בג"ץ ידון מחר בעתירה לביטול המאגר הביומטרי

העותרים דורשים לבטל את המאגר הביומטרי, בטענה שהוא מסוכן ולא נחוץ ● ביום ג' - דיון בכנסת על ליקוי אבטחה במאגר ● גם חוק הפייסבוק יעלה השבוע לדיון בפרלמנט

אילוסטרציה: BigStock

העתירה נגד המאגר הביומטרי תגיע מחר (ב') לדיון בבג"ץ: הרכב של שלושה שופטים – ניל הנדל, יוסף אלרון ויצחק עמית – ישמע את העתירה, שדורשת לבטל את הסעיפים בחוק הביומטרי העוסקים בהקמת המאגר ובתפעולו.

העתירה הוגשה על ידי עורכי הדין יהונתן קלינגר, גלית לובצקי ויונתן ברוורמן. בין העותרים: בועז ארד, ראש מרכז איאן ראנד בישראל; אסף כץ, איש היי-טק; דורון אופק, מומחה אבטחת מידע ומנהל Suse ישראל; פרופ' קרין נהון, חוקרת מהמרכז הבינתחומי ומאוניברסיטת וושינגטון; דורון שקמוני, איש אבטחת מידע, מייסד איגוד האינטרנט ולשעבר ארכיטקט ראשי של פרויקט ממשל זמין; וזאב גולן, עמית מחקר ראשי במכון ירושלים לחקר שווקים. היא הוגשה נגד הכנסת, שר הפנים, אריה דרעי, הרשות לניהול רישום אוכלוסין, המפעילה את המאגר הביומטרי, והממונה על היישומים הביומטריים במשרד ראש הממשלה.

טרם נמסר מה תהיה עמדת המדינה בדיון, אולם גורמים ברשות סבורים שהיא תבקש לדחות על הסף את טענות העותרים, בנימוק שרמת האבטחה של המאגר הוא ברמה גבוהה יותר מכל סטנדרט עולמי, וכי אם נתגלו ליקויי אבטחה במהלך הפיילוט – הרי שהם תוקנו. יצוין שהראש הנוכחי של הרשות, עצמון מינס, אינו נכלל בעתירה, מאחר שהיא הוגשה והתבססה על אירועים שקרו בטרם נכנס לתפקידו.

יצוין שהעתירה המפורטת, בת יותר מ-170 עמודים, מונה את כשלי המאגר הביומטרי לפי דעת העותרים, ומתארת את הסכנות הצפויות לביטחון מדליפת מידע מהמאגר וכשלי האבטחה שנתגלו בו, בהם העסקת עובדי קבלן בתפקידים רגישים.

העותרים טוענים עוד שלא נערך דיון ראוי בחלופות למאגר ובנחיצותו, והם סוקרים את הליקויים שהיו, לדבריהם, בתהליך חקיקת החוק. כמו כן, מביאה העתירה את התנגדותם של מומחים בתחום ומדענים, ואת עצומות המדענים השונות ודו"ח המומחים, שהדגישו הבעייתיות הקשה שבמאגר הביומטרי.

בין הדברים נכתב בעתירה: "הוכח כי המאגר הביומטרי, המוקם כחלק מיישום החוק, אינו מסייע במניעת זיופי תעודות זהות. יתרה מזאת, המשיבים בחלקם הודו שאין צורך במאגר ביומטרי בצורתו הנוכחית כדי להשיג מטרה זו".

ביום ג': דיון בכנסת על המאגר הביומטרי

מחרתיים (ג') תדון ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת בהצעה לסדר היום שהגישה ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) בנוגע לליקויים באבטחת מידע במאגר הביומטרי. ההצעה לסדר היום הוגשה בעקבות כתבה באמצעי התקשורת, שחשפה פרצה במערכת לזימון תורים לרשות האוכלוסין וההגירה, עקב ליקויי אבטחה בשרת המאחסן פרטים אלה.

"הליקוי החמור הנ"ל מעלה ספקות לגבי היכולת של רשות האוכלוסין ומשרד הפנים לאבטח מאגרים רציניים וסודיים יותר, כמו גם האם נעשים בקרה ופיקוח נכונים על מערך אבטחת מאגרי המידע, ובפרט המאגר הביומטרי", כתבה ח"כ מלינובסקי בהצעה. כמו כן, לדבריה, הליקוי מעלה ספקות לגבי "התנהלות הרשות ומשרד הפנים ויכולתם לאבטח בצורה אחראית את המאגר הביומטרי, ובו פרטיהם האישיים ביותר של אזרחי מדינת ישראל".

השבוע: דיון נוסף בחוק הפייסבוק

ועדת המדע והטכנולוגיה, בשיתוף עם ועדת חוק, חוקה ומשפט, ידונו ביום ד' השבוע בהצעת החוק העוסקת בהסרת תוכן מהאינטרנט המהווה עבירה על החוק. ההצעה, שזכתה לכינוי חוק הפייסבוק, היא שילוב של הצעת חוק ממשלתית והצעת חוק של ח"כ רויטל סוויד (המחנה הציוני). יצוין שח"כ סוויד הסכימה שלא לקדם את ההצעה שלה, שמטילה קנס כספי על מנהלי אתרים שלא יסירו תוכן פוגעני העוסק בהסתה לטרור.

הדיון מתקיים לקראת הגשת ההצעה לקריאות שנייה ושלישית. מטרתה היא ליצור בידי גורמי האכיפה כלי שיאפשר להם להיאבק בתופעת האלימות וההסתה ברשת, שנמצאת במגמת עלייה. בהצבעה בקריאה הראשונה תמכו בהצעה 36 ח"כים, ביניהם שרת המשפטים, איילת שקד, והשר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, ורק שני ח"כים התנגדו – דב חנין ויוסף ג'אברין, שניהם מהרשימה המשותפת.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים