לא רק בג'ינס: יבמ בנתה מיינפריים סקיני
הענק הכחול הציג מחשב מרכזי בארונית בת 19" ● המערכת יכולה לעבד מדי יום יותר מ-850 מיליון תנועות מוצפנות ● צוות ישראלי היה שותף לפיתוח המערכת
יבמ (IBM) כיווצה את מימדי המיינפריים שלה והציגה גרסת "סקיני" שלו, המיועדת לשמש תשתית לענן מחשוב. המערכת בנויה בטכנולוגיית המיינפריים z14 של החברה, במארז סטנדרטי של 19", המשתלב כארונית רגילה לכל דבר, ומסוגל לעבוד הן במרכזי ענן ציבורי והן בסביבות ענן פרטי.
המיינפריים החדש מסוגל לעבד מדי יום יותר מ-850 מיליון תנועות מוצפנות על גבי מערכת בודדת. הוא אינו דורש מקום מיוחד בשונה מזה של כל ארונית אחרת, ואינו מציג דרישות מיוחדות לקירור או לאספקת חשמל. המיינפריים החדש מאפשר להיות תשתית להרצת יישומים בקונטיינרים של Docker EE.
המיינפריים החדש מציע הגדלה משמעותית של הקיבולת, הביצועים, הזיכרון וזיכרון המטמון. המערכת תוכננה מחדש מן היסוד, תוך הפחתה של 40% בדרישות שטח הרצפה. הקטנה זאת היא שאיפשרה מעבר מהמארז המסורתי של המיינפריים – בן 24" – למארז סטנדרטי בתעשיה, בן 19" בלבד.
המעבר לארוניות 19" מאפשר גמישות בניהול מרכזי העיבוד של הלקוחות הארגוניים ובמיקום המערכות. Z14 ZR1 יהווה תשתית לפתרון ענן פרטי של הענק הכחול, תוך יצירת "מרכז עיבוד נתונים בקופסה אחת" – הכולל תשתיות אחסון, רשת ורכיבים אחרים באותה מסגרת פיזית בה מותקן שרת המיינפריים.
בהיבט ההצפנה, החברה שיפרה את רמת שבבי הסיליקון הייעודיים אותם בנתה. כך, אלגוריתמים קריפטוגרפיים מאפשרים להצפין כמויות גדולות של נתונים, כשהם מאוחסנים, או כשהם בתנועה. מערכות IBM Z מגינות על מיליוני מפתחות הצפנה, באמצעות חומרה המסוגלת להגיב אוטומטית לכל ניסיון חדירה – ולהשמיד את המפתחות כשהיא מזהה ניסיון כזה. המערכת מציעה ממשקים לתכנות יישומים מוצפנים, המאפשרים לבנות יישומים כאלה ולהציעם כשירות ענן.
על פי החברה, 87% מתנועות כרטיסי האשראי, ותשלומים של כמעט שמונה טריליון דולר בשנה מעובדים כיום במחשבי מיינפריים. הפלטפורמה הזאת מנהלת מדי יום 29 מיליארד פעולות המתבצעות בכספומטים. מדי שנה, מעבדות מערכות אלה נתונים הנוגעים לארבעה מיליארד נוסעים בטיסות מסחריות.
הנקודה הישראלית
משה ליבוביץ', מנהל יחידת פיתוח החומרה ביבמ ישראל, אמר כי "בארץ פועלת מזה עשור יחידה, המתמחה בפיתוח מעבדים עבור הדורות הבאים של שרתי IBM Z".
"הצוות הישראלי תרם להרחבת זיכרונות המטמון (Cache), בתכנון יחידות עיבוד ובקרה, ולהורדת ההספק של המעבד. כל אלה מהווים את המפתח להגדלת כוח העיבוד".
אריה ברקוביץ', מנהל תחום המיינפריים ביבמ ישראל, אמר כי "המיינפריים מהווה גם כיום את הפלטפורמה היציבה ביותר, המאובטחת ביותר והבוגרת ביותר בעולם ה-IT, לרבות ביישומים בתחום הבלוקצ'יין".
לדבריו, "המערכת מספקת אבטחה מירבית עם הצפנה כוללת, יכולות למידת מכונה, עבודה בענן וניתוח אנליטי. יבמ מפעילה את המערכות החדשות האלה גם במרכזי הענן הציבורי שלה".
תגובות
(0)