אינטל מצטטת בכיר ב-AMD: "לא הייתי קונה מוצרים של AMD לולא הייתי עובד פה"
החברה הגישה לבית המשפט מסמך הפנימי של AMD, שבו מצוטט הנרי ריצ'רד, אז סגן נשיא בחברה, כאומר: "אם תתבונן בעיניים מפוכחות ואובייקטיביות, לעולם לא תקנה (את מוצרי) AMD" ● המסמך הוגש במסגרת הליך גילוי מסמכים בתביעה שהוגשה נגד אינטל ● דובר החברה מסר, כי מסמכים נוספים ברוח זו יוצגו במהלך המשפט
אינטל (Intel) שולפת שפן חדש מהכובע: בתגובה להאשמות הנמשכות נגדה על הפרת חוקי המסחר והתחרות ההוגנת אל מול מתחרתה, AMD, הגישה החברה לבית המשפט תיעוד ממוסמך של ציטוט מפי בכיר ב-AMD שלפיו הוא לא היה רוכש את מעבדי החברה שבה הוא עובד. המסמכים הוגשו במסגרת התביעה שהגישה רשות הסחר הפדרלית האמריקנית (FTC) נגד אינטל.
במסמך הפנימי, שנכתב ב-2004, מצוטט הנרי ריצ'רד, אז סגן נשיא בכיר ב-AMD ובעל תפקיד רם-מעלה בתחום המכירות בחברה, כאומר ש-"אם תתבונן בעיניים מפוכחות ואובייקטיביות, לעולם לא תקנה (את מוצרי) AMD. אני בוודאות לא הייתי רוכש לעולם מוצרים של AMD למערכות המחשב האישי שלי לולא הייתי עובד פה".
אינטל השיגה את המסמך הפנימי של AMD בגילוי המסמכים שנעשה בהליך המשפטי. דובר החברה ציין, כי מסמכים נוספים ברוח זו יוצגו במהלך המשפט. בהצהרות נוספות של אינטל, שהוגשו לבית המשפט לפני ימים אחדים, נטען, כי בניגוד למה שנכתב בכתב התביעה של ה-FTC, שלפיו מהלכיה הבלתי חוקיים כביכול של אינטל גרמו לייקור מחירי המעבדים, הרי שבפועל – אלה לא עלו בתקופה הנדונה בכתב התביעה, אלא אף ירדו. אינטל ביססה את תשובתה על נתונים של מחלקת הסטטיסטיקה במשרד העבודה האמריקני, שמראים על ירידה בשיעור של 42% – הירידה הגדולה ביותר מבין 1,200 המוצרים שנסקרו על ידי המחלקה, כולל מוצרי ההיי-טק. באותה עת, טענה אינטל, ירדו גם מחירי המחשבים האישיים – בשיעור של 23%.
עוד טענה אינטל, כי תביעת ה-FTC נסמכת על הקביעה השגויה שלפיה אינטל פעלה באופן בלתי חוקי במאבק מול מתחריה גם בכך שאיימה על יצרני OEM שלא להכניס למוצריהם את מעבדי AMD. האיומים לכאורה, טענה אינטל, הם "לא יותר מאשר שלב אינהרנטי במהלך מאבק מסחרי הכולל משא ומתן עיקש, בו הלקוח מבקש לעצמו מחירים טובים יותר, והוא זה המאיים על הספק לפנות למתחרה שלו".
היבט משעשע בתשובת אינטל לכתב התביעה שהוגש נגדה, הוא האופן בו ענקית המעבדים מציגה את עצמה: "אינטל היא שחקן מינורי בשוק חד-ספרתי של מוצרים", נכתב.
AMD: "המהלכים האחרונים בפרשה מדברים בעד עצמם"
המשפט הזה, שבו נתבעת ענקית המעבדים, הוא תוצאה של חקירה שמנהלת נגדה הנציבות בעשור האחרון. במאי השנה השית האיחוד האירופי על אינטל קנס של 1.45 מיליארד דולרים בשל ניסיון של החברה לפגוע בחוקי ההגבלים העסקיים של האיחוד האירופי, במסגרת התחרות שלה עם AMD. נגד החברה מתנהלים הליכים נוספים בדרום קוריאה (תביעה על סך 18.6 מיליון דולרים) ובמדינת ניו-יורק.
פרשנים בעיתונות הכלכלית בארצות הברית העריכו, כי אם נציבות המסחר הפדרלית תנצח בתביעה הנוכחית, אינטל תסבול מהשלכות קשות לגבי שוק המעבדים – הן בשוק האמריקני והן ברחבי העולם. זאת בשל העובדה שבניגוד לתביעות הקודמות שהוגשו נגד אינטל, זו הנוכחית נוגעת למספר שווקים רב ברחבי העולם שבהם פועלת החברה, ולא לאחד בלבד.
נציבות המסחר הפדרלי של ארצות הברית (FTC) המשיכה לחקור את אינטל אף על פי שזו הגיעה להסכם פשרה עם AMD, שבמסגרתו היא הסכימה לשלם לה 1.25 מיליארד דולרים.
כתב התביעה הוגש לפני כחודש, והועלו בו טענות נגד אינטל על מניפולציות שהיא עשתה כביכול בשוק המעבדים הגרפיים. התביעות שהוגשו נגד אינטל עד היום התייחסו לפעילותה ביחידות העיבוד המרכזיות, ה-CPU, שמהוות את ה-"מוח" במחשבים האישיים. התביעה האחרונה היא הרחבה ביותר שהוגשה נגד אינטל עד כה. בין השאר, נטען בה, כי אינטל נקטה ב-"טקטיקות מכירה לא חוקיות, שהפכו את המתחרות שלה לנכות ושמרו על מחירים גבוהים של השבבים באופן מלאכותי". ה-FTC טענה בכתב התביעה, כי אינטל, בשל חוזקה, הביאה לעסקאות בלעדיות שהושגו בעזרת מניפולציות, תוך הצגת מצגות שווא שהראו, כי השבבים שלה חזקים יותר מכפי שהם באמת, וחזקים יותר מאלה של AMD. בנוסף, נטען, היא פיתחה יכולות שהביאו לכך שהמעבדים שלה לא יוכלו לעבוד עם אלה של המתחרים. "טקטיקות אלה", נכתב בכתב התביעה, "הונעו על ידי הרצון של אינטל לשמר את מובילותה בשוק, בעודה נאבקת עם המעבר של שוק המיחשוב לעבר טכנולוגיות חדשות".
בתגובה לתשובת אינטל לתביעה החדשה שהוגשה נגדה מסר דובר של AMD, כי "ההחלטות נגד אינטל ביפן, דרום קוריאה, (קביעות) נציבות הממונה על ההגבלים העסקיים באיחוד האירופי, (התנהלות) התובע הכללי של ניו-יורק, הסכם הפשרה לפיצוי AMD ב-1.25 מיליארד דולרים והתביעה הנוכחית של נציבות המסחר הפדרלי – כל אלה מדברים בעד עצמם".
אינטל שולטת על 80% משוק ה-CPU העולמי, בעוד ש-AMD אוחזת ברוב מה שנשאר מנתח שוק זה. לאינטל יש נתח שוק של יותר ממחצית בשוק השבבים הגרפיים, אף על פי שמתחרות בשוק זה, ביניהן AMD ו-Nvidia, שולטות בתתי-תחומים שלו.
תגובות
(0)