סין הכחישה מעורבות במתקפה על שרתי גוגל

"כל קביעה לפיה הממשל הסיני היה מעורב במתקפה קיברנטית, באופן ישיר או עקיף, היא קביעה חסרת בסיס ומטרתה לעלוב ולהלעיז על סין", נכתב בהודעה של ממשלת סין ● הסינים אף טוענים, כי בשם "חופש הרשת", רוצה ארצות הברית לשלוט באינטרנט בעולם - באמצעות טוויטר, יו-טיוב, אתרי מיקרו-בלוגינג ושמועות ● "אנחנו חוששים, כי כשארצות הברית קוראת לחופש מידע, כוונתה לחופש בעיניה", נכתב במאמר מערכת ב-"יומון העם"

ממשלת סין הוציאה היום (ב') הודעה חריפה, שבה היא מכחישה מעורבות במתקפה שבוצעה בחודש שעבר על שרתי גוגל (Google). זאת, לאחר שבסוף השבוע הזהירו פקידי ממשל סיניים את ארצות הברית מהחרפה במערכת היחסים בין שתי המעצמות.

"כל קביעה שלפיה הממשל הסיני היה מעורב במתקפה קיברנטית, באופן ישיר או עקיף, היא קביעה חסרת בסיס ומטרתה לעלוב ולהלעיז על סין", נכתב בהודעה מטעם ממשלת סין, שפורסמה ב-"בייג'ינג טיימס" (Beijing Times). "אנחנו מתנגדים לכך בחריפות".

ההודעה פורסמה שבועיים לאחר שגוגל איימה להפסיק את פעילותה במדינה. אז, קראה ענקית החיפוש לחקור את ההתקפה על שרתיה, במסגרתה נפרצו עשרות תיבות דואר של פעילי זכויות אדם.

בהודעה נוספת, שפורסמה אתמול (א') ב-"יומון העם" הסיני, נכתב, כי מטרת ארצות הברית היא לשלוט ברשת העולמית, בשם "חופש הרשת". "מאחורי מה שארצות הברית קוראת לו 'חופש הביטוי' עומדת מזימה בעלת מניעים פוליטיים", נכתב. "המלחמות המקוונות מבוצעות על ידי ארצות הברית באמצעות טוויטר (Twitter) ויו-טיוב (You Tube), מיקרו-בלוגינג ומערכת נרחבת של הפצת שמועות. מטרת אלה היא לעורר לחצים וליצור מתח בין השמרנים והרפורמיסטים".

סין חסמה את יו-טיוב במדינה במרץ האחרון, לאחר שהועלו באתר תמונות מיום ציון השנה למהומות בטיבט, וחסמה את טוויטר ביוני אשתקד, ימים אחדים לפני מלאות 20 שנים לציון ההפגנות בכיכר טיינאנמן בבייג'ינג. פייסבוק (Facebook) נחסם על ידי השלטונות הסיניים ביולי 2009.

במאמר המערכת שפורסם ב-"יומון העם" נשאלה שאלה רטורית – האם מידע מגונה של פעילים ברשת המופנה כלפי ארצות הברית, או מידע המקדם טרור ומסייע לו, יכול היה לעלות ברשת האינטרנט שם. "אנחנו חוששים, כי בעצם, כשארצות הברית קוראת לחופש מידע, הכוונה שלה היא לחופש בעיניה של ארצות הברית, רק נאומים המאושרים על ידי פקידי ממשל אמריקני, רק זרימת מידע המקדמת את ענייניה של ארצות הברית", נכתב.

שו יונגלין, פקיד בכיר במשרד התקשורת הסיני, אמר בראיון, כי "כל אחד עם מעט ידע טכני יכול היה לבצע את הפריצה. ההתקפה לא בוצעה בהכרח על ידי האקרים סיניים". הוא הוסיף, כי "לא ראינו שארצות הברית הזכירה התקפות אחרות, שבוצעו בעבר על ידי האקרים איראניים".

בהודעה נוספת שפרסם משרד המידע הסיני באתר שלו נכתב, כי "אסור לגורמים חיצוניים להתערב בענייניה הפנימיים של סין ולהנחות את המדינה בדבר הרגולציות שלה לגבי הפעילות ברשת".

ההודעות באו בעקבות דברים שאמרה בסוף השבוע שרת החוץ האמריקנית, הילארי קלינטון, שלפיהם "אסור לקבל צנזורה משום גורם, פוליטי או מסחרי, בשום מקום בעולם". דובר מטעם נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, הוסיף בנושא זה, כי "כפי ששרת החוץ ציינה, הנשיא וכולנו מצפים לתשובות ולהסברים מהממשל בסין". ממשרד החוץ הסיני נמסר בתגובה, כי "הביקורת המוטחת בסין על החופש ברשת סותרת את האמת העובדתית ופוגעת ביחס ארצות הברית-סין".

מקורם של חילופי הדברים בין הממשלים בוושינגטון ובבייג'ינג הוא במתקפה שבוצעה בחודש שעבר על שרתיהן של יותר מ-30 חברות, בהן סימנטק (Symantec), יאהו! (!Yahoo), ג'וניפר (Juniper Networks) ואדובי (Adobe).

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים