"התוכנה, והקוד הפתוח בה – הפכו לחלק מהעסק בכל ארגון"

"הם אשר מבטיחים הזרקה מתמדת של חדשנות ויכולת לעבור את המסע הדיגיטלי בהצלחה", אמר דן טולדנו, מנכ''ל רד האט ישראל, יוון וקפריסין

דן טולדנו, מנכ''ל רד האט ישראל, יוון וקפריסין. צילום: ניב קנטור

"התוכנה כיום אינה נמצאת במקום בו היא הייתה בעבר. הפיתוח, ובתוכו פיתוח מבוסס קוד פתוח, הפכו לחלק מהותי בתהליכים העסקיים בכל ארגון, כי הם אשר מבטיחים הזרקה מתמדת של חדשנות ויכולת לעבור את המסע הדיגיטלי בהצלחה", כך אמר דן טולדנו, מנכ"ל רד האט ישראל, יוון וקפריסין.

טולדנו דיבר בפתח כנס רד-האט, פיצה וטכנולוגיה. הכנס, בשיתוף אנשים ומחשבים ומטריקס, נערך היום (ה'), זו הפעם ה-21, בסינמה סיטי גלילות.

טולדנו אמר כי "סאטיה נדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, היה אורח הכבוד בכנס השנתי שערכנו בשבוע שעבר בבוסטון. הוא ציטט נתון סטטיסטי, לפיו השנה, בראשונה, יש יותר מהנדסי תוכנה העובדים בחברות שאינן חברות היי-טק – אלא בארגונים. המגמה הזו רק תלך ותגדל ואין דרך חזרה. המשמעות היא שפיתוח תוכנה הופך להיות חלק מהקו התעשייתי של אותם ארגונים. הם לא צורכים תוכנה על מנת לגלגל את הביזנס – אלא התוכנה היא-היא חלק מהביזנס".

מנגנון פיתוח והנגשה של חדשנות

הקוד הפתוח, אמר טולדנו, "יצר מנגנון פיתוח והנגשה של חדשנות, יישומים ושירותים – יעילים ומהירים יותר. דרך חוכמת ההמונים ועבודה עם קהילות, ניתן לייצר סבבי פיתוח מהירים, עם הזרקת חדשנות. הקוד הפתוח מאפשר לתרום פיתוח משותף, ולעבור למנגנון התעשייתי של תיעול הפיתוח. הקוד הפתוח ייצר סוג של תרבות הנותנת במה טובה יותר למפתחים והופכת את הארגונים לשטוחים יותר – ואת מנגנון קבלת ההחלטות ליותר יעיל, מהיר ומשתף".

התפקיד של רד האט, הסביר טולדנו, "הוא לתת למפתחים, שכיום כבר נמצאים אצל הארגונים, הלקוח הסופי – תשתית, כלים ופלטפורמה, כדי שעבודתם תהפוך ליעילה יותר. כך, הם יוכלו להתרכז, לפתח ולהיות חלק משרשרת הערך העסקית".

בישראל, אמר, "המגמה תופסת תאוצה. הלקוחות הארגוניים מתעניינים בשיתופי פעולה עימנו, כי הוכחנו שאנו מנפיקים חדשנות, שניתן לתרגם אותה לערך עסקי. אנו רואים את המגמה הזו קורית בכל מגזרי התעשייה, אולם בעיקר במגזר הפיננסי והביטחוני. הבנקים בארץ מבינים שהתחרות נמצאת בדיגיטל – ושהדיגיטל הוא חלק משרשרת הערך שהם מייצרים. המפתחים בבנק הם אלה שמהווים כיום גורם המייצר תחרות".

"היינו חלוצים במסר, לפיו פיתוח תוכנה הוא ליבת החדשנות הדיגיטלית, ושאם חברה לא תשתלב במגמה זו – היא תישאר בפיגור", סיכם טולדנו, "אנו צפויים לחוות גידול בשיעור דו-ספרתי באחוזים השנה. אנו ממתינים לתחילת האינטגרציה עם יבמ, שתחל בחודשים הקרובים. השילוב ימנף אותנו בכמה היבטים: בפריסה, מבחינת הלקוחות והכוח בשטח; ביכולת ההטמעה עם הרבה אנשים וידע; ביכולות להיכנס לפרויקטים אסטרטגיים יחד עם העוצמה של יבמ. כל זאת – תוך שמירה על עצמאות בקוד הפתוח, בתרבות הארגונית, ובאקו סיסטם של השותפים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים