"הכרזנו מלחמה על המורכבות, גישת מולטיקלאוד היא הפרק הבא של ה-IT"

כך אמר מנכ"ל ג'וניפר, רמי רחים, במליאת הפתיחה של כנס NXTWORK בלונדון ●,"בכל מקום שאנו מסתכלים בענף שלנו אנו רואים צמיחה, בין אם זה נמדד ברוחב הפס, מספר המשתמשים, הרווחים בדוחות של ספקי הענן ועוד. אבל הצמיחה יכולה ליצור גם אתגרים ואם לא נטפל בהם הם יהוו מכשול להתקדמות של התעשייה", אמר

רמי רחים, מנכ"ל ג'וניפר. צילום: יח"צ

"הכרזנו מלחמה על המורכבות, גישת מולטיקלאוד היא הפרק הבא של ה-IT", כך אמר רמי רחים, מנכ"ל ג'וניפר,  במליאת הפתיחה של כנס NXTWORK שנערך בלונדון.

לדבריו, "בכל מקום שאנו מסתכלים בענף שלנו אנו רואים צמיחה, בין אם זה נמדד ברוחב הפס, מספר המשתמשים, הרווחים בדוחות של ספקי הענן ועוד. אבל הצמיחה יכולה ליצור גם אתגרים ואם לא נטפל בהם הם יהוו מכשול להתקדמות של התעשייה".

"רישות או חיבוריות (נטוורקינג) היא בעיה קשה בבסיסה, והיא נעשית קשה יותר ויותר ככל שהצמיחה מאיצה. קל לחבר בין שני עצמים, אבל כשמחברים מיליון ואף מיליארד דברים ורוצים לעשות זאת בצורה אמינה, ישנן מורכבויות ואתגרים בשמירה על המומנטום. אנחנו בתקופה שבה צצים הרבה רעיונות משבשים. יש המון חברות שהתחילו עם רעיונות מדהימים, פתחו קטגוריות חדשות אך נעלמו בגלל אתגרי הצמיחה", אמר.

"בדיוק בגלל זה אנחנו בג'וניפר הכרזנו על מלחמה במורכבות ופיתחנו את היכולת למולטי-קלאוד – לאפשר לנהל מערכת שהנתונים שלה נמצאים בכל מיני שירותי ענן ובסיסי נתונים, מבלי שהמשתמש, או אף המנמ"ר, יצטרכו להתאים את המערכת לכל שירות בנפרד. בין אם אלו אמזון, גוגל או מיקרוסופט ובין אם אלו עננים פרטיים או מערכות מיחשוב אחרות במרכז הנתונים, גם אותם צריך לנהל", הוא הוסיף.

"הפרק שישנה את פני הטכנולוגיה כולה"

"קל להגיד, קשה לעשות זאת, שכן בכל מקום שבו נמצאת מורכבות אנו צריכים להנדס לה פתרונות. ניהול של עננים מרובים הוא לא רק הפרק הבא בתשתיות, אלא הפרק שישנה את פני הטכנולוגיה כולה", אמר עוד רחים.

הוא הוסיף כי "הצמיחה יוצרת אתגרים הדורשים חשיבה וגישה חדשה על מרכיבי הרשת כדי להבין כמה קיבולת וביצועים ניתן להכניס לחבילה אחת כדי לשנות את קנה המידה של מבנה הרשת. גם היום אנו מנהלים את ההתקנים, אבל עושים זאת כמו חיות מחמד, אתה יודע היכן נמצא כל רכיב ו"מאכיל אותו" – שומר על בריאותו ואכפת לך מהביצועים שלו".

"חשוב שתהיה מערכת אחת שתנהל את כל סביבת הרשת, כולל רכיבים של המתחרים, הדבר יכול להוזיל את עלויות הקנייה והתחזוקה ולשפר את האמינות", אמר.

אילון מאסק. צילום: סטיב יורבנסון, מתוך ויקיפדיה

אילון מאסק. צילום: סטיב יורבנסון, מתוך ויקיפדיה

לדברי רחים, "כדי שניתן יהיה לשלוט ברשת ולהיות אדישים לספקים, אנחנו חייבים לפשט אותה באמצעות API ומודלי נתונים מוגדרים היטב. שנית, הרשת צריכה להיות ניתנת לתכנות בכל שכבה, מלמעלה למטה, מהצד של המשתמש ועד לבסיס הנתונים, ושלישית – התהליך חייב להיות אוטומטי. כמו בהרבה תחומים גם כאן אוטומציה יכולה לסייעה בניהול רשתות גדולות מאוד, כאשר נעשה ניטור של הציוד תוך שימוש בלימוד מכונה ותבונה מלאכותית, ולהפחית את ההתערבות האנושית".

"ספקיות הענן יכולות להתגבר על המורכבות באמצעות שכירת כישרונות והשקעה של מאות מיליוני דולרים בארכיטקטורת הענן ומפתחים יכולות תוכנה משלהם. אבל מה עושים הלקוחות? אלו שצריכים להשתמש בכמה שירותי ענן? האם להם לא מגיע ליהנות מהיכולת של רשת מבוססת תוכנה (SOFTWARE DESIGN NETWORKING)", אמר.

"לנהל את הרשת ולשחרר את בני האדם להתמקד בדברים החשובים"

"ניהול זה לא רק העברת חבילות נתונים מענן אחד לשני כדי לאזן עומסים, אלא מודל תפעולי שיש לו היכולת להשתמש במשאבים מבוזרים ברחבי כדור הארץ כאילו הם מאגר אחד של משאבים בקלות ובצורה מאובטחת", הסביר רחים.

"הדבר הראשון שצריך כדי לנהל רשת כזו הוא הניראות ורק לאחרונה התאפשרה היכולת להבין את מצב התשתית והכלים שמאפשרים לעשות זאת בקנה מידה גדול. אני מאמין שספקי הענן הגדולים מהווים ברומטר, וכרגע הן זזים מהר מאוד בכיוון של איסוף כמויות עצומות של נתונים באמצעות טלמטריה ברחבי הרשת", אמר.

"הדבר השני הוא להפוך את נתוני הטלמטריה הזו לתובנות ולקחים. הטלמטריה אוספת כמויות עצומות של נתונים וצריך להפוך זאת לגושי חוכמה. ומאפשרים לחברה להגדיל את הרווח. ואחרון חביב, האוטומציה תאפשר הפעלה של הרשת בהוצאה הרבה יותר קטנה בגלל הקטנת הצורך באינטראקציה של בני אדם", ציין.

לדבריו, "הצעד הראשון הוא ניתוח ידני של זרימות העבודה המוגדרות במסמכים, ולאחר מכן מתעדים את הזרימות הללו בגושים קטנים עדיין על ידי בני אדם, והשלב השלישי המעניין יותר הוא שהמערכת הופכת חכמה מספיק כדי לדעת מתי לבצע כל תוכנה כזו".

"בשלב הרביעי, שהוא ממש מרגש, כאשר נכנסים לתמונה לימוד מכונה ותבונה ומלאכותית. כאשר אנו מצליחים לחלץ תובנות מכמויות עצומות של מידע ולהשתמש בהן כדי לנבא את העתיד. התבונות יוכלו לעזור לנו להבין מתי עומדת בעיה שתפגע ברשת ותשפיע על הביצועים של היישום וחווית המשתמש, וכן להשתמש בגישה מונעת כדי למנוע התפשטות של קוד עויין ברשת לפני שהוא יגרום נזק", הסביר רחים.

לסיכום, הוא אמר כי "השלב האחרון, שעדיין רחוק אבל הוא מעין נירוונה, זה ליישם את החזון של אילון מאסק על מכוניות אוטונומיות גם בעולם ה-IT, לנהל את הרשת ולשחרר את בני האדם להתמקד בדברים החשובים יותר של קידום העסקים והאסטרטגיות, ולא רק בשמירה על האורות דולקים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים