מחקר: יותר מ-60% מהארגונים בישראל מאמצים DevOps

על פי IDC, 70% מכלל היישומים החדשים שיפותחו בשנת 2020 יהיו מוטי ענן

DevOps. צילום: BigStock

יותר מ-60% מהארגונים בישראל מאמצים תפיסת פיתוח DevOps. קרוב ל-60% מהם מציינים אוטומציה כקריטית עבור DevOps, עם 63% מהארגונים המדגישים את הצורך בתוכנות ניהול ואוטומציה חדשות במהלך 18 החודשים הבאים; כך על פי מחקר חדש של IDC ורד האט.

המחקר הגלובלי נועד להעריך את מידת התפתחותן של אסטרטגיות ניהול ואוטומציית IT, לאור מגמות מחשוב ענן, DevOps וטרנספורמציה דיגיטלית. ישראל השתתפה במחקר זה, בו לקחו חלק 100 מנמ"רים, מנהלי תפעול במערכי המחשוב בארגונים, מנהלי DevOps, ארכיטקטים של IT ומנהלי ענן – כולם מ-EMEA: אירופה, המזרח התיכון ואפריקה.

על פי המחקר, "הכלכלה הדיגיטלית מעלה את הצורך לספק יישומים איכותיים במהירות גבוהה. הצרכנים דוחפים את העסקים להאיץ את הפונקציונליות של היישומים, ולשפר את חווית השימוש בהם. צורך זה הוא הכוח המניע לפתח, להטמיע ולעדכן מהר יותר יישומים ושירותים. עם הדגש הנוכחי על מהירות לחדשנות ואספקת חווית לקוח מעולה, כלים וגישות של Agile ו-DevOps הופכים לברירת המחדל של כל הארגונים".

DevOps, ציינו עורכי המחקר, "הינה תרבות ארגונית ומתודולוגיית עבודה, אשר שמה דגש על שיתוף הפעולה והתקשורת בין מפתחי התוכנה לבין שאר אנשי ה-IT. השאלה אינה האם ארגונים צריכים לאמץ תפיסה זו, אלא איך לבצע כהלכה את התהליך ואיך לפרוס אותו ברחבי הארגון".

מהמחקר עולה עוד כי יש הבדלים ברורים בין מדינות, במונחים של יעדי המימוש של התפיסה, גישות, ואסטרטגיות השקעות IT. המחקר חושף שיותר מ-60% מהארגונים בישראל מאמצים עתה DevOps, ובלא קשר למידת הבשלות, אומרים עורכי המחקר, כי "ה-DevOps מספקת תוצאות. חדשנות עסקית היא יתרון ברור עבור יותר מ-66% מהארגונים באזור EMEA, ולא רק ההיבט של יעילות עבודת המפתחים".

"השגת היעדים של מהירות ואג'יליות", נכתב, "דורשת שינוי יסודי. השלב הבא של המסע לאג'יליות עסקית, דורש שינוי באסטרטגיות ההשקעה ב-IT. ארגונים נדרשים לתשתית אשר יכולה לקלוט עומסי עבודה קיימים ואת אלה של הדור הבא, במטרה להאיץ ביצועים ואג'יליות עסקית בדרך בת קיימא". היום, רק שליש מהארגונים באזור EMEA מאמינים כי משאבי התשתית והניהול הקיימים שלהם יכולים לענות ביעילות לדרישות העסקיות של שלוש עד חמש השנים הבאות.

"86% מהארגונים מאמינים כי סקלאביליות ואג'יליות  – הן קריטיות לארגונים"

בישראל, ציינו החוקרים, "בולטות אג'יליות, אבטחה וקוד פתוח כנקודות מפתח עבור תשתית מוכנה ל-DevOps. החתיכה האחרונה בפאזל של המהירות היא אוטומציה, הממלאת תפקיד מרכזי באפשרות של ארגונים לספק ביצועים טובים יותר. לארגונים בישראל יש תחושה ברורה שאוטומציה משפיעה באופן חיובי על פרודוקטיביות עסקית".

עוד עולה מהמחקר לגבי ישראל, כי 70% מכל היישומים החדשים שיפותחו ב-2020 יהיו מוטי-ענן. 86% מהארגונים מאמינים כי סקלאביליות ואג'יליות של תשתית – הן קריטיות לארגונים 81% רואים את ממד האוטומציה כחשוב מאוד עבור אסטרטגיות ענן העתידיות שלהם. 87% מהם רואים בתשתית ענן ציבורי כשירות – כפלטפורמה העיקרית עבור יישומים חדשים. עד סוף העשור, ארגונים יעשו שימוש ממוצע בארבעה ספקי עננים שונים.

עוד מעלה המחקר כי DevOps מאיצה חדשנות עסקית: בשנת 2020 יפותחו 27% מעומסי העבודה של אפליקציות, תוך שימוש במתודולוגיות DevOps. עבור האצת החדשנות, DevOps זקוקה לאוטומציה. 59% מהנשאלים ציינו אוטומציה כקריטית. 62% מהארגונים ציינו כי היא חייבת להיות סקלאבילית (מדרגית), פתוחה וניתנת לתיכנות. 63% מארגוני ה-IT אמרו כי הם יצטרכו תוכנות ניהול ואוטומציה חדשות לפני 2020. הסיבה הראשונה לצורך באוטומציה, מעלה המחקר, היא מגבלות אינטגרציית פתרונות קיימים, בשילוב עם צריכת משאבים מהענן הציבורי או ההיברידי. הקריטריון הראשון עבור השקעה בתשתית IT חדשה, הוא תאימות לתשתית הקיימת וקיומם של משאבי ניהול.

"הדיגיטליזציה והתפתחות הענן יובילו את ההחלטות לגבי השקעות IT בשלוש השנים הבאות", מסכמים החוקרים, "המסקנה הכוללת של המחקר היא ששילוב האוטומציה עבור IT מסורתי, ענן ומימוש DevOps – הוא השילוב המנצח להאצת ההצלחה של הארגונים בכלכלה החדשה

IDC

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים