עם בינת ונוטניקס הלקוח יעבור את המסע לדיגיטל בהצלחה
כתב: אמנון סיני, מנהל מכירות שירותים מקצועיים, בינת תקשורת
בשנים האחרונות אנו בעיצומה של מהפכה תעשייתית חדשה – מהפיכת הטרנספורמציה הדיגיטלית, המושג אינטרנט של הדברים הפך כבר מזמן לחלק מחיינו.
מהפכה זו מציבה לארגונים אתגרים לא פשוטים במיוחד בתשתיות אותם צריכים הארגונים לספק לטובת הסביבה הדיגיטלית.
ארגון שלא יאמץ את התרבות הדיגיטלית פשוט ייעלם מהשוק.
כדי לעמוד באתגרים אלו, אנו חייבים תשתיות מהירות, זריזות, גמישות, עם גדילה לינארית ללא הגבלה ובזמינות גבוהה – Always On.
הטכנולוגיה היחידה שנותנת מענה לאתגרים אלו כיום היא טכנולוגיית ה-Hyper Convergence.
בינת, שחרטה על דגלה להוביל את נושא החדשנות, מאמצת ומיישמת טכנולוגיות חדשות, טכנולוגיות שיעניקו ללקוחות ערך עסקי ויאפשרו התמודדות בשוק דינאמי ותחרותי.
בינת היתה הראשונה לאמץ את טכנולוגיית ה-Hyper-Converge, ובחרה בנוטניקס (Nutanix) כפתרון המוביל בתחום זה.
מחקרים ותחזיות אנליסטים מראים שעד שנת 2020 כ-60% מהשוק העולמי יעבור לתשתיות Hyper-Converged.
מה זה בעצם Hyper-Convergence?
בארכיטקטורה סטנדרטית הכוללת שרתים, אחסון ותווך לאחסון, קשה מאוד לתכנן סביבות אשר גדלות בקצב בלתי ניתן לצפי מראש.
המימוש עד לאחרונה היה מבוסס על תכנון הסביבה לנקודת הקצה שלה, ואז נאלצים הארגונים להעמיד תשתית מראש אשר אינה כלכלית, גמישה ומתאימה לצרכי הארגון בהווה ולעיתים רבות גם בעתיד. בנוסף, מתבקש מערך ה-IT בארגון לתת יותר בפחות. Do More for Less.
בתפיסה זו, כלל תשתיות הדטה-סנטר השרתים, האחסון והתקשורת מנוהלים באמצעות תוכנה, Software Defined Infrastructure, ובסביבה וירטואלית מלאה כאשר כל שירותי ה-Compute ,Network ואחסון מסופקים על ידי אשכול של שרתים Low Cost הנושאים גם דיסקים על גביהם, ללא צורך במערך אחסון מרכזי ורשת אחסון ייעודית. מכאן נובעים המודולריות והגידול הלינארי.
תפיסה זו נקראת Hyper-Convergence והיא בעצם מאחדת את כלל תשתיות המחשוב לכדי פלטפורמה אחת שמטרתה לאפשר גידול לינארי אמיתי לאורך זמן, ניהול מרכזי ופשוט מנקודה אחת.
נוטניקס הינה החלוצה והמובילה בעולם בתחום ה-Hyper-Convergence.
הרעיון המרכזי היה לאחד את כלל תשתיות הדטה-סנטר (חומרה ותוכנה) "בקופסה אחת", עם מודולריות, גמישות, זמינות גבוהה, פשטות הניהול ותחזוקה של הדטה-סנטר.
תפיסה זו נקראת Web Scale והיא אומצה מהחשיבה של ספקיות האפליקציה הגדולות בעולם דוגמת גוגל (Google), אמזון (Amazon), פייסבוק (Facebook) וכו', אשר בנו את תשתית המחשוב שלהם על יכולת גדילה אמיתית לינארית, הן בהיבט של קיבולת והן בהיבט של ביצועים, ללא מגבלות.
נוטניקס הינה חברת תוכנה שהוקמה בשנת-2009. מאז הקמתה אז יצאה עם פתרון התשתית האחודה – הHyper-Convergence, נוטניקס הקפידה להיות קשובה לצרכי הלקוחות ממשיכה כל הזמן בפיתוח המוצר ומוסיפה תכונות ושירותים רבים, כגון: Hypervisor (חינמי,ללא עלות נוספת), תמיכה בכל הטכנולוגיות המאפשרות עבודה עם Native Applications כולל תמיכה ב:Containers ,Micro-Services ,Automation ועוד.
עם האבולוציה של המוצר והיכולות הרבות של הטכנולוגייה, ניתן בהחלט כיום למצב את הפתרון כתשתית מלאה להקמת ענן פרטי באתר הלקוח, עם אפשרות להתחבר לספקי ענן חיצוניים כגון: Google ,Azure ,AWS, לטובת DR & Backup ועוד, להקמת ענן היברידי.
בינת ונוטניקס: למה בעצם לבצע פרויקט HCI עם בינת?
בינת תקשורת מחשבים הינה חברת האינטגרציה המובילה כיום בישראל, המייצגת את היצרנים המובילים כיום בשוק ומספקת פתרונות כוללים – Turn Key Solution.
לבינת מספר אגפים, תחומי התמחות ומומחים:
● אגף מחשוב.
● תקשורת, ואבטחת מידע.
● טלפונייה וידיאו, Collaboration & UC.
● שירותי ענן לטובת: גיבוי, DR, אירוח ושרותים מנוהלים.
● מחלקת שירות ופרויקטים הכוללת: מומחי הטמעה, מנהלי פרוייקטים, שירות מנוהל מרחוק ועוד.
כל לקוח הרוצה להתקשר עם בינת בפרוייקט ספציפי, או במסגרת פרויקט כולל, יקבל את המענה והמומחים לביצוע בתוך בינת.