"התפיסה: DevOps, נתונים וענן – הכל פתוח"

"ארגונים נדרשים לייצר אפליקציות מהר יותר; אלה צריכות להתבסס על הרבה נתונים, שנעשה בהם ניתוח מעמיק ושימוש מושכל; כשכל זה נעשה בסביבת הקוד הפתוח, התוצאות מהירות וזולות יותר", אמר מוטי הדס, מנהל הקוד הפתוח במטריקס וסגן מנהל חטיבת מוצרי התכונה בחברה

מוטי הדס, סגן מנהל חטיבת מוצרי התוכנה ומוביל הקוד הפתוח במטריקס. צילום: שי פיירשטיין

הכל פתוח עוד לא מאוחר: הקוד הפתוח צריך להיות התפיסה השלטת בארגונים וכדאי להם לעבור אליו במהירות – כך מציע מוטי הדס, מנהל הקוד הפתוח במטריקס (Matrix open source) וסגן מנהל חטיבת מוצרי התוכנה בחברה.

"ארגונים נדרשים לייצר אפליקציות מהר יותר. האפליקציות צריכות להתבסס על נתונים, הרבה נתונים, כאלה שנעשה בהם ניתוח מעמיק ושימוש מושכל. כשכל זה נעשה בסביבת הקוד הפתוח, התוצאות מהירות וזולות יותר", אמר הדס בראיון לאנשים ומחשבים במסגרת כנס פיצה וטכנולוגיה ה-20 במספר, שאותו ערכו מטריקס ורד-האט (Red Hat) ישראל. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים ביום ה' האחרון בסינמה סיטי שבגלילות.

לדבריו, "הפתרונות הנוכחיים בעולם ה-IT מתבססים על תפיסה פתוחה: DevOps, נתונים וענן – הכל פתוח. הקוד הפתוח הוא הפלטפורמה, כר הצמיחה ליצירה של חדשנות ושל טכנולוגיות חדשות. אלה מספקות יתרון תחרותי לארגונים המטמיעים אותן והן אשר יוצרות שיבוש במובנו החיובי".

השנה, אמר הדס, "השקנו יחידה עסקית חדשה – Matrix Open Source. היא מונה עשרות מקצועני קוד פתוח, ארכיטקטים, מהנדסים, ואנשי תמיכה ומכירות, שרובם ככולם מתמקדים בעולמות ה-Open Data".

החברות שאותן מטריקס מייצגת

"אנחנו נמצאים בעולם הקוד הפתוח שנים רבות", ציין. "ב-2003 הבאנו ארצה את רד-האט. האמנו בה ובתרבות הקוד הפתוח שהיא המייצגת הנאמנה שלה: שיתופיות מרובת משתתפים, המביאה לפתרון בעיות מהיר יותר וליצירת סטנדרטיזציה ברמה גבוהה יותר".

"לאחר מכן, ב-2014", אמר, "התחלנו להפיץ בישראל את MongoDB – מפתחת מסד הנתונים NoSQL בקוד פתוח, הפופולרי בקרב מפתחים ומקצועני IT. זאת, הודות לגמישות ולגישה הסקלבילית שלו. שימושים נפוצים ב-MongoDB כוללים שימושי Big Data תפעוליים ואנליטיים, ניהול תוכן ואספקתו, תשתיות ניידות וחברתיות, ניהול נתוני משתמשים וריכוז נתונים".

עוד הוא ציין כי "ב-2016 התחלנו בייצוג Hortonworks, העוסקת בהפצה מסחרית של פתרונות Hadoop Big Data לארגונים. פתרונות אלה מאפשרים יצירת אגמי נתונים (Data Lake), ארגוני מבוסס עשרות, מאות ואלפי שרתים – בעלויות נמוכות, בסביבה ייעודית שעונה לאתגרים של ארגונים בתחומי חיזוי אנליטי, תצוגה יחידה של מידע, גילוי וחיקור מידע, צמצום עלויות ETL ואחסון, וכן עבודה עם NoSQL. זהו הפתרון היחידי שהוא 100% קוד פתוח, ו-Hortonworks היא התורמת הגדולה לפרויקט ה-Hadoop ולפרויקטים הנלווים לו. היא משפיעה על הקהילה ומעורבת בפרויקטי קוד פתוח רבים".

"השנה", אמר הדס, "הבאנו ארצה את RapidMiner – פלטפורמת מדעי הנתונים המבוססת על קוד פתוח. היא מספקת פתרון אחוד לצוותי מדעי הנתונים בארגון, כולל הכנת המידע, לימוד מכונה, אנליטיקה ומודלים מתקדמים של חיזוי. כך, הארגון יכול לבנות מודלים מבוססי לימוד מכונה ולהטמיע אותם בהליך הייצור והפיתוח במהירות מרבית. RapidMiner מפחיתה את המורכבות בהליך האנליטיקה והעברת המידע, באמצעות אינטגרציה מובנית למגוון פתרונות קוד פתוח נפוצים בתחום כגון Hadoop ,Tensorflow ו-Spark".

הדס הוסיף כי "כל ארבע החברות הללו, לקחו את ה-DNA, התרבות של הקהילה והשיתופיות בבניית הפתרון מרד-האט. חברות אלה, ברובן, הוקמו על ידי מנהלים בכירים יוצאי רד-האט".

הוא סיכם באמרו כי "הכנס הראשון של פיצה וטכנולוגיה התקיים במשרדי מטריקס בהרצליה פיתוח, בהשתתפות 12 איש. מתריסר משתתפים אז, הגענו ל-700 היום. את הכנס ה-30 נקיים כבר באצטדיון טדי…".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים