כמה משתכרים עובדי BI?

נתונים חדשים מעידים על עליות במשכורות של העובדים בתחום ובביקושים להם ● מה אומרים המספרים?

שווה להיות איש/אשת BI. צילום אילוסטרציה: פבלובסקי, BigStock

הביקוש לעובדי BI בשוק עולה – וגם השכר; כך על פי נתונים שפרסמה באחרונה Opisoft מקבוצת SQLink. שניהם רשמו במרץ השנה עלייה של קרוב ל-15% בממוצע לעומת מרץ אשתקד.

לפי הנתונים, העלייה הגדולה ביותר בביקושים (27%) הייתה למומחי האדופ, כשאחריהם, עם 25%, נמצאים האנליסטים, מנתחי הנתונים ומומחי NoSQL. אנשי ההאדופ מככבים גם בשכר: המשכורת שלהם גבוהה ב-25%, וכך גם אלה של הסטטיסטיקאים לתחום האנליטיקה. את העלייה הנמוכה ביותר בביקושים – 3% – רשמו יועצי ה-BI ומומחי ה-HLD, ובמקום האחרון ברשימת השכר נמצאים מומחי ה-ETL, שהסכום שאיתו הם הלכו הביתה נותר ללא שינוי.

עוד עולה מהנתונים כי העלייה בביקוש לעובדי ה-BI במגזר ההיי-טק נותרה גבוהה ועמדה על 25% – כמו בתחום הקליני-רפואי. במגזר הממשלתי-ציבורי נרשם זינוק של 30% בביקוש לעובדים בתחום זה, בעולם הפיננסי הוא עמד על 14% ובמגזר השלישי – על 8%.

הביקוש בתחומים השונים מסביר את השכר המוצע, גם לבעלי ניסיון מועט – טוענים ב-Opisont. כך, אנליסט עם ניסיון של שנה עד שלוש שנים ישתכר בממוצע 14 אלף שקלים ואילו סטטיסטיקאי עם ותק דומה ירוויח כמעט כפול – 26 אלף. ניסיון של 3 עד 5 שנים יביא לסטטיסטיקאי משכורת של 32 אלף שקלים. מנתחי נתונים בעלי ניסיון של עד שלוש שנים יקבלו כ-22 אלף שקלים ולאחר מכן שכרם קופץ ל-26 אלף.

לדברי דוד סגל, מנכ"ל Opisoft, "השוק כולו צועד לכיוון של ניתוח נתונים והסקת מסקנות. לא משנה אם זו חברה ציבורית או סטארט-אפ – זה העתיד. התחום הזה רותח, כי יש מעט מאוד אנשים שמסוגלים לענות על הדרישות לאיוש התפקידים. יחד עם זאת, אני צופה שבשנים הקרובות, ככל שהשוק יכשיר עוד ועוד עובדים תהיה ירידה ברמות השכר, אבל היא לא תהיה משמעותית, כי בעלי הניסיון יהיו מבוקשים לפרויקטים חדשים יותר".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים