קוואלקום השיקה גרסה של Snapdragon, שמותאמת לדור החמישי
החברה לא חשפה פרטים מלאים על Snapdragon 855, אולם מסרה שהוא מצויד במנוע בינה מלאכותית עם ביצועים הטובים פי שלושה מקודמיו ● כמו כן, היא הכריזה על חיישן ה-3D Sonic לפתיחת סמארטפונים
קוואלקום הכריזה אמש (ג') שתי הכרזות בכנס שלה, שמתקיים בימים אלה בהוואי: הראשונה היא על חיישן שמאפשר את פתיחת הסמארטפון באמצעות לחיצת אצבע על מסך המגע – שמצטרף למגמה הביומטרית, שהיא נחלתן של חברות מתחרות כבר מזמן. השנייה, והמשמעותית יותר, היא על גרסה חדשה של המעבד שלה, Snapdragon, שמותאמת לדור החמישי הסלולרי.
עדיין לא מדובר בהכרזה רשמית – זו צפויה היום – אבל מה שידוע על ה-Snapdragon 855 הוא שהמעבד מצויד במנוע בינה מלאכותית מהדור הרביעי של קוואלקום, שאמור להציג ביצועים גבוהים פי שלושה מקודמיו ופי שניים מהמתחרים בשוק. היא אמנם לא הצהירה על כך מפורשות, אבל הכוונה היא למעבדי ה-Kirin 980 של וואווי וה-A12 Bionic של אפל.
עוד ציינה החברה ש-Snapdragon 855 יכלול את הגרסה האחרונה של מעבד אותות התמונה Spectra, שהיא מגדירה אותו כ-ISP הראשון בעולם לראייה ממוחשבת. בשילוב עם מנוע בינה מלאכותית, הגרסה החדשה של Spectra אמורה לזהות את הסביבה ואת נושא הצילום שהמשתמש מתכוון לצלם, ובהתאם לכך לכוון את המצלמה בצורה אוטומטית, כדי לספק את התמונות או הווידיאו המיטביים.
תכונה חדשה נוספת בגרסה החדשה היא Snapdragon Elite Gaming, שלא נחשפו עליה פרטים, מלבד האזכור של קוואלקום על כך שהיא תספק "מערכת כוללת של עזרים חזותיים וקוליים", ושהחברה עבדה מול מפתחי משחקים ברחבי העולם כדי "לתאם את החוויה".
פתיחת הסמארטפון ב-3D
ההכרזה הנוספת הייתה, כאמור, על טכנולוגיית חיישן ה-3D Sonic – הכרזה שנראה שתהפוך את
פתיחת הסמארטפון באמצעות לחיצת אצבע על מסך המגע לתכונה רווחת, ולפחות רווחת יותר מהמצב כיום. מדובר בסורק אולטרסוני שממוקם מתחת למשטח המסך, ולדברי קוואלקום זוהי שיטה שימושית ובטוחה בהרבה מטכנולוגיות ביומטריות מתחרות.
"חיישן 3D Sonic הוא הפתרון המאובטח ביותר בשוק הסלולר, משום שהוא מסוגל ללכוד תמונת תלת ממד שלמה של הבליטות והשקעים של טביעת האצבע", ציין אלכס קאטוזיאן, סגן נשיא בכיר ומנהל תחום הסלולר בקוואלקום. "אם האצבע שלך רטובה או שמנונית, וגם אם יש עליה לכלוך כלשהו, חיישן ה-3D יקרא את הטביעה גם מבעד להם".
קוואלקום כבר ניסתה ב-2015 לפתח חיישן טביעת אצבע בתוך המסך, אך נראה שרק כעת הבשיל הפיתוח לכדי טכנולוגיה ישימה. בינתיים, חברות אחרות כללו טכנולוגיה דומה, כמו במכשיר ה-OnePlus 6T, שמשתמש במערכת סריקה אופטית מתחרה לגישה האולטרסונית של קוואלקום.
לדברי קאטוזיאן, המכשיר הראשון הכולל את הטכנולוגיה החדשה יגיע לשווקים במחצית הראשונה של 2019. הטכנולוגיה החדשה עשויה לבלוט בשוק הסמארטפונים בשנה הקרובה, וכבר ידוע על כמה יצרניות גדולות שמתכננות להציג את התכונה הזאת – בהן סמסונג, שלפי השמועות בשוק תשלב אותה במכשיר הבא שלה. השמועות אף מספרות שקוואלקום היא זו שתספק לה את הטכנולוגיה.
לעומת חיישני טביעת אצבע אופטיים, טכנולוגיית ה-3D Sonic אמורה להתגבר על תקלות בזיהוי בשל לכלוך על האצבע ולהציג תוצאות טובות יותר, עם פחות מקרים של כשלים בפתיחת המכשיר.
תגובות
(0)