סופית: שלמה פילבר פוטר ממשרד התקשורת
פילבר הושעה מתפקיד המנכ"ל לפני 10 חודשים, עם התפוצצות פרשת בזק ● הוא יקבל מענק של שתי משכורות ופיצויי פיטורים מלאים ● עתה נסללה הדרך למינויו של תא"ל נתי כהן למנכ"ל המשרד
שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת, פוטר היום (ה') ממשרד התקשורת, לאחר שהגיע להסכם על כך מול נציבות שירות המדינה. פילבר הושעה מהתפקיד לאחר פרוץ פרשת בזק (תיק 4,000) ביוני האחרון, והוא משמש עד מדינה נגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בפרשה זו, שעוסקת בחשד להטבות שניתנו לבזק תמורת סיקור אוהד באתר וואלה!
החל מהיום מסתיימים יחסי העובד-מעביד בין פילבר למדינה, והוא יזכה למענק הסתגלות בסך של שתי משכורות ולפיצויי פיטורים מלאים. זאת, לאחר שבמשך עשרת החודשים שבהם היה מושעה מהמשרד הוא קיבל מחצית משכרו, שעמד על כ-40 אלף שקלים בחודש. כמו כן, בתקופה זו לא התאפשר מינוי מנכ"ל קבוע במקומו, מה שהוביל להתנהלות לקויה במשרד התקשורת.
בתקופת ההשעייה מילא את מקומו של פילבר ממלא מקום המנכ"ל, מימון שמילה, שתקופת המינוי הזמני שלו מסתיימת ביום ד' הקרוב. בעקבות הלחץ שהפעיל שר התקשורת, איוב קרא, על נציבות שירות המדינה לאפשר לו למנות מנכ"ל חדש, הגיעה הנציבות להסכמה עם פילבר בקשר לסיום עבודתו. כעת נסללת הדרך בפני שר התקשורת לקדם את מינויו של מי ששימש עד באחרונה מספר שתיים באגף התקשוב של צה"ל, תא"ל נתי כהן.
פילבר מונה למנכ"ל על ידי נתניהו, שכיהן כשר התקשורת, לאחר הקמת הממשלה הנוכחית, תוך שקודמו בתפקיד, אבי ברגר, פוטר בשיחת טלפון. ברגר הנהיג קו תקיף נגד בזק וסירובה ליישם את הרפורמה בשוק הטלפוניה הקווית (רפורמת השוק הסיטונאי), שבו היא מונופול, על אף ששתי עתירות בעניין של החברה לבג"ץ נדחו. פילבר הגיע עם בזק לפשרה, שלפיה החברות המתחרות ישלמו לה עבור השימוש בקווים מחיר גבוה מכפי שהן היו אמורות לפי הרפורמה המקורית.
בתקופת ניהולו התנגד פילבר לתחרות עזה מדי בין חברות הסלולר, מאחר שלטענתו היא מאלצת את חברות הסלולר להציע מחירים שאינם כלכליים ושפוגעים ביכולת שלהן לחדשנות. בראיון לבלומברג (Bloomberg) הוא אמר כי "חברות הסלולר מוכרות קו ב־35 שקלים לחודש. המחיר הזה אינו כלכלי. מחירי ה־OECD הם סביב ה־86 שקלים ואנחנו צריכים לכוון לשם". ב־2015 הוא היה בעד מיזוג גולן טלקום לאחת החברות הסלולריות האחרות כדי לאפשר "מחירים רציונליים", לדבריו.
תגובות
(0)