Magic Leap: "מנהל האבטחה שלנו ניסה לסחוט מיליוני דולרים"

החברה טוענת כי טוד קייל דרש ממנה תשלום של מיליונים על מנת שלא לחשוף בפומבי "תביעות נגדה", הכוללות האשמות בהתנהלות בלתי חוקית, לכאורה, מול המתחרה שלה - HoloLens של מיקרוסופט

נכנס כסף נשמר סוד. אילוסטרציה: HappyLenses/BigStock

Magic Leap תובעת את ראש תחום האבטחה הגלובלית שלה בטענה כי ניסה "לסחוט מיליוני דולרים", על ידי איום להגיש תביעות משפטיות שקריות כנגדה.

Magic Leap האמריקנית, שמנכ"לה הוא רוני אבוביץ' שהוריו ישראלים, הושקה בשנת 2011. מאז היא מפתחת טכנולוגיית מציאות רבודה (AR), אבל טרם השיקה את המוצר המצופה שלה – משקפיים חכמים.

החברה זכתה לשבחים על יכולתה לגייס כספים, למרות החשאיות שאופפת אותה, לאחר שהשיגה יותר מ -1.9 מיליארד דולר בארבעה סבבי גיוס, כך על פי Crunchbase. הגיוסים המרשימים הופכים אותה לאחד הסטארט-אפים שהצליחו להרים את המימון המוצלח ביותר בתחום. המשקפיים, The Magic Leap One: Creator Edition, שצילום שלהם שוחרר על ידי החברה בדצמבר האחרון, מתוכננים לצאת בחודשים הראשונים של 2018.

אבל עוד לפני השקת המוצר הנחשק שלה, החברה נקלעה לפרשיה לא סימפטית – החברה טוענת כי טוד קייל, "המנהל הבכיר שלה לאבטחה הגלובלית", דרש ממנה תשלום של מיליונים על מנת שלא לחשוף בפומבי "תביעות נגדה", הכוללות האשמות בהתנהלות בלתי חוקית, לכאורה, מול המתחרה שלה – HoloLens של מיקרוסופט (Microsoft) – קסדת מציאות מדומה (VR) שכבר נמכרת לקהל הרחב.

Magic Leap הגישה את התביעה ב-28 בפברואר בבית המשפט המחוזי של ארצות הברית במחוז המזרחי של טקסס. קייל הוא תושב טקסס, אשר החל לעבוד בחברה בשנת 2015 לאחר שעזב את משרתו במחלקה לביטחון המולדת בשנת 2012.

במסגרת משרתו כ-"מנהל בכיר לאבטחה עולמית", כפי שהוא מוגדר בכתב התביעה, הופקד קייל על תפקידים ביטחוניים בנושא כוח אדם, בניינים ואחריות קניין רוחני, וכן על הפחתת סיכון עסקי אסטרטגי.

היה או לא היה – הנדוס לאחור לקסדות HoloLens?

קייל מואשם בכמה וכמה "תביעות משפטיות כוזבות", על פי תלונתה של Magic Leap, אבל המרכזית שבהן כוללת דיווח על התקני HoloLens של מיקרוסופט שהגיעו למשרדי החברה, שרצתה לעשות בהן שימוש לצורך הנדוס לאחור (Reverse engineering) – תהליך שבו מתחקים אחרי עקרונות טכנולוגיים והנדסיים של מוצר דרך ניתוח המבנה שלו ואופן פעולתו.

לטענת Magic Leap, שתי קסדות ה-HoloLens הושגו "על פי חוק" על ידי שותפים עסקיים, שלוקחים חלק בתכנית הפיתוח של מיקרוסופט, אבל החברה טוענת שבכל מקרה היא "החרימה" את המכשירים והחזירה אותם למיקרוסופט. "לא היה כל מאמץ להנדס לאחור את המוצר", הצהירה Magic Leap בתביעה.

Magic Leap מציירת את קייל כעובד מנותק הלוקה ב-"חוסר הבנה גסה" של התקנות ושל נוהלי השוק בתחום. החברה גם טענה כנגד קייל תלונות כלליות יותר ואמרה שלא הופיע לפגישת "סיכון גבוה", בנוגע לעובד עם "היסטוריה של התנהגות חריגה" שפוטר, וכי הוא שילם סכום מופרז של 250 אלף דולר על מנת לשכור חברת אבטחה שאיתה היו לו "יחסים אישיים".

דוברת Magic Leap, ג'ולי גינור, פרסמה בסוף השבוע (ו') תגובה שבה נכתב כי "עבדנו קשה בכדי לטפח תרבות של כבוד ואמון בחברה שלנו, ומוניטין של יושרה בתעשייה שלנו. לכן אנו מאוכזבים במיוחד שאחד העובדים שלנו מנסה לסחוט את Magic Leap לפשרה של מיליונים רבים על בסיס האשמות שווא. לנוכח התעקשותו של העובד על תשלום כספי בגין תביעות שווא, בחרנו להגן על החברה ועל בעלי העניין שלנו על ידי פתיחה יזומה של התדיינות משפטית והסרת יכולתו של העובד לאיים על Magic Leap".

מקרה נוסף של הונאת החברה

יצוין כי במקביל למקרה זה נחשפה גם פרשיה נוספת הכרוכה בחברת המציאות הרבודה – אנשי הסטארט-אפ הגישו באחרונה גם תלונה כנגד עובדת שגנבה מהחברה, לכאורה, מיליון דולרים לאורך תקופה של 23 חודשים. על פי ה-Business Insider, הדברים התרחשו באוקטובר, ימים אחדים אחרי הגיוס המוצלח של 502 מיליון הדולרים.

לפי הטענות, עובדת מחלקת משאבי אנוש וחברת גיוס, שריל מרטין, פעלה מול חברת גיוס עצמאית המכונה קבוצת המפטון (Hampton Group), שסייעה לה בשכירת 39 עובדים וגבתה על שירותיה, שסופקו למרטין במשך 15 חודשים, סכום כולל של כמיליון דולר, אף על פי שלמעשה הקבוצה לא הייתה מעורבת כלל בגיוס העובדים.

גם במקרה זה טוענת Magic Leap כי תפתח בהליכים משפטיים. מרטין לא הגיבה לטענות, וקבוצת המפטון סירבה אף היא לספק תגובה להאשמות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים