הממשלה השיקה פיילוטי תחבורה חכמה ב-30 מ' ש' לשנה

התכנית תתמוך בחברות שיקדמו את התחום ויפתחו את היכולות הטכנולוגיות בענף ● החברה הנתמכת תחזיר לרשות החדשנות את המימון שקיבלה על ידי תשלום תמלוגים ממכירות רק אם המיזם יצליח

07/06/2018 15:24
צילום אילוסטרציה: אוליבר לה מואל, BigStock

תכנית חדשה, שנועדה לקדם את התחבורה החכמה בארץ ולפתח את התעשייה המקומית באמצעות חדשנות טכנולוגית לתחבורה הציבורית ולתשתיות התחבורתיות, הושקה בימים אלה על ידי משרד התחבורה, רשות החדשנות והתכנית הלאומית לתחליפי נפט במשרד ראש הממשלה. לטובת התכנית יוקצו 30 מיליון שקלים בשנה.

התכנית מיועדת לחברות טכנולוגיה ישראליות בתחומי התחבורה, שיוכלו לקבל במסגרתה תמיכה כספית בשיעור של עד 50% מהוצאות המו"פ המאושרות שלהן. תמיכה בשיעור חריג של 75% מהוצאות המו"פ המאושרות תינתן לתכנית בעלות פוטנציאל להשפעה יוצאת דופן על ייעול ושיפור התחבורה בישראל. המסלול מציע השתתפות בסיכונים הכרוכים בתהליך הפיתוח אך לא ברווחים או בהצלחות עתידיות. החברה הנתמכת תחזיר לרשות החדשנות את המימון שקיבלה על ידי תשלום תמלוגים ממכירות, רק אם המיזם הצליח להגיע לשלב המסחור.

הטכנולוגיות בהן תתמקד התכנית הן, בין היתר, כלי רכב אוטונומיים, חשמליים ומקושרים, מודלים שיתופיים לתחבורה, טכנולוגיות ניטור ועיבוד מידע תחבורתי, תפיסות חדשניות בהפעלת שירותי תחבורה, הקטנת גודש תחבורתי, הפחתת תאונות דרכים, צמצום השימוש בנפט ועידוד מעבר לתחבורה ציבורית. התכנית גובשה בהמשך להחלטת ממשלה בנושא.

על פי הודעת שותפי התכנית, חשיבותה טמונה בכך שלראשונה יממנו משרד התחבורה ורשות החדשנות פיילוטים, כאשר עד היום תמכה הרשות בתכניות בשלבי מו"פ מוקדמים.

"ישראל זקוקה לזריקת עידוד מהותית בתחומי התחבורה"

שר התחבורה, ישראל כץ, ציין כי תמיכה בחברות הסטארט-אפ בתחום התחבורה תאפשר לחברות בישראל הפועלות בתחום להיבנות טוב יותר ולחדור לשוק מהר יותר. בנוסף הפרויקט יאפשר הכוונה טובה יותר של השוק המקומי וישפר את יכולת הרגולציה הממשלתית. לדבריו כץ, "הטכנולוגיה מתקדמת בצעדי ענק והחובה שלנו כממשלה היא ללוות אותה מהבחינה הרגולטורית כדי שניתן יהיה ליישם אותה בהקדם",

 

יו"ר רשות החדשנות, ד"ר עמי אפלבום, הוסיף כי "כדי להעלות רכב אוטונומי על הכביש צריך את אישור הרגולטור במשרד התחבורה גם בפיתוח תוכנה לשליטה וניתוב במערכת הרמזורים יש צורך בשיתוף פעולה של המשרד. התכנית החדשה הזאת תיתן מענה לנושאים הללו: צוות ייעודי פנימי של המשרדים יבחן חברות טכנולוגיות ופיתוחים טכנולוגיים חדשים וניתן יהיה לקדם בקשות לאישורים רגולטוריים שיתמכו בטכנולוגיה החדשנית שהתפתחה. מטרת המסלול היא לספק לחברות טכנולוגיה מימון לשלבי פיתוח הטכנולוגיה המתקדמים הדרושים לצורך מסחור הטכנולוגיה והחדרתה לשוק ולאפשר להן גישה לתשתיות, נתונים ואתרים עליהם יש רגולציה והשפעה ממשלתית ובשל כך הינם פחות נגישים כיום. בכך יוכלו חברות לפתח ולאמת טכנולוגיות חדשניות באותם מגזרים וגופי הממשל יוכלו לקדם רגולציה שתתמוך במיזמים הללו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים