המועמדת הדמוק' המובילה לנשיאות ארה"ב: "צריך לשבור את ענקיות הטכנולוגיה"

אליזבת וורן - סנאטורית שמעוניינת להיות מועמדת הדמוקרטים במאבק על נשיאות ארה"ב בבחירות 2020 - קראה לחוקק חוק שיקבע שחברות הענק הטכנולוגיות הן "תשתיות פלטפורמה" ● עוד לדבריה יש למנות רגולטורים שיפרקו מיזוגים טכנולוגיים המערערים על התחרות ופוגעים בחדשנות ובעסקים קטנים

ארצות הברית. צילום אילוסטרציה: BigStock

אליזבת אן וורן היא אשת אקדמיה ופוליטיקאית אמריקנית, נציגת המפלגה הדמוקרטית וסנאטורית של מדינת מסצ'וסטס. בנוסף, היא מתמודדת על מועמדות הדמוקרטים לנשיאות ארצות הברית בבחירות 2020. בסוף השבוע בישרה הסנאטורית שהיא רוצה "לשבור" את ענקיות הטכנולוגיה – כמו פייסבוק ואמזון – וזאת על אף שהיא לא סוציאל-דמוקרטית.

וורן, שכיהנה בעברה כפרופסורית בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת הארוורד ושהתמחתה בחוק פשיטות רגל, הבהירה כי היא שונה מחברה למפלגה, המתמודד גם הוא על התואר המועמד לנשיאות (זו הפעם השנייה), הסנאטור ברני סנדרס, כיוון שהוא סוציאל-דמוקרט והיא מייצגת תפישה יותר מרכזית מבחינה כלכלית.

במהלך ראיון שלה באירוע, שנמשך כשעה, השיבה המתמודדת על שאלות המנחה, עורך ה-Time, אנאנד גירידהארדאס, ובין השאר ענתה לו שהיא חושבת שהנשיא דונלד טראמפ הוא גזען, שמריחואנה צריכה להיות חוקית ועוד.

וורן – שהיא עורכת דין פעילה בתחום הגנת הצרכן, אשר עבודתה הביאה להקמת המועצה להגנה על הצרכנים – גם ענתה ישירות והבהירה מדוע היא רוצה "לשבור" את ענקיות ההיי-טק.

לפרק את חברות עמק הסיליקון העוצמתיות

וורן כתבה בפוסט שפרסמה כי "לפני 25 שנה, פייסבוק, גוגל ואמזון לא היו קיימות, ועכשיו הן בין החברות היקרות והמפורסמות ביותר בעולם. זה סיפור נהדר – אבל גם אחד שמדגיש מדוע על הממשלה לפרק מונופולים ולקדם שווקים תחרותיים".

בראיון באירוע SXSW שהתקיים אתמול הבהירה וורן שהיא מודאגת מהכמויות העצומות של איסוף מידע שנעשה על ידי חברות כמו אמזון, וציינה כי אפילו לתרמוסטט Nest של ענקית המסחר האלקטרוני – מד ומתאם טמפרטורה חכם לבית – "יש מאגר של מידע שמוטבע בו כאשר אתה מתעורר וכאשר אתה הולך לישון".

לפי ההצעה היותר מפורטת של וורן, על מה שנקרא "שירותי פלטפורמה ייעודיים", אשר להם הכנסות גלובליות של יותר מ-25 מיליארד דולר, יהיה אסור להיות בעלים על גורמים המשתתפים בפלטפורמה שלהם. זה אומר למשל ש-Amazon Marketplace ו-AmazonBasics יפוצלו, כמו גם מחלקת המודעות של גוגל ועסקיה בבורסה, ומנוע החיפוש של הענקית יהיה ישות נפרדת מהחברה הגדולה.

"לחברות הטכנולוגיה הגדולות של היום יש יותר מדי כוח – יותר מדי כוח על הכלכלה שלנו, על החברה שלנו ועל הדמוקרטיה שלנו", כתבה וורן בפוסט שלה. "הן דחפו בבולדוזר את התחרות, השתמשו במידע הפרטי שלנו למטרות רווח והפכו את המגרש לכזה שהוא נגד כל האחרים. ובתוך כך הם פגעו בעסקים קטנים וחנקו את החדשנות". לפי וורן, כיום למשל קרנות הון סיכון מהססות להשקיע בגופים שנכנסים ל"אזור ההרג" מול פייסבוק ואמזון.

וורן קבעה בנחרצות בראיון שנערך איתה ב-SXSW שפיצול של חברות אלו יוביל לשוק "הרבה יותר תחרותי וחזק באמריקה".

פייסבוק, גוגל ואמזון טרם הגיבו לדברים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים