מלחמת הדפדפנים לנייד: UC של עליבאבא עוקף את גוגל כרום באסיה

במסגרת סיכומי השנה השונים פורסם גם דו"ח המעיד על הרגלי השימוש בדפדפנים בניידים בכל חלקי תבל ● ההפתעה הגדולה - דפדפן שרבים במערב מעולם לא שמעו עליו, המכונה UC, הוא כיום פופולרי יותר מדפדפן כרום של ענקית החיפוש

מי הכוכב העולה בשוק הדפדפנים לנייד?

הקרב על הדפדפנים הניידים מתחמם, עם מתחרה חדש שצץ באסיה וגונב את הדומיננטיות של הגוגל כרום (Google Chrome). הדפדפן, המכונה UC, שסביר להניח שמרביתכם טרם שמע את שמו, נוצר על ידי ענקית המסחר האלקטרוני הסינית עליבאבא (Alibaba).

נתונים חדשים מוכיחים כי כיום החליפה האפליקציה של UC את דפדפן כרום הפופולרי של גוגל (Google) והפכה לדפדפן החביב יותר מבין השתיים על מיליוני משתמשי טלפונים חכמים באסיה. גם באירופה יש לה לא מעט משתמשים.

הדפדפן יליד אסיה, שהפך ליישום הגישה לאינטרנט שמהווה את הבחירה הקבועה בעבור מאות מיליוני צרכנים בשווקים מתפתחים, הוא יישום חינמי בעבור מכשירי אנדרואיד שאמור גם לעבוד טוב יותר על טלפונים חכמים מאיכות נמוכה, באזורים שבהם קיים כיסוי לסירוגין. גרסת שולחן העבודה שלו גם היא ממחישה יציבות ומהירות בכל הנסיבות, עם הרחבות התואמות לחלוטין את אלה של כרום. אלו כנראה הסיבות שגורמות למשתמשים לאמץ את UC בקלות.

עדפה עם סיבות טובות בשווקים מתפתחים

סיבה טכנית אחת להצלחתו של UC היא גודלו הזעום, המסתכם בכ-31MB בלבד, בהשוואה ל-125MB של כרום. הדבר הופך אותו לאידאלי בעבור מכשירים עם שטח אחסון פנימי קטן יותר. אלא שלמען האמת, כרום בגרסאות הראשונות שלו לא היה כבד מדי גם הוא.

על פי הנתונים העדכניים ביותר, בבריטניה ובארה"ב, רוב הטלפונים החכמים כוללים כיום מינימום שטח אחסון של 32GB בממוצע, ולכן משתמשים מעדיפים את UC בעל "משקל הנוצה" כדפדפן שלהם. האטרקציה המרכזית השנייה שלו היא הגישה דמוית הפורטל שמציע ה-UC להצגת חדשות, תוצאות ספורט למשחקים כמו כדורגל או קריקט, החביב במיוחד במחוזות מסוימים באסיה, כמו גם לתוכן אחר, כך על פי דיווח בוול סטריט ג'ורנל (The Wall Street Journal).

ב-2017 הפך דפדפן UC האסייתי לדומיננטי בהודו ואינדונזיה, שני אזורים שמתאפיינים באי-יציבות כשהדבר מגיע לקישוריות לאינטרנט, ולכן שאך טבעי שתושביהם יאמצו בשמחה את UC, אשר עובד טוב יותר על טלפוני אנדרואיד מהסטנדרט היותר פשוט גם באזורים עם כיסוי לסירוגין, וזאת בהשוואה לדפדפן של גוגל.

בעוד שכרום שולט ברחבי העולם עם נתח שוק של 47% בדפדפנים לניידים, בהשוואה ל-% 16 של ה-UC Browser, הדפדפן של עליבאבא מוביל בשווקים שבהם הטלפונים החכמים הירודים דומיננטיים והיכן שהגישה לשירותים ניידים טובים או סבירים עלולה להיות מוגבלת. בהודו, ל-UC Browser יש נתח שוק של 51% לעומת 30% של כרום, ואילו באינדונזיה, יש לו נתח של 41% בהשוואה ל-34% בלבד של כרום.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים