"ארגון שלא יעבור לענן – יהיה כמו מכונית המתרסקת בהילוך איטי"

"המעבר לענן הוא השינוי המסיבי, המשמעותי ביותר אשר קרה לעולם ה-IT ברבע המאה האחרונה", קבע דייב דונאטלי, בכיר באורקל

דייב דונאטלי, סגן נשיא קבוצת עסקי הענן, אורקל. צילום: יח"צ

"אין תעשייה שהיא חסינה מפני שינויים. השינויים הטכנולוגיים הם דרמטיים וגם קצב השינוי גדל. הכל הוא בלתי צפוי. המעבר של ארגונים לעבודה במודל מחשוב ענן הוא השינוי המסיבי והדרמטי הגדול ביותר שחוותה תעשיית ה-IT ב-25 השנים האחרונות. ארגון אשר לא יעבור למחשוב ענן, נראה אותו נופל, כמו צפיה במסך של מכונית המתרסקת בהילוך איטי", כך אמר דייב דונאטלי, סגן נשיא קבוצת עסקי הענן, אורקל (Oracle).

דונאטלי אמר את הדברים במליאה המרכזית ביומו השלישי של כנס Oracle Open World 2017. הכנס התקיים באחרונה בסן פרנסיסקו, בהשתתפות 62 אלף מקצועני IT, לקוחות ענקית ה-IT ושותפיה, ביניהם יותר מ-100 לקוחות ישראלים.

דונאטלי, שבעברו עבד ב-EMC משך 22 שנים ולאחר מכן היה תקופה קצרה ב-HP, זכור כמי שעקץ את מקומות העבודה הקודמים שלו, עם המעבר החצי חשאי שלו לאורקל: הוא אמר בראיון עיתונאי לפני שנתיים, כי "ספקית IT שלא תלך לענן באופן מלא, ורק תמצב את עצמה כמי שמסייעת לארגונים לעבור לענן – לא תשרוד". כך, בחלוף שנתיים הוא צדק: כמה וכמה ענקיות IT הקימו ענן משלהן בקול תרועה רמה, ולאחר זמן סגרו אותו בדממה.

אלא, ציין דונאטלי, "למרות ההפתעות הרבות והשינויים הטכנולוגיים, וגם קצב השינויים, הרי שעולם ה-IT החדש טומן בחובו לא רק איומים – אלא גם הזדמנויות: לימוד מכונה, בלוקצ'יין (Blockchain), תוכנה עצמונית והאינטרנט של הדברים. כל אלה מסייעים להזרקת חדשנות לארגונים, על מנת שהם יוכלו להיות תחרותיים יותר, נבדלים מהשחקנים האחרים אשר פועלים בשוק שלהם ומגדילים את הרווח שלהם".

"80% מתקציבי ה-IT הארגוניים מוקדשים, זה שנים רבות, לטובת תחזוקת מערכי ה-IT הקיימים", אמר דונאטלי, "ומנגד, תקציבי ה-IT לא גדלים. נדרש להתמודד עם המורכבות של מערכי המחשוב הקיימים. הישועה לא תגיע אם ארגונים יבנו מחדש את אותם מערכי IT מורכבים, ברישוי – בענן. נדרשת אסטרטגיה אחרת להתמודדות עם המורכבות הזו".

"עיצבנו את הענן הטוב ביותר בתעשיית ה-IT", אמר דונאטלי, "עם ארבע שכבות: נתונים כשירות, Daas, פלטפורמה כשירות, PaaS, תשתיות כשירות, IaaS, ותוכנה כשירות, SaaS. אנו מציעים את המעבר לענן שלנו בשלושה מודלים: ברישוי, כמכונה בענן, או כשירות בענן, הכל בהתאמה לצורכי הארגון".

איך לבחור את המסע הנכון לענן

"כל ארגון נדרש לערוך את המסע לענן", אמר דונאטלי, "השאלה היא באיזה מסע לבחור. ארגונים לא נדרשים לבחור במסע אחד בלבד, אפשר לעשות כמה מסעות במשולב".

לדבריו, המסע הראשון הוא "מיטוב הדטה סנטר הארגוני הקיים". המסע השני, ציין, הוא "הבאת הענן הציבורי שלנו אל תוך ארגונכם. אנו עושים את העבודה – אתם צורכים את השירותים".

המסע השלישי, לפי דונאטלי, הוא תשתיות כשירות, IaaS, במסגרתו הארגון מקבל את שכבות המחשוב, האחסון והרישות, ומריץ על תשתיות אלו מערכות אורקל ומערכות שאינן אורקל.

המסע הרביעי, לדבריו, הוא פלטפורמה כשירות, PaaS, "הכוללת את ההשקות החדשות שלנו: הוספנו בסיס נתונים אוטונומי, ותוכנה אוטונומית. כך, הפלטפורמה כשירות נותנת אפשרות לפתח אפליקציות ולהטמיע אותן, במידת הנדרש".

המסע החמישי, על פי דונאטלי, הוא "פלטפורמת התוכנה כשירות. כתבנו מחדש כל האפליקציות שלנו, מה שמוריד את ה-TCO, עלות בעלות כוללת. הבינה המלאכותית ולימוד מכונה מוטמעות בתוך האפליקציות. יש לנו מענה לעולם האינטרנט של הדברים ובנינו ממשק משתמש עם מציאות רבודה".

המסע הששי לענן, אמר, "הוא להתחיל למנף את הענן של אורקל מהיום הראשון, עם כל השכבות: DaaS, SaaS, PaaS, ו-IaaS".

"אנו רוצים לעבור את המסע הזה אתכם", סיכם דונאטלי, "אנו רוצים לשנות הדרך בה החברות ייהנו מהעוצמה של התוכנה שלנו בענן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים