"פעילות החברות הגדולות בארץ מפרה את ההיי-טק הישראלי"

"החברות הגדולות מגיעות ארצה בשביל הטאלנטים אבל אני מאמין כי הן תישארנה פה שנים רבות מסיבות טובות. כל מדינה הייתה רוצה להתברך במרכזי מו''פ של חברות רב-לאומיות. ריבוי מרכזי המו''פ פה, למרות המצב הגיאו-פוליטי - הוא עדות להצלחה" אמר זיו בלפר, מנכ"ל PTC ישראל

זיו בלפר, מנכ"ל PTC ישראל. צילום: יניב פאר

"פעילותן של החברות הגדולות בארץ מפרה מאוד את ההיי-טק הישראלי. החברות הגלובליות מביאות לישראל ידע שלא בהכרח היה קיים כאן קודם", כך אמר זיו בלפר, מנכ"ל PTC ישראל

בלפר דיבר ברב שיח שעסק בתרומתם של מרכזי הפיתוח בישראל לענף ההיי-טק ולמשק בכלל. את רב השיח הנחו ד"ר נמרוד קוזלובסקי, שותף בקרן JVP ושותף במשרד עו"ד הרצוג-פוקס-נאמן ואחראי מחלקת טכנולוגיה ורגולציה במשרד, עם יהודה קונפורטס, עורך ראשי אנשים ומחשבים.

ד"ר נמרוד קוזלובסקי, יזם, שותף בקרן JVP ובמשרד עורכי הדין הרצוג-פוקס-נאמן. צילום: פלי הנמר

ד"ר נמרוד קוזלובסקי, יזם, שותף בקרן JVP ובמשרד עורכי הדין הרצוג-פוקס-נאמן. צילום: פלי הנמר

לשאלה האם מרכזי הפיתוח הזרים מתחרים בהיי-טק הישראלי, אמר בלפר "כן ולא: מצד אחד, התחרות על גיוס עובדים בטווח הקצר, אכן מייצרת דרישה מוגברת ומעלה את השכר. אולם, אני בדעה כי פעילותן של החברות הגלובליות הגדולות בארץ גם מפרה מאוד את ההיי-טק הישראלי, שכן הן מביאות לכאן ידע רב".

"ידע עצום בעולמות שלא היו קיימים כאן קודם"

לדבריו, "העובדה ש-PTC, כמו חברות אחרות מחזיקה בישראל את אחד ממרכזי הפיתוח המובילים שלה בעולם, בהחלט מעשירה את השוק הישראלי עם ידע עצום בעולמות שלא היו קיימים כאן קודם".

"החברות הגדולות מגיעות ארצה בשביל הטאלנטים. אבל מאמין כי הן תישארנה פה שנים רבות מסיבות טובות. כל מדינה הייתה רוצה להתברך במרכזי מו"פ של חברות רב-לאומיות. ריבוי מרכזי המו"פ פה, למרות המצב הגיאו-פוליטי – הוא עדות להצלחה", הוא הוסיף.

בהתייחסו לתפקידן של החברות הרב-לאומיות בקידום תעסוקה בפריפריה, אמר בלפר כי "ב-PTC הגיוס הוא על פי כישורים וידע בלא התחשבות במוצא, דת, גיל, או מין. בשנים האחרונות אנחנו אכן רואיגידול בקליטת עובדים מאוכלוסיות המיעוטים, במיוחד מהמגזר הערבי. אנחנו עושים זאת גם באמצעות ארגון צופן, שפועל לקידום התעסוקה במגזר הטכנולוגיה בחברה הערבית. היום כבר ברור כי אנשים אוהבים לעבוד עם אנשים הדומים להם, וככל שיש יותר גיוון, גם בהנהלה, כך גדלות אפשרויות התעסוקה והקידום בחברה".

"מה שמאפיין את ההיי-טק הישראלי הוא החדשנות והיצירתיות"

בלפר אמר עוד כי "מה שמאפיין את ההיי-טק הישראלי הוא החדשנות והיצירתיות וזה בעיקר מה שחברות רב-לאומיות מחפשות כאן. מבחינת תחומי הידע, בישראל ניתן למצוא מומחים וידע כמעט בכל תחום הנדסי".

"אצלנו, למשל, הצלחנו למצוא כישרונות רבים בתחומים הכי חמים בהם אנו פועלים כיום, כמו האינטרנט של הדברים, מציאות רבודה ו-industry 0.4. היכולת של PTC ישראל לחדש ולהוביל בכל תחום בו פועלת החברה האם, הופכת את מרכז הפיתוח הישראלי לאסטרטגי, ואני בטוח שכך הדבר גם במרכזי מו"פ אחרים בארץ", אמר.

לדבריו, "חשוב שלחברות רב-לאומיות שפועלות בישראל יהיה קשר הדוק עם גופים אקדמיים, כמו הטכניון. מרכז הפיתוח שלנו בישראל הוא המוביל של PTC בעולם וחלק גדול מהפעילות שלנו היא מחקרית. ככזו, יש לנו שיתוף פעולה הדוק עם הטכניון כבר שנים רבות. זהו יתרון עצום עבורנו כחברה ומאז הקמת מרכז הפיתוח שלנו בשנת 1991 לטכניון היתה השפעה ישירה על פעילותינו".

בלפר סיים בציינו כי "ישראל היא מקום מעניין במגוון של תחומים – חומרה, תוכנה ואלקטרוניקה ולכן החברות הגדולות נמצאות כאן וימשיכו להיות כאן עוד שנים רבות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים