Feedster: מפסיקים להתפזר – כל המידע ממקום אחד

אם אתם בולעי תוכן ואספני מידע עם קבלות, מי כמוכם יודע שלקפוץ ולנווט בין עשרות לשוניות פתוחות זה מתיש ומייאש ● לכן מה טוב שקמה אפליקציה בדיוק עבורכם

Feedster

בין כמה מקורות מידע אתם מדלגים בכל יום? אם אתם ממש אספני מידע, כמו שהמקצוע שלי דורש לדוגמה, אז כנראה שהפעולה הזו של מעבר בין אתרי תוכן היא מהלך שמתבצע בכל שעה כמה פעמים.

אבל לא רק עיתונאים הם מדלגים בכורח. אם אתם אחראים ל-"ריגול הדיגיטלי" בחברה שלכם, ורוצים לראות מה המתחרים שלכם עושים בכל רגע, כנראה שהם נמצאים ברשימת הקריאה שלכם באתר כזה או אחר, ואתם דואגים להיכנס, לבדוק, לרחרח לראות אם יש תגובות ואולי אפילו להגניב איזו תגובה אחת או שתיים.

עבור רבים, עולם התוכן כבר מזמן אינו בנוי על אתר קבוע. רשתות חברתיות הן מקורות מידע לצריכת תוכן אישי ומקצועי כאחד, ובראש אפשר לשים את פייסבוק (Facebook) ואת טוויטר (Twitter) אבל לא רק, וכשבנוסף למרות כל התחזיות הפסימיות מפעם, ה-RSS עדיין חי ובועט ולא חסרים שירותים שמספקים את האפשרות צבור מידע.

הגודל כן קובע

אבל יש אליה וקוץ בה במקרה שמשתמשים לצורך צריכת המידע הזו בטלפונים חכמים. המסך קטן מדי. מה לעשות, גם אם הוא כמו במכשיר שלי בגודל 6.44 אינץ' – כן, כמעט טאבלט קטן.

אם במסך גדול של מחשב נייד, וכמובן במסך עוד יותר גדול שיושב על שולחן ומחובר למחשב נייח, יש מספיק מקום כדי לפתוח דפדפן בו יושבות לשוניות פתוחות זו לצד זו של מקורות התוכן שלנו, כשהמעבר ביניהן פשוט וקל בלחיצת עכבר, במקרה של טלפון זה לא ממש קל וזה ממש לא נוח. נכון שאפשר בדפדפנים המודרניים לטלפונים גם לפתוח עשרות לשוניות, אבל זה לא ממש קל ואינטואיטיבי לעבור ביניהן – ובכל מקרה, יש מקום לשיפורים.

ו-Feedster היא סוג של שיפור כזה. מדובר באפליקציה ארגונית שמזכירה בבסיס שלה סוג של קורא RSS מודרני בסגנון של Feedly. וזאת מדוע? כי היא צוברת מידע מכמה וכמה מקורות מידע במקום אחד ומציעה את המידע לפי סדר רץ, בהתאם לעדכונים שהיא מקבלת.

בנוסף, בכל פעם שנכנסים אליה היא מציגה קודם כל את הסיפורים החדשים לפני הישנים, והיא מאפשרת כמו בקורא RSS לקרוא תקצירים או לעבור לדף האינטרנט המתאים היכן שרק אפשר. בנוסף, כמו כל אפליקציית רשת חברתית היא מאפשרת לשתף את הפריטים שהיא מציגה בכל דרך אפשרית, כולל חזרה לפייסבוק לדוגמה.

לא קורא RSS

אבל יש הבדל מהותי בין Feedster ל-Feedly – והוא שהיא לא קורא RSS/ היא קוראת אתרים בהם יש למשתמש אישור כניסה כדי לקרוא ולצרוך חומרים, כולל סרטים וכל דבר אחר. Feedly, למעשה, היא רק אחד מהמקורות שניתן לחבר לאפליקציה כדי לקרוא ממנו חומרים. זה אומר שבעצם אפשר להכניס לתוך Feedster גם את תזרים ה-RSS שלכם, וזאת לצד תזרים שוטף מאתרי אחרים.

נכון לעכשיו תומכת האפליקציה באיסוף מידע, מעבר ל-Feedly ופייסבוק שהוזכרו לעיל, גם מטוויטר, יוטיוב (YouTube), Reddit, מאתר VKontakte, והתוספת "החדשה" היא אינסטגרם (Instagram) כשאפשר להאמין שיש עוד אפשרויות בדרך.

המסך הראשי, לאחר שמוסיפים את ערוצי התוכן, מציג את התכנים לפי סדר כניסה לאפליקציה כשהאחרון למעלה, כשכל ריבוע – ולא משנה באיזו צורת תצוגה בוחרים: רשת או רשימה – מכיל את האלמנטים המתאימים לרשת ממנה הגיע: החל מסימוני "אהבתי" ועד השארת הערות, לפעמים ישירות מהדף הראשי ולפעמים מדף שנפתח בהתאמה.

שעשוע נחמד ולא יותר?

אבל כאמור לפני כן יש את תהליכי הוספת הערוצים ואת זה עושים עם לחיצה על האייקון של האפליקציה בפינה השמאלית העליונה של המסך הראשי. לחיצה עליה מציגה דף ובו הערוצים האפשריים להוספת למאגר, וכל אחד מהם דורש תהליך קצר של רישוי והתחברות לפני שהתוכן ממנו מצטרף לזה של החברה האחרים בסביבה.

יש כמה אפשרויות הגדרה לאפליקציה, כמה מהן זמינות רק בתשלום, וזה בעיקר שילוב של צבעים לרקעים וטקסטים, אבל גם הדרך בה מוצגים האייטמים החדשותיים, האם במעורבב או מכל אתר בנפרד, האם להציג אייטמים ישנים או לא, וכדומה. אין יותר מדי וטוב שכך.

אבל מצד שני יש משהו שחסר, וזה קודם כל חיפוש בתוך האייטמים אחר מילות מפתח, וזה יכול להפוך לקריטי במיוחד אם מחברים באמת את Feedly מחשבון עמוס תזרימים. שנית, לא בדיוק ברורה הבחירה של הצגת החומר בפייסבוק.

האפליקציה מציגה את התזרים האישי של המשתמש במקום את תזרים החדשות שלו. בן אדם צריך לראות את התזרים שלו, או מה חדש אצלו בסביבה?

שווה להוריד את Feedster כדי לבדוק האם זה מתאים לצרכי התוכן שלכם, אבל כדאי יותר להשאיר אותה לזמן מה כדי לראות לאיזה כיוון היא מתפתחת. כרגע היא שעשוע נחמד שמקל על הצריכה, אבל לא ממש בהרבה.

להורדה מ-Google Play לחצו כאן.

להורדה מ-AppStore תמורת 2.99 דולרים לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים