הסנאט בקליפורניה העביר הצעת חוק להחזרת ניטרליות הרשת

עם התקרב כניסת ביטול תקנות ניטרליות הרשת לתוקפו, המאבק כנגד הסרת הכללים הולך ומתעצם, אך יש עדיין לא מעט מאמצים שלהם יזדקקו מתנגדי הביטול בכדי להצליח - כשבסופו של עניין מי שיאלץ להכריע בסוגיה יהיה הנשיא טראמפ עצמו

ניטרליות הרשת. אילוסטרציה: digitalista/BigStock

הסנאט של קליפורניה הצליח אתמול (ד') להעביר הצעת חוק שמבקשת להחזיר את חוקי ניטרליות הרשת שוועדת התקשורת הפדרלית האמריקנית, ה-FCC, ביטלה בשנה שעברה.

"תחת הנשיא אובמה, המדינה שלנו נעה בכיוון הנכון להבטחת אינטרנט פתוח, אבל ה-FCC בהובלת הנשיא דונלד טראמפ משכה את השטיח מתחת לרגלי העם האמריקני על ידי ביטול הגנות ניטרליות הרשת", אמר הדמוקרט סקוט וינר, שכתב את הצעת החוק, בהצהרה שפרסם חודש שעבר.

אריק נול, יועץ מדיניות ב-New America's Open Technology Institute, המעורב בהצעת החוק, כינה את המהלך "ניצחון ענק בעבור הצרכנים". זאת על אף שהצעת החוק עדיין צריך לעבור את האספה של קליפורניה (California Assembly). "האמריקנים רוצים, ויש להם צורך, בהגנות ניטרליות רשת חזקות, על מנת להבטיח שוק חופשי וחדשני באינטרנט. עם הסיום הצפוי של כללי ניטרליות הרשת הפדרליים ב-11 ביוני, הסנאט של קליפורניה מסייע להבטיח שאזרחיה לא יישארו ללא הגנות חשובות אלה", אמר נול לאחר ההצבעה.

"אנו קוראים לאספת המדינה ללכת אחרי עמדת הסנאט ולהעביר את החקיקה הקריטית הזאת. קליפורניה צריכה להוות השראה למדינות אחרות, בזמן שהן מנסות למלא את החלל שנוצר על ידי ביטול ניטרליות הרשת הפדרלית מטעם ה-FCC", הוסיף נול.

בניסיון לרצות את כל הצדדים, מוסיפה הצעת החוק בקליפורניה מספר שיטות עבודה אונליין להגדרת "חוק הסעד המשפטי של הצרכנים" (Consumers Legal Remedies Act), שביניהן נכללות "שיטות בלתי הוגנות מסוימות של תחרות ומעשים לא הוגנים או מטעים". בין היתר יכללו בין השיטות הלא הוגנות האלה כעת פרקטיקות כמו חסימה, חריגה, סדר עדיפויות בתשלום ותכניות דירוג-אפס (zero-rating) – והכוונה לתכניות שבהן צד שלישי מסבסד את אי-הכללת ספקיות שירותי האינטרנט בגישה לאתר שלו, אמצעי ששימש עד כה כדרך בעבור ספקי קצה לשלוט בתנועה לאתר שלהן בכדי לבדל את השירות. אם תתקבל הצעת החוק, מעתה יוכלו ספקיות שירותי האינטרנט להציע תכניות דירוג-אפס באמצעות רישום מיוחד, אבל לא יוכלו לעשות זאת בתמורה לתשלום מטעם גורם המוגדר כצד שלישי.

מאבק דמוקרטי כלל ארצי

במרץ האחרון הפכה וושינגטון למדינה הראשונה שהחזירה את כללי ניטרליות הרשת אל כנם. עם זאת, ה-FCC כללה בביטול הוראה החוסמת מדינות מלהעביר כללים משלהן בנושא, מה שעלול להעביר את זירת המאבק אל בתי המשפט.

יצוין כי המאמץ לחבל בהחלטת הביטול של ה-FCC הוא כלל ארצי. הדמוקרטים התנגדו ומתנגדים בעוצמה לביטול ניטרליות הרשת ויועצים משפטיים בכמעט שני תריסר מדינות תבעו לבטל את הביטול.

ב-16 במאי הצליחו המחוקקים הדמוקרטים של הסנאט האמריקני להעביר החלטה לבטל את ביטול חוקי ניטרליות הרשת, שהתקבל תחת בהובלתו של אג'יט פאי, היו"ר הרפובליקני של הוועדה, שכנס לתפקיד לאחר חילופי הגברי בבית הלבן לאחר היבחרו של טראמפ לתפקיד נשיא ארה"ב ב-2017.

הדמוקרטים בסנאט עשו יד אחת בהצבעה בכדי לבטל את ההחלטה השנויה במחלוקת והצליחו כשהתוצאה הסופית עמדה על 52-47. עם זאת, הישג זה לא צפוי בינתיים לשבש את הביטול של ה-FCC את התקנות מימי אובמה, המגבילות את יכולתם של ספקי שירותי האינטרנט להאט או להאיץ את גישת המשתמשים לאתרים ולאפליקציות ספציפיים.

כדי לבטל לחלוטין את הביטול יידרש הקונגרס כולו – הסנאט ובית הנבחרים – לשקול את המהלך מחדש. כוחות פוליטיים שונים ימשכו את הדברים כל אחד לכיוונו ולא ידוע כרגע האם יש לביטולו של הביטול שהטילה ה-FCC סיכויים ראליים להתרחש. אחרי שהעתירה תעבור גם בבית הנבחרים היא עדיין תצטרך לעבור דרך הנשיא טראמפ עצמו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים