AT&T נתבעת ברבע מיליארד ד': "איבדה אוצר מטבעות וירטואליים"
יזם אמריקני שמשקיע במטבעות קריפטוגרפיים מאשים את ענקית הטלקום בשיתוף פעולה עם הונאה וברשלנות חמורה, שהביאו לגניבת אסימוני המטבעות הדיגיטליים מחשבונו האישי
מייקל טרפין, יזם ומשקיע אמריקני שעוסק במטבעות קריפטוגרפיים, הגיש השבוע תביעה בארצות הברית בהיקף של מאות מיליוני דולרים נגד AT&T. טרפין מאמין ששוד של כמות גדולה של מטבעות דיגיטליים שחווה – מקורו ברשלנות של ענקית הטלקום, והוא תובע ממנה לפצות אותו בסכום של 224 מיליון דולר.
התביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בלוס אנג'לס, כוללת לא פחות מ-69 עמודים שבהם טרפין ועורך דינו שוטחים את האשמותיו נגד AT&T. לדברי התובע, הוא היה קורבן של הונאה המוגדרת כ-SIM Swap – שקורית כשתוקפים משיגים כרטיס SIM חליפי למכשיר של משתמש בלי ידיעתו דרך חברת הסלולר שלו, ויכולים לעשות בו שימוש לצורך גישה לפרטיו האישיים.
בכתב התביעה טוען טרפין כי מספר רב של מטבעות דיגיטליים ואסימונים (טוקנים) נגנבו ממנו ב-7 בינואר 2018. הוא ממשיך וקובע כי AT&T אשמה ברשלנות חמורה ובשיתוף פעולה עם הונאה, שגרמו להצלחת השוד.
אמצעי אבטחה רציני – מחויב המציאות למטבעות וירטואליים
טרפין מוכר היטב למשקיעי המטבעות הווירטואליים. הוא נחשב לחלוץ בתחום הקריפטוגרפי, מייסד שותף של BitAngels – קבוצה המשרתת משקיעי ביטקוין, וכן עזר להקים את קרן המטבע הדיגיטלית הראשונה, BitAngels/Dapps, ב-2014. כיום הוא אחד היועצים הבכירים של קרן אלפבית, ששייכת לחברה האם של גוגל.
מהמסמכים שהגיש לבית המשפט עולה כי נלקחו ממנו שלושה מיליון אסימונים דיגיטליים, כאשר בזמן השוד, בינואר, היה השווי הכולל של המטבעות שנגנבו כ-23.8 מיליון דולר. טרפין מבקש פיצויים נוספים בסך של כ-200 מיליון דולר, ככל הנראה על עוגמת הנפש והפגיעה בשמו הטוב.
AT&T מסרה כי "אנחנו חולקים על הטענות הללו ומצפים להציג את המקרה שלנו בבית המשפט".
לא משנה מה תהיה התוצאה של המקרה של טרפין, הוא ממחיש את הסכנות הקיימות בשמירה על כמויות גדולות של נכסים דיגיטליים במקום שאינו מאובטח כראוי. הפרטים המדויקים על אמצעי האחסון, המכונה לעתים ארנק וירטואלי, של האסימונים שהיו ברשות טרפין לא נודעו, אבל עם זאת, בהחלט אפשר להבין מהדברים שמדובר בתחום פרוץ שקיים צורך להגן עליו.
יצוין כי הסכום שנשדד מטרפין מצטרף למטבעות קריפו בערך משוער של כ-1.2 מיליארד דולר שנגנבו מאז 2017 ממקורות אחסון לא מאובטחים מספיק.
תגובות
(0)