פיתוחים טכנולוגיים בעולם התחבורה החכמה – בכנס EcoMotion
בין הטכנולוגיות שייחשפו בכנס: שליטה מרחוק בכלי רכב ללא נהג, מערכת חיישנים שתמנע שכחת ילדים ברכב, מערכת סריקה ממוחשבת לאוטו המאפשרת גילוי תקלות או החדרת חפצים זרים ומכ״ם ברזולוציה גבוהה למכוניות אוטונומיות
כנס EcoMotion השישי יוצא לדרך, כשתחת הכותרת מעצבים מחדש את תחבורת המחר – היום ניתן יהיה למצוא באירוע המרכזי שלו, שיתקיים ב-23 במאי, את הפיתוחים הטכנולוגיים האחרונים בעולם התחבורה החכמה, תוצרת ישראל. האירוע המרכזי יעסוק בנושאי תחבורה חכמה עם שורה ארוכה של משתתפים, חידושים, יזמים ופרויקטים, שיציגו את מובילותה של הקהילה המקומית בעולם.
בכנס ניתן יהיה להתרשם מההתעניינות של יצרני הרכב, חברות Teir1 וחברות הטכנולוגיה בקהילת התחבורה החכמה בישראל, עם יותר מ-400 משתתפים שיגיעו אליו מחו"ל ונציגים של מאות חברות בינלאומיות שישתתפו בו. במהלך האירוע יתקיימו פאנלים בנושאים כמו רכבים אוטונומיים, סייבר, השקעות בעולם התחבורה החכמה ו-Big Data. כמו כן, חברות וסטראט-אפים צפויים לצאת במהלכו בהכרזות הקשורות בפעילות והשקעות בארץ ובעולם.
בפאנלים ישתתפו נציגים מחברות בולטות, ובהם ד"ר אנדריי ויימרס מ-Leer, ג'ף מילר מאובר (Uber), סופי שמידטלין, פרנסואה דוסה מקבוצת רנו–ניסאן-מיצובישי (Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance), ד"ר וולקר קייס מאאודי (Audi), ד"ר רנה דייסט מ-Faurecia, פיטר האריס, יואכים פרנץ מפולקסוואגן (Volkswagen), יורגן בילו מקונטיננטל (Continental) וג'ייסון שטיין מאוטומוטיב ניוז (Automotive News). לרשימה המלאה של דוברי הכנס לחצו כאן.
בין יצרני הרכב וחברות ה-Teir1 שיגיעו לאירוע ניתן למצוא את Lear, Toyota AI Ventures, ZF Group, SNCF, BP, סיאט (Seat), ב.מ.וו (BMW), דיימלר (Daimler), אוויס באדג'ט (Avis Budget), אלסטום (Alstom), ג'נרל מוטורס (GM), סקודה (Skoda), פורד (Ford), הרמן (Harman), בוש הונדה (Bosch Honda) ועוד. בין הסטארט-אפים וחברות הטכנולוגיה הבינלאומיות והישראליות שיופיעו בו ניתן למנות את Gett, ויה (Via), ארגוס (Argus), אינוביז (Innoviz), מוביט (Moovit) וקרמבה (Karamba).
אילו סטארט-אפים יציגו בכנס?
האירוע יכלול תערוכה של יותר מ-100 סטארט-אפים, כשחלקם יציג את הטכנולוגיה "הבשלה" שלו במתחם ניסויים ברחבת הכנס. הקמת המתחם היא חלק ממרכז הניסויים לתחבורה חכמה, שמובילים נתיבי איילון ומשרד התחבורה, ונעשית בהובלת BWR.
בין חברות הסטארט-אפ שיציגו באירוע נמנות Phantom Auto, שמציעה פתרון בטיחותי להפעלה מרחוק של רכבים אוטונומיים; UVeye, שמפתחת מערכות לסריקה חיצונית של רכבים, באמצעות טכנולוגיות ראייה ממוחשבות ובינה מלאכותית; ARTsys360, שפיתחה טכנולוגיית מיקרו רדאר תלת ממדית המאתרת, עוקבת וחוסמת רחפנים מלצלם וידיאו לא חוקי, לבצע הברחות ולהפוך לפצצה חכמה; Arbe Robotics, שמייצרת מכ״ם ברזולוציה גבוהה לרכבים אוטונומיים, שמאפשר למכונית "לראות" את סביבתה בזמן אמת; גרדיאן (Guardian), שמפתחת חיישן אופטי המייצר מידע עשיר על הנעשה ברכב ומאפשר למנוע שכחת ילדים בו; Bike Place, שמפתחת רובוט אוטונומי לחניית אופניים מאובטחת, שמאפשר גם הטענה של אופניים חשמליים; ו-Foretellix, המספקת פתרונות לבדיקת מכלול המערכות החכמות של המכוניות האוטונומיות.
אורלי דהן, מנכ"לית קהילת EcoMotion, אמרה כי "הקהילה תציג בכנס, כבכל שנה, את חוד החנית של טכנולוגיית האוטו-טק הישראלית, וההצגה תכלול מאות יזמים, מפתחים, משקיעים ובעלי חזון בתחום. לצד חברי הקהילה, הכנס יספק תמונת ראי לעניין הרב שמגלה התעשייה העולמית בטכנולוגיה הישראלית, כשעשרות גופים בינלאומיים יגיעו במיוחד אליו במטרה לפגוש ולשמוע את חברות הסטארט-אפ הישראליות. אם בשנה שעברה, האירוע המרכזי היה בסימן מבט אל העתיד, השנה נדון במוכנות הטכנולוגית להטמעה ולהפיכת ישראל לשותפה אמיתית בעולם התחבורה החכמה. לפני ובמהלך הכנס אנחנו צופים מספר רב של הכרזות על שיתופי פעולה והשקעות בקהילת התחבורה החכמה בישראל".
קהילת EcoMotion היא מיזם משותף של המכון הישראלי לחדשנות, המנהלת לתחליפי דלקים ותחבורה חכמה במשרד ראש הממשלה ומשרד הכלכלה.
האירוע יתקיים בהאנגר 11 בנמל תל אביב ביום ד', 23 במאי, בין השעות 08:00 ל-20:00.