"ארגונים שבנו דטה סנטר מסורתי – מנצלים רק 30% משטחו"

"אם בעבר הייתה בעיה של מקום בדטה סנטר, הרי שהיא כבר לא קיימת כיום - ארגונים שבנו דטה סנטר בעצמם, 'תקועים' עם שטח שאין להם מה לעשות עימו", כך אמר פיני כהן, סגן נשיא ואנליסט בכיר, STKI

פיני כהן, סגן נשיא ואנליסט בכיר, STKI. צילום: ניב קנטור

"כאשר ארגונים בנו דטה סנטר מסורתי, הם תכננו אותו לפי הגידול שהיה להם בעבר. כיום בשל התקדמות של טכנולוגיות שונות, והמיזעור של המחשוב בראשן, ארגונים נמצאים במצב בו רק 30% מהדטה סנטר המסורתי אותו הם בנו – מנוצל", כך אמר פיני כהן, סגן נשיא ואנליסט בכיר, STKI.

כהן דיבר בפתח כנס DATA CENTER. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ג') באולם האירועים LAGO בראשון לציון, בהשתתפות מאות מקצוענים בתחום. את הכנס הנחו מני רוזנר, ארכיטקט מתקני מחשוב, מ.ש.ר. הנדסה, ויהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.

לדברי כהן, "ישנן שלוש דרכים לעשות דטה סנטר. האחת, הדרך המקובלת, היא לבנות אותו ברישוי מסורתי, כאשר הארגון הוא האחראי לתפעולו ולתחזוקו. השניה, היא באירוח. במקום לדאוג להיבטי ההקמה, התפעול והתחזוקה, הארגון שוכר שטח אצל ספק המתמחה בתחום. הוא זה שאמון מקצועית על כלל ההיבטים, כגון חשמל ותקשורת, וחוסך לארגון בעלויות. הדרך השלישית היא שימוש בענן כתחליף לדטה סנטר".

צילום ועריכת וידיאו: ליאור רובינשטיין

כהן פירט את הגורמים המשפיעים על התפתחות הדטה סנטר: "הצורך ההולך וגדל בעוד משאבי מיחשוב; היבט בעל השפעה הפוכה: המיזעור של הדברים והשבבים, טכנולוגית הווירטואליזציה, דוקר ומיכלים (קונטיינרים)".

"אם בעבר הייתה בעיה של מקום בדטה סנטר", אמר כהן, "הרי שהיא כבר לא קיימת כיום. ארגונים שבנו דטה סנטר בעצמם, 'תקועים' עם שטח שאין להם מה לעשות עימו".

בהתייחסו למגמת המעבר של ארגונים למחשוב ענן, אמר כהן כי "לארגוני אנטרפרייז לא תהיה ברירה – אלא להיכנס לענן, ולעשות זאת בצורה משמעותית. הפונקציונליות העסקית המודרנית נמצאת בענן. סיבה נוספת למעבר לענן היא הרצון לערוך טרנספורמציה דיגיטלית. הענן מאפשר זאת לעשות במהירות, עם פחות התאמות, שדרוג מהיר ופשוט של אפליקציות, קלות תפעול, ותשלום לפי צריכה".

"אנו ממליצים לארגונים שלא לבנות דטה סנטר", אמר כהן, "כי לא ידוע השטח שיידרש עבורו. ייתכן שהוא ייבנה ויהיה גדול מדי, ולחילופין, ייתכן מצב בו יהיו חוסרים, שיגרמו להליכה לאירוח. זה סוג של הימור". לדבריו, "גם מי שבונה דטה סנטר, נדרש לפחות שטח בשנים אחרונות. צריכת החשמל, לעומת זאת – נשארה יציבה. ובענן, גוברת הדרישה לפתרונות שכאלה".

כך, אמר כהן, "נוצרה משוואה שסכומה – השפעת הנתונים המנוגדים בחלקם על הדטה סנטר – הוא בבחינת נעלם: הצורך ביותר מחשוב, המעבר מרישוי מסורתי – ומנגד – הקונסולידציה והמעבר לענן. לכן לא ניתן לקבוע האם כלל הכוחות הללו, יביאו לגידול או לקיטון של הדטה סנטר. אני מעריך כי בהיבט השטח – הדטה סנטר יגדל".

עננים כחול-לבן

ענני מחשוב ישראליים, ציין כהן, "הם חלופה מעניינת ומתאימה לארגונים בארץ. הסיבות לכך הן בשל היתרונות המתקבלים בהיבטי תקשורת, השהייה, וכן במענה לרגולציות".

כהן סיים בהתייחסו לעולם ה-DCIM, ניהול תשתיות הדטה סנטר. "המדובר בתחום בעל פוטנציאל אדיר", אמר, "עם יכולות לחסוך כסף ולצמצם תקלות ומקום. אך, זה לא סטנדרטי, וגם אם רואים שימוש ב-DCIM, הוא נפרד מה-IT ואינו מהווה חלק מהשו"ב הכללי. הוא מחובר למערכות לניהול הבניין, בשל חשש מאיומי סייבר. כך, אין ניצול ומימוש כלל הפוטנציאל של מערכות אלו".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. צביקה

    ארגונים מנצלים רק 30 אחוזים אך שומרים את המידע אצלם וללא תלות באינטרנט . לשים בענן זה טרנדי, אבל מי אמר שהמידע לא ייגנב או ייחשף. זו בועה שתתפוצץ למרות כל היתרונות העסקיים.

אירועים קרובים