פקידי הממשל האמריקני: אם רוסיה תתערב בבחירות – נתקוף אותה בסייבר
קהיליית המודיעין האמריקנית והפנטגון נערכים לתרחיש של מתקפת סייבר הגנתית שתצא לפועל אם רוסיה תתערב באופן אלקטרוני בבחירות האמצע שיערכו מחר ● חלק מבניית מאמץ התקפי רחב היקף ומאורגן בסייבר תחת מדיניות ממשלתית חדשה בנושא
קהיליית המודיעין האמריקנית והפנטגון הסכימו בשקט על קווי המתאר של מתקפת סייבר, שתצא לפועל אם רוסיה תתערב באופן אלקטרוני בבחירות האמצע שיערכו במדינה מחר (ג'), כך על פי פקידים אמריקנים בכירים בהווה ובעבר, שמכירים את התוכנית.
כחלק מההיערכות למימוש התוכנית, האקרים הפועלים בצבא ארצות הברית קיבלו גישה למערכות סייבר רוסיות, כדי ללמוד אותן, וכדי לפתח את תוכנית המתקפה במהירות.
התוכנית היא אחת מהפירות הראשונים של בניית מאמץ התקפי בסייבר, הנעשה באופן רחב היקף ומאורגן – תחת מדיניות ממשלתית חדשה. זו מאפשרת לבצע פעולות התקפיות במהירות רבה יותר, לאחר שהמרכיבים שלה עובדו מראש וסוכמו בין סוכנויות הממשל השונות.
בעוד שאנשי ביטחון לאומי בארצות הברית דיווחו עד כה רק על מאמצים חלקיים של ישויות רוסיות לפרוץ לארגונים פוליטיים ולהתערב בקמפיינים פוליטיים, כעת הם חוששים שמוסקבה עלולה לגרום להפרעות אגרסיביות יותר בשעות שלפני תחילת ההצבעה, כאשר הסקרים פתוחים, וישנם קולות צפים הניתנים לשכנוע.
קיומה של תוכנית שכזו משמעה שארצות הברית משלבת באופן מלא יותר מתקפות סייבר פוגעניות במערכות התכנון הצבאיות הכוללות שלה. כך, מערכה בסייבר עלולה להפוך לסבירה יותר – ולהתרחש באופן שכיח יותר – ולפעמים בלא לקבל אישור נשיאותי ספציפי.
פרי של צו נשיאותי
תכנית מתקפת הנגד בסייבר של ארצות הברית נגד רוסיה היא אחת הראשונות שאורגנו מאז דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית, חתם בספטמבר האחרון על צו נשיאותי שנועד להגן על מערכת הבחירות האמריקנית מפני התערבות זרה.
הצו קובע כי ארצות הברית תוכל להטיל סנקציות נגד גורמים זרים שנמצא כי הם התערבו בבחירות. כמו כן הצו קובע כי סוכנויות המודיעין האמריקניות יבדקו אם נעשתה התערבות מצד אנשים פרטיים או גופים, ואלו יעבירו את המידע הלאה למשרד המשפטים ולמשרד לביטחון המולדת. לאחר מכן, כשגורמי הממשל יאמתו את המידע ואת מידת ההשפעה של ההתערבות – הסנקציות על הגורמים הזרים יופעלו באופן אוטומטי.
כוח למלחמה במתקפות הסייבר הרוסיות
בימיו האחרונים לכהונה של ברק אובמה כנשיא ארצות הברית הוא קיבל דו"ח מודיעיני, המשלב בין הערכות של גוף הריגול, ה-CIA, הבולשת הפדרלית, ה-FBI והסוכנות לביטחון לאומי, ה-NSA. בדו"ח הרשמי שהותר לפרסום, נקבע מפורשות כי ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה, הורה על ביצוע מתקפות סייבר שנועדו להטות את תוצאות הבחירות בארצות הברית לטובת הנשיא הנבחר טראמפ.
המתקפות, כך נקבע, נועדו לסייע לטראמפ הרפובליקני לגבור על יריבתו הדמוקרטית, הילרי קלינטון. על פי הדו"ח, "מדובר בקמפיין חסר תקדים בעוצמתו". טראמפ קיבל אף הוא את הדו"ח.
זה שנה וחצי שטראמפ התעלם ועודנו ממשיך בכך מהקביעה, כפי שעשה ביולי האחרון בפגישתו עם פוטין – עת אמר שרוסיה הפסיקה לפרוץ בסייבר לארצות הברית. אלא שאנשי המודיעין של טראמפ כנראה יודעים משהו אחר והם מגבירים את מאבקם נגד האיום הרוסי המתמשך.
ביולי השנה פורסם כי גנרל פול נקסון, ראש ה-NSA ומפקד פיקוד הסייבר (סייברקום), בנה באחרונה כוח משימה ייעודי כדי להתמודד עם האיומים המקוונים מצד משטרו של פוטין. הוא לא דיבר באופן ספציפי על מה שהקבוצה תעשה, אך אמר שזה יהיה בהלימה למה שסוכנויות הביון כבר עושות מאז המעורבות הרוסית בבחירות האחרונות לנשיאות ארצות הברית.
כך, בדבריו, נקסון רמז כי הם מקדישים משאבים נוספים למניעת הישנות של מעשי הפריצה הנרחבים מלפני שנתיים. בנאומו אז, בפני משתתפי פורום האבטחה באספן, אמר נקסון כי לא קיימת כלל אופציה שלא להילחם בסייבר הרוסי. "אם ארצות הברית החליטה לעמוד מהצד ולא התמקדה באויבים הדיגיטליים שלה, כמו רוסיה וסין, הרי שבכך היא מסתכנת ונותנת לאויבים הללו את האפשרות לעצב לבדם את שדה הקרב הווירטואלי. הם משבשים תוצאות של בחירות. הם בונים ומציפים מתחים ושסעים חברתיים. הם גונבים מידע רגיש. צריך אנשים שיכולים להתמודד עם זה על בסיס מתמשך".
תגובות
(0)