ועידת הענק Mobile World Congress תיפתח בעוד שעה קלה
על פי הערכות, מספר המבקרים בתערוכה יפחת השנה בכ-15% בהשוואה לשנה שעברה, אז ביקרו בה כ-54 אלף איש ● בנוסף, חברות רבות צמצמו את נוכחותן באירוע, לאור תקציבי השיווק המתכווצים ● נקודת אור: 25% מהמשיבים לסקר שערכו מארגני התערוכה בין החברות המציגות, אמרו, כי הם החלו במגעים עסקיים; 10% מהם אמרו, כי הגיעו לידי הסכם גמור
ועידת Mobile World Congress – התערוכה הגדולה בעולם לתקשורת וסלולר, תיפתח הבוקר (ב') בצלו של ענן גדול של אי ודאות, המעיב על התעשייה. הערכות שונות צופות, כי השנה יפחת מספר המבקרים בתערוכה בכ-15% בהשוואה לשנה שעברה, אז ביקרו בה כ-54 אלף איש. חברות רבות צמצמו את נוכחותן באירוע, לאור תקציבי השיווק המתכווצים ולפי רשימת המציגות המפורטת באתר האירוע – השנה יציגו בוועידה כ-1,280 חברות.
Mobile World Congress, או בקיצור MWC, נערכת זו השנה ה-21, והיא ה-תערוכה – זו שמכתיבה את הקצב של תעשיית הסלולר כולה: יצרניות ציוד, ספקיות תוכן ושירותים, חברות תוכנה, חברות אבטחה, חברות תשתיות ועוד. כולן מציגות בה את מגוון מוצריהן – ובדרך כלל חושפות את ההיצע שלהן לששת החודשים הקרובים.
25% מהמשיבים לסקר שערכו מארגני התערוכה בין החברות המציגות, אמרו, כי הם החלו במגעים עסקיים בתערוכה. 10% מהם אמרו, כי הגיעו לידי הסכם גמור. 82% מהמשיבים אמרו, כי תערוכת MWC היא האירוע החשוב ביותר בתעשיית הטלקומוניקציה העולמית, ו-75% אמרו, כי היא האירוע החשוב ביותר בעולם עבור ענף הבידור הנייד.
בעוד שתעשיית הסלולר עשויה לחוות ירידה של כ-10% בשנה הקרובה, לפחות לפי תחזיות אנליסטים ויצרניות הסלולר עצמן – אחד הכוכבים הזוהרים בתעשייה, שימשיכו לצמוח בשנים הקרובות, הוא הטלפון החכם, ואין ספק שהוא יהיה אחד הנושאים הלוהטים בתערוכה. רוב היצרניות הגדולות יציגו בתערוכה מלוא החופן של טלפונים חכמים, עם צג מגע כמובן, מתוך רצון לנצל את הדרישה ההולכת וגוברת של הצרכנים.
יחד עם שיגעון הטלפונים החכמים, גוברת התחרות בין יצרניות מערכות ההפעלה לטלפונים החכמים, שמציעות שימושיות גבוהה יותר וגם מימוש של "באז" נוסף – גלישה סלולרית. גלישה סלולרית מתקשרת, כמובן, ליישומים סלולריים – עוד "באז" חם של החודשים האחרונים, כשרבות מהיצרניות החשובות הודיעו, כי ישיקו חנות יישומים מקוונת לאחר שהן רואות בעיניים כלות את ההיסטריה ואת זרם ההכנסות מהחנות המקוונת של אפל. סביב היישומים הסלולריים נראה אלפי השקות – החל ביישומים של בנקאות סלולרית, אבטחה, מולטימדיה, משחקים, מוזיקה.
לקוחות רבים עדיין נוקטים גישה של "נחכה ונראה" בקשר למערכת ההפעלה של גוגל, האנדרואיד, משום שהם עדיין לא התרשמו לעומק מהמערכת במכשירים אחרים חוץ מה-G1 שהושק ב-T-Mobile. חברות רבות צפויות להשיק מכשירי אנדרואיד, והתערוכה בברצלונה תהיה בוודאי חגיגה גדולה של פריצת האנדרואיד. HTC עשויה להשיק מכשיר מקביל ל-G1. גם הוואהי הסינית, לנובו וסוני אריקסון עשויות להציג טלפונים חכמים עם מערכת ההפעלה של גוגל.
מוטורולה עשויה להיות שחקנית מעניינת בחזית האנדרואיד, מאחר שמיקדה רבים ממשאבי ההישרדות שלה לקראת מערכת ההפעלה של גוגל. החברה עדיין מחפשת את דרכה ללהיט שיחליף את ה-Razr, ולפי הדיווחים עושה הכנות למכשיר אנדרואיד שיתמקד בתכונות של רישות חברתי. בהיותה חברה שמעולם לא הצטיינה במערכות הפעלה סלולריות, השימוש במערכת אנדרואיד וחלונות מובייל של מיקרוסופט עשוי לסייע לה להתמקד בעיצוב, בטכנולוגיה ובייצור, שבהם היא חזקה יותר. החברה בוודאי תשיק גם כמה מכשירים חדשים מלבד מכשיר האנדרואיד, שתמונות שלהם כבר דלפו לרשת, כדי לחזור למגרש כשחקנית מפתח.
סמסונג גם היא הודיעה שתשיק מכשיר אנדרואיד, אך בימים האחרונים דיווחה על דחייה בהשקתו למחצית השנייה של השנה. החברה בוודאי תתמקד במכשירים עם צגי מגע ותשיק גם חנות יישומים מקוונת.
יצרנית הסלולר הגדולה נוקיה צפויה לתת הצגה גדולה ותשיק כמה מכשירים מבוססי סימביאן עשירים בתכונות, כמו GPS ו-Wi-Fi, כמו גם תכונות מולטימדיה משופרות. לפי השמועות, היא עשויה להשיק גם חנות יישומים מקוונת.
אמנם נמכרו השנה יותר מכשירי סלולר עם מערכת ההפעלה חלונות מובייל מאשר מכשירי iPhone, אבל יש בשוק הסכמה גורפת, שהפלטפורמה של מיקרוסופט זקוקה לשיפוץ רציני. סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט, יהיה אחד מנואמי המפתח בטקס הפתיחה וישתתף בפורמים רבים – מה שמרמז אולי על החשיבות שמקבל התחום הסלולרי עבור ענקית התוכנה ועל כוונתה להילחם על מקומה בו כשחקנית מפתח (אולי גם עם חנות יישומים). בימים האחרונים אף דלפו לרשת תמונות מסך ממערכת חלונות מובייל בגירסה 6.5 החדשה שלה, שצפויה להציג ממשק משופר, שיתאים יותר לשימוש במסכי מגע. עוד תשיק מיקרוסופט את שירות My Phone, לסנכרון ואחסון "ענני" של הנתונים מהמכשיר הסלולרי.
פאלם תמשיך במומנטום הקאמבק שלה עם טלפון ה-Pre שהציגה בתערוכת CES בלאס וגאס לפני כחודש, ומערכת ההפעלה החדשה שלו, webOS. החברה הודיעה באחרונה כי היא מחסלת את מערכת ההפעלה Palm OS, ותתרכז מעתה רק במערכת החדשה וגם במכשירים עם חלונות מובייל. ייתכן גם שיצוצו רמזים בקשר לחנות היישומים המקוונת של החברה, ואולי היא גם תציג בתערוכה את גירסת ה-GSM למכשיר ה-Pre שלה.
RIM (ר"ת Research In Motion), יצרנית מכשירי הבלקברי שזוכים להצלחה גדולה בחודשים האחרונים, מאז החלה החברה למכור אותם גם למשתמשים פרטיים ולא רק לארגונים, צפויה להסיר את המסך מכמה מכשירים חכמים עם מסך מגע.
התערוכה בוודאי תהיה המקום ליצרנים חדשים, שינסו לרכוב על גל ההצלחה ולבסס את פריצתם לעולם המכשירים החכמים – למשל גארמין-אסוס, שתציג את מכשירי ה-Nuvifone, או אייסר, שתציג מכשירים שלה. התערוכה אף עשויה להיות המקום המתאים עבור דל להציג מכשיר סלולרי ממותג שלה, ששמועות עליו רוחשות ברשת מזה כמה חודשים.
לאפל לא תהיה נוכחות משמעותית בתערוכה, אך נוכחותו של ה-iPhone תרחף ותורגש מעל התערוכה בעוצמה שאי אפשר לטעות בה. יצרני יישומים יציגו את המילה הבאה של חנות היישומים, ואם לא אמרנו עד כה – מסכי המגע כולם ינסו לחקות בצורה זו או אחרת את ממשק המגע הממכר של אפל. היום, קצת יותר משנה וחצי לאחר השקת ה-iPhone הראשון, ושמונה חודשים לאחר השקת ה-iPhone 3G – פורץ במלוא עוזו העידן ש-"אחרי" שהחלה בו אפל, שמזרים דם חדש לתעשיית הסלולר העולמית.
תגובות
(1)