מי הוא דניאל ז'אנג, מחליפו של ג'ק מא?

אחרי ההודעה המטלטלת על עזיבתו של המייסד השותף ויו"ר עליבאבא, ג'ק מא - דמות נערצת בצורה חסרת תקדים בסין - הודיעה החברה על בחירה במנכ"לה בשלוש השנים האחרונות כמחליפו ● האם יש לו סיכוי להיכנס לנעליים העצומות של היו"ר הפורש?

תנפיק בהונג קונג או בשנחאי עלי באבא

השבוע (ב') בישרה קבוצת עליבאבא באופן רשמי לתקשורת כי בעוד שנה בדיוק, ב-10 בספטמבר 2019, יחליף מנהל העסקים הראשי שלה, דניאל ז'אנג, שכיהן כמנכ"לה בשלוש השנים האחרונות, את ג'ק מא כיו"ר מועצת המנהלים של הקבוצה.

לפי ההודעה, "מא ימשיך כיו"ר פעיל של החברה ב-12 החודשים הבאים כדי להבטיח העברה חלקה של תפקיד היו"ר למר ז'אנג. מר מא ישלים את תקופת כהונתו הנוכחית כחבר במועצת המנהלים של קבוצת עליבאבא עד האסיפה הכללית השנתית של בעלי המניות שלה ב-2020".

ביום ו' הוכתה סין בתדהמה עם הבשורה על פרישתו של מא. שמו של מא, האיש העשיר ביותר בסין, הפך מזמן לשם נרדף לחברה שבראשה עמד, שאותה התחיל כמורה צנוע בדירה קטנה בעיר האנגג'ואו, ושהפכה לענקית מסחר אלקטרוני עולמית העוסקת, מלבד במכירות, גם במחשוב ענן ובעסקי משלוחים מאסיביים.

לפי השערות רבות בתקשורת, הסיבה לפרישתו של מא היא בעיקר כוחו העצום וקשריו עם ממשלים ואישים פולטיים מובילים במערב, בראשם דונלד טראמפ נשיא ארצות הברית והעובדה כי אלו לא עמדו בקנה אחד עם הלך הרוח של השלטונות במדינה. מא הכחיש את הדברים והסביר את הפרישה בעיקר בצורך שלא לבסס את החברה כולה על אדם חזק אחד וברצונו לעסוק בחלומות אחרים.

ממציא יום הסינגלים ומי שהרחיב את השירותים לתחום הפיזי

לז'אנג, היו"ר שיכנס לתפקיד בתוך שנה, רזומה הכולל תפקיד של מנהל כספים ראשי ב-Taobao – אתר מכירות סיני מצליח, בעל אופי דומה ל-eBay ולאמזון, המשתייך לקבוצת עליבאבא, אליו הצטרף בשנת 2007. הוא היה מהראשונים לדחוף את עליבאבא להכנסת מותגים מפורסמים להיצע מכירותיה, ונחשב למי שיזם והפך את יום הסינגלים לבוננזת הקניות הסינית שהוא כיום.

כמנכ"ל הוכיח ז'אנג את עצמו במיוחד – מניותיה של עליבאבא זינקו ב-87% במהלך כהונתו וכעת נסחרת החברה לפי שווי שוק של כ-420 מיליארד דולר. בשלהי אוגוסט האחרון, לאחר פרסום הדו"ח הרבעוני – שהעיד על זינוק בהכנסות בצד ירידה חדה ברווח הנקי – אמר ז'אנג, כי "היה לנו עוד רבעון נפלא, עם גידול במספר המשתמשים בשירותים שלנו ועלייה בנתח השוק בסין. אנחנו מבצעים את התכנית העסקית שלנו היטב".

הצליח להביא את עליבאבא לעמדה מכניסה עוד יותר

יורשו של מא, בן ה-46, הוא מי שהצליח גם להביא את עליבאבא לעמדה מכניסה עוד יותר, בעיקר מכיוון שגרם לחברה להתרחב לתחום החנויות הפיזיות והנגיש אותה באופן מוחלט לצרכנים הסינים.

"התחלת התהליך של העברת הלפיד של עליבאבא לדניאל ולצוותו היא ההחלטה הנכונה בזמן הנכון משום שאני יודע מעבודתי איתם כי הם מוכנים". מא הוסיף והתייחס למחליפו ואמר "מאז שהוא קיבל את תפקידו כמנכ"ל, הוא הוכיח את הכישרון המעולה שלו, החשיבה העסקית והמנהיגות הנחושה", צוטט מא בהצהרה

לענקית יעדים גדולים שאותם סימנה והמשימה שניצבת בפני המחליף ז'אנג ויתר 36 המנהלים השותפים, עומדת לדרוש סינרגיה מוחלטת ביניהם בניסיון למלא את התהום שיותיר מא אחריו.

ליו"ר החדש יהיו 35 שותפים שיסייעו לו בעבודתו הלא פשוטה. 6 מהם נכללו בין 18 המייסדים של עליבאבא, ביניהם מא וסגן היו"ר ג'וזף צאי, כשהשותפים הנותרים הם מנהלים שעבדו לפחות חמש שנים בעליבאבא, או בחברות המסונפות לה, כמו Ant Financial, ולכל אחד מהם עבר מוכח של תרומה לעסקי הקבוצה.

על מחליפו כתב מא: "דניאל נמצא בקבוצת עליבאבא 11 שנים. מאז שנתמנה למנכ"ל, הוא הפגין את הכישרון המעולה, החריפות העסקית והמנהיגות הנחושה שלו. בהנהלתו עליבאבא רשמה צמיחה עקבית ובת קיימא במשך 13 רבעונים רצופים. למוח האנליטי שלו אין מקבילים, המשימה והחזון שלנו יקרים לליבו, הוא מאמץ אחריות בלהט ויש לו אומץ לחדש ולנסות מודלים עסקיים יצירתיים. תקשורת החדשות העסקיות בסין הכתירה אותו למנכ"ל מספר אחת ב-2018, בצדק".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים