המרוץ לבינה המלאכותית: יבמ חשפה שרת חדש בתחום
מערכות ה-Power Systems החדשות, נמסר מהענק הכחול, מספקות ביצועים גבוהים פי ארבעה בתחום לימוד המכונה בהשוואה למערכות x86 ● שלושה צוותים ישראלים היו שותפים בפיתוח העולמי
מרוץ החימוש בשבבים לתחומי הבינה המלאכותית ולימודי המכונה נמשך: יבמ (IBM) חשפה את השרת המתקדם ביותר בתעשייה, לדבריה, ליישומי בינה מלאכותית. מערכות ה-Power Systems החדשות, נמסר מהענק הכחול, מספקות ביצועים גבוהים פי ארבעה בתחום לימוד המכונה בהשוואה למערכות x86.
יבמ, AMD, אינטל (Intel) ויצרניות שבבים אחרות עובדות במלוא המרץ על ייצור שבבים שיכולים "לטחון" כמויות עצומות של נתונים לטובת שימוש בבינה מלאכותית ולימודי מכונה – עבור משימות שונות, כגון זיהוי חזותי וקולי או מניעת הונאות בכרטיסי אשראי. על פי חברת המחקר Bernstein Research, התחום צפוי לצמוח מחצי מיליארד דולר כיום ל-10 מיליארד ב-2020.
המערכת החדשה, הכוללת את שרתי Power Systems, שמשלבים את מעבדי Power9 החדשים שפותחו בחברה, פותחה במיוחד לעומסי עבודה כבדים בתחומי הבינה המלאכותית. היא מסוגלת לשפר ולקצר את זמן האימון של מערכות מבוססות Deep Learning בשיעור של עד פי ארבעה – באופן המאפשר לארגונים לבנות יישומי למידה עמוקה מדויקים יותר, בתהליך מהיר מאי פעם. שרתי ה-AC922 Power Systems החדשים, המבוססים על מעבדי Power9, הם הראשונים שמשלבים טכנולוגיות כמו הדור הבא של NVIDIA NVlink, PCI Express 4.0 ו-OpenCAPI, שמאיצים את תעבורת הנתונים עד פי 10 בהשוואה לשרתים מבוססי x86.
כך, מדעני נתונים יכולים לבנות יישומים בתהליך מהיר יותר – החל מהפקת תובנות עמוקות במשימות מחקר מדעי והדמיה רפואית, וכלה בזיהוי בזמן אמת של הונאות וסיכונים בתפעול מערכות כרטיסי אשראי.
שלושה צוותים ממעבדות פיתוח החומרה של יבמ בישראל היו מעורבים בתהליך הפיתוח של המערכת החדשה. הצוותים לקחו חלק בבניית הזיכרונות הייעודיים של מעבד ה-Power9 והתמקדו בזיכרונות בעלי דחיסות גבוהה. בנוסף, הם לקחו חלק בפיתוח ה-OpenCAPI, המאפשר התממשקות מהירה בין המעבדים למאיצי החומרה ובין אלה למערכת ההפעלה – מה שמביא לביצועים הגבוהים במיוחד של המערכת.
Power9 מותקן בליבת מערכות Summit ו-Sierra של משרד האנרגיה האמריקני, שיהפכו בקרוב למחשבי העל המהירים בעולם. בנוסף, הם מצויים בשימוש שורה של ארגונים, ביניהם גוגל (Google).
לדברי משה לייבוביץ', מנהל מעבדת פיתוח החומרה של יבמ בישראל, "היינו שותפים בפיתוח המערכות יחד עם הצוותים העולמיים של החברה. מדובר בתחנת כוח מחשובי, שמשנה את כללי המשחק בעולם הבינה המלאכותית והיישומים הקוגניטיביים. המערכות יאפשרו לארגונים בכל העולם להפיק תובנות, לקדם גילויים מדעיים ולחולל שינוי עסקי בכל תחומי התעשייה".
המרוץ לעתיד
למידה עמוקה היא מתודולוגיה המתפתחת במהירות של למידת מכונה, שמחלצת מידע על ידי עיבוד מיליוני תהליכים ונתונים, כדי לזהות ולדרג את ההיבטים החשובים ביותר שלהם. לפני ארבע שנים החלו בענק הכחול בתכנון Power9, כדי לבנות ארכיטקטורה חדשה לחלוטין, שתאפשר לנהל נתונים בזרימה חופשית, כמו גם כאלה הנאספים על ידי חיישנים בלא הרף – ולעבד אלגוריתמים מתקדמים המשמשים ביישומי בינה מלאכותית ו-Deep Learning על גבי לינוקס (Linux).
בעזרת פלטפורמת PowerAI ליישומי בינה מלאכותית ו-Deep Learning, יבמ מבצעת אופטימיזציה ומפשטת את משימות ההקמה והפריסה של מסגרות למידה עמוקה וספריות תוכנה, הפועלות על גבי ארכיטקטורת Power יחד עם כלי האצת יישומים. בדרך זו יכולים מדעני נתונים להקים ולהפעיל יישומים חדשים כאלה תוך דקות ספורות בלבד.
הענק הכחול מקדם קהילה שמונה כבר יותר מ-300 חברות, במסגרת התאגדות OpenPOWER Foundation וקונסורציום OpenCAPI. בין הגופים הכלולים בהם: SuperMicro ,NVIDIA, נוטניקס (Nutanix), טושיבה (Toshiba), גוגל, Rackspace ומלאנוקס הישראלית.
תגובות
(0)