"עולם הרישות עובר לעבודה במתכונת פתוחה"
"מדובר בניתוק הזיקה בין חומרה לתוכנה ברמת הרשת; ניתוק זה מאפשר ללקוחות הארגוניים לבוא ולומר 'אני לא רוכש ומטמיע מתגים שיגדירו לי איך ומה לעשות', תוך הגבלת הביצועים", אמר אלעד פריאל, מהנדס מערכות תקשורת, בדל טכנולוגיות ישראל
"אחת המגמות העיקריות בעולם הרישות היא מעבר לעולם של עבודה במתכונה פתוחה, Open Networking. מדובר בניתוק הזיקה בין חומרה לתוכנה ברמת הרשת. ניתוק זה מאפשר ללקוחות הארגוניים לבוא ולומר 'אני לא רוכש ומטמיע מתגים שיגדירו לי איך ומה לעשות', תוך הגבלת הביצועים", כך אמר אלעד פריאל, מהנדס מערכות תקשורת, בדל טכנולוגיות ישראל.
פריאל דיבר במסגרת כנס בנושא ענן שערך הסניף הישראלי של ענקית ה-IT, בשיתוף VMware ישראל. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך אתמול (ד') באולם High& בתל אביב, בהשתתפות לקוחות החברה.
לדברי פריאל, "ניתוק הזיקה בין החומרה והתוכנה ברמת הרישות, מאפשר ללקוחות הארגוניים לעשות שינוי במערכת ההפעלה של המתגים, בהתאם לדרישות שלהם. מעתה, לא תידרש יותר התאמה של הרשת הארגונית למתג – אלא המתג הוא זה אשר מתאים את עצמו לדרישות הרשת הארגונית".
מגמה שניה, ציין פריאל, "היא המיכון, האוטומציה בדטה סנטר בארגוני. אם בעבר דיברנו על רשת מוגדרת תוכנה, SDN, הרי שכיום אנו מדברים על הרבה יותר אוטומציה וגמישות בדטה סנטר – ברמת הרישות. המטרה היא לבחון כיצד הרשת משרתת בצורה טובה יותר את האפליקציה". מגמה נוספת, לדברי פריאל, היא "ההיבטים של הטלמטריה והניראות. כיום אנו רוצים להבין בצורה טובה יותר מה קורה ברמת תעבורת הרשת. הרשת הפכה להיות מרשת – ל-Fabric, מארג של מתגים. אלא שמצב חדש זה הפך אותנו לעיוורים לגבי מה שקורה ברמת הרשת, לרבות ברמת האפליקציה ברשת. לכן מערכי ICT בארגונים נדרשים לנראות ולטלמטריה".
מגמה נוספת הקשורה למתג, ציין פריאל, "היא התשתיות המשולבות באופן עמוק, Hyper Converged. זו לוקחת את התשתיות והאחסון, שהפכו להיות כמקשה אחת, ומפזרת אותם על מספר רב של שרתים. מה שמקשר את השרתים זה המתג, ולכן הוא הפך להיות רכיב קריטי ב- Hyper Converged".
המגמה האחרונה אשר רלוונטית לרמת הרישות, היא, לדברי פריאל, "רשת מוכוונת כוונה, Intent Based Networking. היום, כחלק מהתפעול השוטף של הרשת, אנו לא רוצים להגדיר מתג אחר מתג, בשורה של פעולות ידניות – אלא אנו רוצים לבנות רשת, אשר יוצרת ומקימה שירות עבור אפליקציה. אנחנו רוצים שהרשת 'תבין' בצורה אוטומטית מה נדרש, לרבות קישוריות, רמת שירות וכן רמת אבטחת המידע הנדרשת לאותה אפליקציה. המטרה היא להימנע ככל הניתן מהעיסוק בהגדרות ברמת הרישות".
מוצרים לעולם הרישות
לדל טכנולוגיות, אמר פריאל, "יש קו מוצרים לעולם הרישות, PowerSwitch. אנחנו מובילים את נושא הרישות הפתוח כבר יותר מחמש שנים. יש לנו את היצע המוצרים הרחב ביותר לתחום. זאת, בניגוד לרוב יצרני התקשורת, אשר עובדים במתכונת סגורה". הוא ציין כי בין לקוחות החברה בעולם בתחום הרישות נמנות ויזה, מסטרקארד, אמריקן אקספרס, בואינג ומיקרוסופט וכי בין הלקוחות בארץ נמנות חברת מובייל מובילה וחברות היי-טק.
על פי פריאל, "בשל מימוש תפיסת הרישות הפתוח, מתקבלות כמה תועלות: כל היבטי העלויות, הרכש והתפעול נמוכים יותר; יש אבטחת מידע וגמישות ברמות גבוהות יותר; מתקבל מעבר לרשת אוטומטית ואוטונומית; יש סטנדרטיזציה ויכולת לעבודה עם כל עולמות OpenStack ו-VMware; מתקבלת רשת מתוכנתת מראש, לצד מענה לדרישה לניראות רשתית".
"אנו אופטימיים לגבי המשך ההצלחה שלנו בשוק הרישות", סיכם פריאל, "גרטנר מחזקת את תפיסתנו לגבי הרישות הפתוח. חברת המחקר ממליצה ללקוחות הארגוניים לשלב רישות פתוח כחלק אינטגרלי בדטה סנטר שלהם. על פי חברת המחקר, אנו נושקים לרביע הקסם הימני העליון, כאשר כבר כיום אנו נמצאים בחלק העליון, זה של חברות בעלות החזון".
תגובות
(0)