להילחם, לאהוב ולסייע לחולי סרטן

העמותות Budo For Peace ו-Cancer For Kids מוכיחות איך ניתן לקרב בין קבוצות ואוכלוסיות שונות, ולסייע לילדים חולי סרטן, באמצעות אומנויות לחימה ● משהו טוב לסוף השבוע

קידום ערכים של סובלנות וקבלת האחר באמצעות ספורט. צילום: יח"צ

ביום ג' הקרוב ייערך באולם הספורט של תיכון מטרוווסט ברעננה אירוע מיוחד, שיפגיש בין מדריכי אומנויות לחימה, מנמ"רים, אנשי היי-טק נוספים וקבוצה של ילדים חולי סרטן, שמתאמנים גם הם באומנויות לחימה.

מאחורי המפגש עומדות שתי עמותות, כל אחת ייחודית בפני עצמה, שבראשן עומדים אנשים טובים שתורמים מזמנם למען הקהילה, בניסיון ליצור פה חברה צודקת וטובה יותר. יוזמת האירוע היא בודו למען השלום (BFP – ר"ת Budo For Peace) – עמותה חינוכית שמפגישה בין ילדים ובני נוער מכל הדתות, המגזרים וקבוצות מיעוט בחברה הישראלית, ומנסה דרך אמנויות לחימה להעביר תכנים של חינוך לסובלנות, מניעת אלימות ובעיקר הכרה האחד את השני. הפעילות נעשית הן על ידי אימוני לחימה והן על ידי העברת תכנים, בהתבסס על מתודולוגיה פדגוגית שמוכרת ברחבי העולם ומצליחה גם בישראל.

העמותה השנייה, שמתחברת לפעילות, היא Cancer For Kids – עמותה שמסייעת לילדים חולי סרטן ומחלות קשות אחרות ולבני משפחותיהם על ידי שילובם באימונים בשיטת הלחימה Budo, בהתאם למצב בריאותם וליכולת שלהם. מאמנים מתנדבים פוגשים אותם בכל מקום אפשרי: בבתי חולים, במרפאות יום, בבתיהם, בבתי הספר שלהם ובמרכזי קהילה.

הפעילות המשולבת הזו נקראת מעגל גיבורים וכשמה כן היא – להפוך ילדים אלה מקורבנות לגיבורים. הילדים לומדים שיטת לחימה ייחודית שפיתח הרב אלימלך גולדברג מדטרויט, ארצות הברית, שמקדיש את חייו לפעילות זו, לאחר שבתו נפטרה מסרטן. באמצעות שיטת הלחימה מסוגלים הילדים לפגוש את האתגרים הרפואיים והנפשיים שלהם ממקום של העצמה אישית, ולהקל במשהו על הסבל והכאב – שלהם ושל כל הסובבים אותם

המנמ"רים ושאר חברי קהילת ההיי-טק שישתתפו באירוע ייחשפו לפעילות של שתי עמותות אלה. באולם ימתינו להם מדריכים מקצועיים (מאסטרים) של אומנויות לחימה, שיעבירו, כל אחד בתורו, אימונים למנמ"רים שירצו בכך, כשכל קבוצת מנמ"רים תובל על ידי מדריך בכיר (סנסיי).

האירוע הזה יהיה חלק מסדרת אירועים שתערוך באותו השבוע עמותת BFP, שבמהלכה יגיעו לארץ מדריכי לחימה בכירים משורה של מדינות ברחבי העולם. המסרים של שלום, אהבה, חינוך והכרת השונה מלהיבים מדינות רבות, ומשרד החוץ מסייע לפעילות וממנף אותה לטובת הסברה ושיפור תדמיתה של ישראל.

מה זה Budo?

"המונח Budo הוא שילוב של המילים היפניות Bu, שפירושה לחימה, ו-Do, שפירושה דרך. מדובר אחד מענפי הספורט היותר ותיקים ופופולריים בעולם", הסביר דני חכים, מייסד ויו"ר BFP. חכים, יהודי יליד אוסטרליה, החל לעסוק באומנויות לחימה בגיל צעיר, ובמסגרת זו נחשף לסוגיית היחסים שבין יהודים לערבים. כשעלה לארץ ייסד את העמותה, בין היתר מתוך רצון לחפש מסגרות שיקרבו בין שני העמים, כדי שיכירו זה את זה על בסיס ערכי תורת ה-Budo: אהבת האדם, סובלנות ויכולת הכלה של האחר. חכים הוא גם המייסד של Cancer For Kids, וגם שם הוא מסייע לילדים ומשפחותיהם באמצעות מתודולוגיה שמוכרת ברחבי העולם.

עמותת BFP פועלת בארץ כבר 14 שנים, עם אלפי בוגרים שעברו את מסלולי האימונים ועשרות מדריכים שמעבירים את התורה בנאמנות ובמסירות. החיבור בין המשתתפים נעשה בפעילויות מרוכזות, שנערכות אחת לתקופה. "מדהים לראות איך ילדים, בני נוער ומבוגרים שעברו את האימונים שלנו עוברים שינוי ביחס שלהם אל האחר, בתפיסת העולם שלהם", אמר ארקייה רובין, מנהל התפעול הראשי של העמותה.

ניר זמיר, מנכ"ל BFP

ניר זמיר, מנכ"ל BFP

את עמותת BFP מנהל איש ההיי-טק ניר זמיר, עד לא מכבר סמנכ"ל השיווק של דל (Dell) ישראל. זמיר הוא ספורטאי של אומנויות לחימה מגיל צעיר והוא נחשף לעמותה לפני תשע שנים, בעקבות כתבה שקרא בעיתון. "יצרתי קשר עם חכים, הוקסמתי מהאישיות שלו והתחברתי מהר מאוד לערכים של העמותה", אמר זמיר. לפני זמן קצר, לאחר שפרש מ-דל, נענה זמיר לפנייתו של חכים ומונה למנכ"ל העמותה.

"אני מתפעם מחדש בכל פעם שיש מפגשים בין קבוצות שונות באוכלוסייה", ציין. "המפגש יוצר את הכימיה, ומרגש לראות את ההשפעה של המסרים החינוכיים שאנחנו מעבירים". לדבריו, האירוע בשבוע הבא מרגש אותו מאוד. "זהו ללא ספק אירוע מכונן", אמר זמיר. "לרגל הפעילות יגיעו מדריכים בכירים ואורחים רמי מעלה, כולל שגרירים שמייצגים מדינות כמו יפן, ירדן, מצרים ואפילו חברות מרמאללה. אורח מיוחד יהיה שגריר טורקיה בישראל".

קבוצת אנשים ומחשבים מסייעת לעמותת BFP ומזמינה את חברי קהילת ההיי-טק להשתתף באירוע החווייתי, וגם לתרום. השילוב של ספורט המבוסס על קרבות ומלחמה לצד ערכים של שלום, שלווה וצדק מתכתב יפה מאוד עם תפיסת העולם של מיישמי תורת ה-Budo, והאמונה הזו מצליחה לחלחל לאלפי אנשים בארץ ולצמצם, ולו במעט, את הפערים והניגודים בחברה הישראלית.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים