הסייבר הבריטי: "לרוסים יכולת פגיעה רחבה – אין לנו הגנה מוחלטת"
"תקיפתה של בריטניה באופן חמור בסייבר היא כבר לא שאלה של 'האם' - אלא של 'מתי'", כך לדברי סיארן מרטין, מנכ"ל מרכז הגנת הסייבר הלאומי הבריטי
להאקרים הרוסים יש יכולת לפרוץ מערכות אבטחה בריטיות ולמערך הסייבר הבריטי אין יכולת לספק הגנה מוחלטת, כך אמר סיארן מרטין, מנכ"ל מרכז הגנת הסייבר הלאומי הבריטי.
המרכז הוא גוף ב-GCHQ הבריטי. מטה התקשורת הממשלתית (Government Communications Headquarters), הוא המקבילה הבריטית ליחידה 8200 ול-NSA – הישראלית והאמריקנית, בהתאמה.
מרטין התריע כי תקיפתה של בריטניה באופן חמור בסייבר היא כבר לא שאלה של "האם" – אלא של "מתי".
מרטין הזהיר כי "יחידות ההאקרים של פוטין עלולות לפגוע באספקת שירותים בממלכה ולשבש אותם". הוא טען כי שירותי הביטחון והביון בבריטניה נאבקים כעת כדי לעצור את המתקפות "שיש להן את היכולת להשפיע השפעה רבה ביותר על דרך החיים שלנו – במקום לנסות למנוע כל אירוע אבטחת מידע מקומי".
"המתקפות הללו השפיעו ישירות על בריטניה"
במאמר שכתב מרטין בדיילי טלגרף (Daily Telegraph) הוא אמר כי "לכבות את האורות ואת אספקת החשמל על ידי התקפת סייבר, זה דבר קשה יותר לביצוע ממה שמתואר לפעמים בסרטים של הוליווד", אבל, המשיך מרטין, "ראינו מספיק מתקפות סייבר זדוניות ברחבי העולם, כולל המתקפה שכוונה נגד שירותי הבריאות בבריטניה. זו בוצעה על ידי קבוצת האקרים צפון קוריאנית בשנה שעברה. זו דוגמה טובה מספיק כדי להבין את החומרה ואת פוטנציאל הנזק העלול להיגרם ממתקפה שכזו, ואת האופן בו ישבשו את השירותים המסופקים".
בשבוע שעבר מרטין היה שותף לתדרוך שערכו ארצות הברית ובריטניה, בו נאמר כי האקרים, שלוחי ממשלת רוסיה, הדביקו נתבי מחשבים ברחבי העולם במסגרת קמפיין ריגול בסייבר. על פי שתי המדינות, יעדי מתקפת הסייבר היו סוכנויות ממשלתיות, עסקים ומפעילים של תשתיות קריטיות. המתקפות, נאמר, כוונו לנתבים המהווים חלק מרכזי בתשתית האינטרנט. קמפיין הסייבר, ציינו, נועד למנף מתקפות עתידיות.
"הנתבים עשויים להיות מוכנים מראש, על מנת לעשות בהם שימוש בזמנים של מתח", אמר אז מרטין. "מיליוני מחשבים היוו יעד למתקפה". מרטין אמר כי הם עוקבים אחר קמפיין הסייבר האמור זה יותר משנה, כמו גם אחר טקטיקות הפעולה שלו וכי "כל המתקפות הללו השפיעו ישירות על בריטניה".
תגובות
(0)