"הכנס בברצלונה הוכיח: העיר החכמה – אחד הנושאים החמים ביותר"

סרג'יו ויניצקי, נציג Smart City 2017 בישראל, מסכם את הכנס והתערוכה, מספר על הנוכחות הישראלית בהם וקובע שהמצב הפוליטי הבעייתי בספרד כלל לא השפיע עליהם

סרג'יו ויניצקי, נציג Fira ברצלונה בישראל. צילום: פלי הנמר

תערוכת הערים החכמות הבינלאומית Smart City 2017, שננעלת היום (ה') במרכז הירידים FIRA בברצלונה, משכה אליה נוכחות שיא של ישראלים – הן כמציגים בתערוכה והן כמבקרים – ביניהם ראשי מרכז השלטון המקומי, בראשותו של חיים ביבס, והשרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל. החברות הישראליות שהציגו בביתן של מכון היצוא, כמו גם מטה ישראל דיגיטלית ועיריית תל אביב-יפו, זכו להתעניינות רבה מצד המבקרים, שהגיעו כמעט מכל מקום בעולם, וכן מצד רבות מ-675 החברות שמציגות בתערוכה. להצלחה הישראלית בתערוכה, זו השנה השלישית ברציפות, הן בתצוגה והן במספר המבקרים, אחראי איש אחד: סרג'יו ויניצקי, נציג הכנס והתערוכה בארץ.

איך אתה מסכם את שלושת ימי התערוכה?
"מבחינת מספר המבקרים, עמדנו בציפיות. ביום הראשון הגיעו לכנס ולתערוכה 10,000 איש, לעומת 7,000 בשנה שעברה. אין ספק שהאירוע ימשיך לצמוח ולגדול. העיר החכמה היא בין הנושאים החמים ביותר, וזה בא לידי ביטוי בנוכחות של עשרות ערים ורשויות מקומיות אחרות מרחבי העולם, כמו גם בתצוגות של החברות, שהיו מושקעות. הובאו לכאן ציוד, מכוניות ואוטובוסים – כולל מהמועצה האזורית חבל מודיעין בישראל.

בנוסף, הביתנים, שייצגו 700 ערים בעולם, היו השנה מושקעים הרבה יותר. ראינו כאן מדינות שלא היו בשנה שעברה, כמו רוסיה ויפן, וארצות הברית הכפילה את שטח התצוגה שלה".

התערוכה והכנס נערכים בתקופה לא קלה שעוברת על קטלוניה ועל ספרד בכלל. איך זה השפיע, אם בכלל?
"נעשתה עבודה רבה כדי שהמצב הפוליטי לא ישפיע על האירועים ואכן, לא הייתה שום השפעה. נהפוך הוא. ב-7 בנובמבר נערך במדריד כנס שנועד לקדם את התערוכה הזו, באווירה טובה. המסר היה שלמרות כל המחלוקות, הם יודעים להפריד בין פוליטיקה לבין עסקים".

אילו תגובות קיבלתם?
"התגובות מצד המציגים מעולות. החברות כבר מבקשות שטחים גדולים יותר ב-2018 ובשנה הבאה, הכנס אמור להתקיים באולם אחר, גדול יותר, כדי לאפשר עוד מציגים".

איך אתה מסכם את הנוכחות הישראלית?
"הנוכחות הישראלית הייתה מדהימה ומרגשת. כך, למשל, המקום לא הספיק כדי לקבל את כל מי שהגיע לטקס קבלת הפנים המסורתי של המשלחת הישראלית, לרבות ראשי הרשויות והבכירים. גם הדוברים הישראלים ייצגו אותה בכבוד, בפאנל מיוחד לנו. כמו כן, אין ספק שהאוטובוס של חבל מודיעין הוא אטרקציה ומשך תשומת לב של כל באי התערוכה. ראינו פה גם את מובילאיי (Mobileye), שמשכה עניין רב.

כמו כן, היוזמה החשובה ישראל דיגיטלית, בהובלת השרה גילה גמליאל, אפשרה השנה למספר רשויות להופיע פה בפעם הראשונה. אני מאמין שהחזון של השרה להגדיל בשנה הבאה את מספר הרשויות שיציגו פה יתממש, כמו שהחזון שלה מהשנה שעברה להקים פה ביתן קרם עור וגידים.

בנוסף אני רוצה לציין שביום השני לתערוכה יצאה המשלחת הישראלית של ראשי הערים והישובים, בראשות חיים ביבס, לסיור ברחבי ברצלונה, כדי לראות דוגמאות לפרויקטים חכמים, המיישמים ערים חכמות – וזה היה חשוב".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים