העברה של קצבי תעבורה גדולים. הרשת הפוטונית היא חסינת סייבר, כי לא ניתן לדגום אותה".

"סיסקו ובינת עורכות מאות פרויקטי ICT, בהיקפים של מאות מיליוני שקלים, בכל מגזרי התעשייה", סיכם שגיא, "אנו בסיסקו בונים פלטפורמה דיגיטלית, המכינה אותנו כיום לעתיד הדיגיטלי, עם רשת העונה לאתגרי העתיד. הפלטפורמה מבינה את התעבורה העוברת בה, היא פועלת בעולם היברידי, מרובה עננים, עם רשת שהומצאה מחדש, עם שדרוג חוויית לקוח. זו רשת מאובטחת, עם פתרונות ניתוח מובנה, אשר משחררת ומבזרת את הנתונים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים