ARM הכריזה על קו פתרונות גרפיים חדשים לשוק הביניים

ההכרזה החדשה מציעה שני שבבי עיבוד גרפי - שבב תצוגה חדש וכן שבב עיבוד וידיאו משופר ● רכיבים אלו יכולים להשתלב במערכות על שבב המתבססות על הטכנולוגיה של ARM, אבל לא רק בטלפונים, אלא גם בטלוויזיות חכמות, מזרימי מדיה וכיוצא בכך

ARM. התנגדות לרכישתה על ידי אנבידיה

ARM הכריזה על דור חדש של טכנולוגיה גרפית. הדור החדש מקיף את היבטי התצוגה במכשירי טלפון, אך לא רק.

ההכרזה החדשה מציעה שני שבבי עיבוד גרפי – שבב תצוגה חדש וכן שבב עיבוד וידיאו משופר. רכיבים אלו יכולים להשתלב במערכות על שבב המתבססות על הטכנולוגיה של ARM, כמו רוב המערכות בשוק, אבל לא רק בטלפונים אלא גם בטלוויזיות חכמות, מזרימי מדיה וכיוצא בכך.

השב הגרפי Mali-G31 מציע שיפור של כ-12% ביעילות התפעול של השימוש בממשקי המשתמש הבנויים אל תוך המערכת המכילה אותו. השיפור הכולל בביצועים לעומת השבב הקודם ברמת השוק הזה, Mali-G51, הוא כ-20% ביחס לצפיפות הרכיבים. ב-ARM מכוונים את השבב הזה לשילוב במערכות על שבב שיהיו מבוססות בעתיד הקרוב יחסית על Cortex-A55.

המטרה של Mali-G52 מעט שונה. לפי ARM הוא יסייע לקבל תכונות פרימיום גם במכשירי מיינסטרים, ובעיקר יישומי בינה מלאכותית ולימוד מכונה. שבב זה מעט גדול יותר מה-G31 והוא מציע שיפור של כ-15% בצריכת האנרגיה לצד שיפור משמעותי של 260% ליכולות לימוד המכונה שלו. הוא מיועד לשימוש במערכות על שבב שיהיו מבוססות על Cortex-A75, עם ליבות שמציעות בין 100%-50% יותר FLOPS לעומת הליבות של Mali-51.

כאמור מעבר לכך הציגה ARM גם את Mali-D51, הראשון של החברה המתבסס על ארכיטקטורת Komeda. שבב זה אמור להוביל לחסרון של 30% בצריכת הכוח עבור כל המערכת על שבב עם זמן אחזור זיכרון מהיר ב-50% ועם תמיכה ב-HDR. השבב האחרון שהוצג, Mali-V52 מוצג כיורש של Mali-V61 שהושק ב-2016, ומטרתו לעזור בפענוח והצפנה של סרטי 4K60, עם שיפור של 2x במהירות הקידוד, וכן עם הקטנת פיסת הסיליקון הנדרשת ב-38%.

למכשירים חדשים שיציעו את השבבים הללו ניתן לצפות עם תחילת 2019.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים