ברכה מיוחדת לפלי הנמר

המנצח, המאסטרו פלי הנמר. צילום: תומר פולטין

חגיגת יום ההולדת ה-70 לפלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, שהתקיימה באחרונה הייתה מרגשת ומעניינת בכל מובן: מהאולם ועד האורחים, מהאוכל המשובח ועד הלבוש, ממשחק הבינגו אודות הנמר שהוביל הצ'ייסר, איתי הרמן, ועד לפיסות ההיסטוריה שהוזכרו שם לרוב, ושמהוות חלק נכבד מההיסטוריה של תעשיית ההיי-טק הישראלית.

במיוחד צדה את עיניה, או יותר נכון את אוזניה, של דיילי ציפי הברכה לנמר מטעם תעשיית ההיי-טק, שנשא רונן זרצקי – כיום מנכ"ל BSD-IT, בעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות של ישראכרט ותמיד חבר טוב של הנמר ושל ציפי כאחד. כדי שגם אתם תיהנו מהברכה המיוחדת, היא ביקשה אותה מזרצקי ומביאה כאן את עיקריה:

"היה היו המהפכה החקלאית הראשונה – החברה האנושית בראשיתה התבססה על ליקוט מזון מן הטבע; המהפכה החקלאית השנייה – בתקופה זו החל גידול מואץ של האוכלוסייה, ובעקבותיו עלייה בביקוש למזון, עלייה בייצור ובתפוקה החקלאית ותהליך הגירת חקלאים מהכפרים אל הערים. או אז הגיעה המהפכה התעשייתית, ועמה שורה של שינויים טכנולוגיים, כלכליים, אקולוגיים וחברתיים.

לאחר מכן הגיחה המהפכה התעשייתית הרביעית, שאותה בנה, חרש ועמל פלי הנמר, ולצדו דליה אסיא-פלד, הקוסמת. זה קרה ב-1981, כאשר בני הזוג הקימו את אנשים ומחשבים. פתאום קם אדם בבוקר ומקים עיתון לעולם בחיתוליו, ובדרך זו מחבר עולם שלם של אנשים בתעשייה סביב מוקד התרחשות משותף – כאמור, אנשים ומחשבים.

הזוג האוהב: פלי הנמר ודליה אסיא-פלד. השניים שבזכותם קיימת אנשים ומחשבים. צילום: תומר פולטין

הזוג האוהב: פלי הנמר ודליה אסיא-פלד. השניים שבזכותם קיימת אנשים ומחשבים. צילום: תומר פולטין

ב-18 בנובמבר 1981 יצא לאור הגיליון הראשון של כתב העת אנשים ומחשבים. בתחילה הופיע העיתון כדו-שבועון ולאחר מספר גיליונות הפך לשבועון. לצד השבועון החלה החברה ב-1989 להפיץ עיתוני פקס, שנשלחו מדי בוקר לאנשי התעשייה. באוקטובר 2000 ערכה החברה בראשונה את תערוכת המחשבים הבינלאומית קומדקס בישראל. התערוכה זכתה לשיא של 30 אלף מבקרים ולביקורים של אנשי עסקים בכירים רבים מהארץ ומחו"ל. עם התפתחות הטכנולוגיה הפך עיתון הפקס לעיתון וירטואלי, ה-Daily Maily, שמופץ כיום לעשרות אלפי קוראים בתחום ההיי-טק, ולפורטל נקרא. לצדם, מובילים הנמר ועובדי החברה כנסים, אירועים, פורומים מקצועיים וכל דבר שנוגע בהשבחת המקצוענות בהיי-טק.

וזה רק החלק הקטן בעשייתו של האיש המיוחד הזה, שמוביל את התעשייה שלנו ואת העולם שמעבר לעבודה שלנו כבר 37 שנים. פלי הנמר הקים ב-10 אצבעותיו קהילה שלמה של ספקים וקונים, שעושים עסקים ביחד באהבה. הוא הקים פורומים של מקצוענים, שדנים בסוגיות מקצועיות ומעשירים האחד את השני לאורך שנים. האיש המיוחד הזה המציא, בנה וביסס כנסים מקומיים ובינלאומיים, בארץ ובחו"ל, בכל נושא ובכל עיסוק רלוונטי בתעשיית ההיי-טק. הוא דאג כל השנים לקדם את התעשייה להישגים על ידי תחרויות רבות בתחומים שונים, מתוך שאיפה לחזק את המצוינות. הוא דאג כל השנים לחבר בין מחפשי עבודה בתעשייה לבין מקומות עבודה, ברגש ובהרבה אכפתיות.

האיש המיוחד הזה תמיד מפרגן ותמיד מסנגר, ולעולם לא תשמע ממנו דבר רע על איש. הוא תמיד ימצא את הסיבה המקלה בהתנהגות הזולת. הוא יצא מגבולות התעשייה לעולם שלם של התנהלות והתנהגות בעולמנו, שבו הטוב מנצח את הרע בתנאי שהוא יודע לא להיות פראייר, כי פראייר גומר בצלחת של האחר. פלי הנמר בנה תיאוריות שלמות של ניהול, מוסר, התנהלות יומיומית, חברות, מנהיגות ומה לא – והכל סביב עולם החיות, כאשר הנמר הוא המנצח הגדול בו.

המקצוען והחבר רונן זרצקי, היזם הוותיק דב מורן ומנמ"ר מלאנוקס, אודי ויינשטיין, מעניקים לפלי הנמר את תעודת ההוקרה מהתעשייה. צילום: תומר פולטין

המקצוען והחבר רונן זרצקי, היזם הוותיק דב מורן ומנמ"ר מלאנוקס, אודי ויינשטיין, מעניקים לפלי הנמר את תעודת ההוקרה מהתעשייה. צילום: תומר פולטין

פלי הנמר מתייחס לכל אחד כאילו הוא חברו האישי הטוב ביותר – בתשומת לב, במגע אישי, ובביקורים הבלתי פוסקים במאורת הנמר ואצל אנשי הקהילה. האיש המיוחד הזה ממציא בכל יום רעיונות בקצב שסובביו מתקשים לעמוד, ומקווים שאת חלקם הוא ישכח כדי שלא יצטרכו לעמוד בקצב שלו. והאיש המיוחד הזה הוא מעבר לכל איש משפחה. אני זוכר את יחסו המיוחד לאבא של דליה, יהודה אסיא ז"ל, את הכבוד העצום שחלק לו. יש לו שילוב מנצח ואוהב עם דליה, ולב גדול לילדיו ולנכדיו.

אז מה נאמר ומה נדבר על האיש המיוחד הזה? נאחל לו בריאות ואושר בהגיעו לגיל 70, חיים מאושרים עם הקוסמת שלצדו, עוד הרבה נכדים ונאחל לו שימשיך בשמחת החיים ובחן שכל כך מאפיינים אותו".

שניים שחולקים חברות אמיצה: רונן זרצקי ופלי הנמר. צילום: תומר פולטין

שניים שחולקים חברות אמיצה: רונן זרצקי ופלי הנמר. צילום: תומר פולטין

מכאן עבר לזרצקי לנימה אישית: "אני קורא לך מורי ורבי כי מאז שהכרתי אותך לפני 16 שנים, כששיגעתי אותך ב-2002 לבוא לאירוע בני המצווה העיוורים, שהיה באותה השנה בירושלים, לא נפרדו דרכינו. מאותו היום צירפתי אותך לכל השיגעונות שלי ואתה צירפת אותי לרוב השיגעונות שלך, כי לכולם, רק אתה יכול להתחבר. מאותו היום אני רואה בך מורה דרך שלי לחיים ואתה רואה בי סוג של תלמיד, או, כמו שאני קורא לעצמי, הנמרון.

ממך למדתי את אהבת האדם, לא לדבר רע על אחרים, לסלוח לטיפשים ולרעים, ממך למדתי מהי חוכמת חיים אמיתית וממך למדתי להתמיד ולא לוותר כאשר מאמינים בדרך.

אסיים את דבריי בשיר שכתב נתן יונתן, עם תוספות שלי (מודגשות – ד"צ): "מגבעולי הערבות הבוכיות נטה סוכה – ואצלנו זו קהילה. מאבן המבצר האפורה בנה לו בית – ואצלנו, בית אנשים ומחשבים. על מי הנחל טחנה הקים – ואצלנו זה האיש שהקים את יסודות הקהילה המקצועית הכי מיוחדת בישראל. זרע שדות – ואצלנו האיש בנה פורומים, כנסים, תחרויות, אירועים מקצועיים ועוד ועוד. ולא שלח הונו על פני הים באניות סוחר – אלא השקיע הכל פה, במדינת ישראל". ובפזמון של השיר נכתב: ״איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא״. כמה מתאים השיר הזה לפלי הנמר, שמשום מקום ומכלום בנה כל דבר, עיצב, חיזק והביא – לתפארת התעשייה ומדינת ישראל.

נסיים ונתפלל שכולנו נלמד ממך, כדי שאולי פעם נזכה גם אנחנו להיות קצת האיש ההוא".

המנצח, המאסטרו פלי הנמר. צילום: תומר פולטין

המנצח, המאסטרו פלי הנמר. צילום: תומר פולטין

דיילי ציפי מצטרפת לברכות.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים