העתיד ביישום גישת "האולר השוויצרי" בניהול מערכות מידע
העתיד כבר כאן, וניתן להעריך כי נראה בו יותר ויותר פתרונות "אולר שוויצרי" בתחומים שונים של מערכות מידע, שיאפשרו לארגונים למקסם את הפוטנציאל שלהם ולצלוח את המירוץ בשוק העסקי התחרותי, מבלי לעשות ויתורים
גישות הניהול בעולם מערכות המידע עוברות תמורות ותהפוכות, עם השינויים התכופים בטכנולוגיות המוצעות כיום לארגונים, המעבר לענן, השינויים במבנה הארגוני וסגנון העבודה הוורסטילי של העובדים.
ככל שהארגון הופך תלוי יותר ויותר בטכנולוגיה וביישומים שונים לצורך תפעולו, כך באופן טבעי, גם ניהול מערכות המידע הופך למורכב יותר, דבר שבא לידי ביטוי בריבוי שכבות, שפע פלטפורמות ועודף ממשקי ניהול. בין אם מדובר בתחום אבטחת המידע, אחסון הנתונים או ניהול יישומים.
עם הופעתם של פתרונות טכנולוגיים גמישים, רזים ופשוטים לניהול, עולה דילמה חדשה בקרב מנהלי מערכות המידע – האם לבחור בגישת "ארגז הכלים", הגורסת כי יש לאגד מגוון רחב של כלים איכותיים וכבדים כדי להגיע לתוצאות טובות בתחום מסוים, או בגישת ה"אולר השוויצרי" לפיה יש להשתמש בכלי פשוט, פונקציונלי, גמיש, מאוחד וזמין, שמאפשר לפתור בעיות במהירות ובזמן אמת.
מאבדים את המקצועיות
ניתן לומר כי הדילמה משולה לסיטואציה של רוכב אופניים בזמן מרוץ על פני מסלול ארוך וקשה. תקלות מכניות שונות עשויות להתרחש בדרכו, אבל האם הוא יכול להרשות לעצמו לסחוב על אופניו משקל כבד של כלי עבודה? מצד שני, האם הוא יכול להתפשר? הוא הרי חייב להיות מוכן למספר תרחישי תקלות שונים ויידרש לכלים הטובים ביותר לצדו בזמן שהוא מבצע את אחד האתגרים הקשים ביותר שעומדים בפניו. השילוב של איכות, פשטות, גמישות, קלות ונוחות הוא קריטי עבורו.
ללא ספק, היתרון של גישת "ארגז הכלים" הוא ברמת האיכות והמוכנות, אולם במרבית המקרים גישה זאת גם יקרה "וכבדה" מאוד, ובפועל, בדיוק כמו ארגז כלי העבודה הביתי שלנו, רוב הכלים פשוט לא נמצאים בשימוש, ועם הזמן אנו מאבדים את המקצועיות והידע לעשות בהם שימוש מושכל לכשנדרש.
אם ניקח לדוגמה את תחום אחסון הנתונים, אחד התחומים המאתגרים ביותר בעולם מערכות המידע כיום, הגידול העצום בכמות המידע מייצר דאגות רבות. ארגונים, אשר מחויבים להישאר תחרותיים בשוק הדינאמי, מעוניינים בפתרונות שיאפשרו להם לאחסן כמויות אדירות של מידע ובד בבד לשלוף אותו בקלות למטרת הפקת תובנות עסקיות, שאם לא – יישארו מאחור.
בלי לעשות ויתורים
מנהל מערכות המידע נמצא במרוץ מתמיד אחר המידע והוא מחפש כלים שיאפשרו לו לעמוד בפני תרחישי תפעול מגוונים, לא רק בכמות המידע הנוכחית, אלא גם בקצב הגידול האקסטנסיבי במידע ובכמות המידע שעתידה לבוא עליו לטובה בעוד שנה, שנתיים או 10 שנים. האם יבחר בארגז הכלים או באולר השוויצרי הקל והגמיש?
ובכן, התשובה הייתה בעבר מאוד מורכבת. מרבית הארגונים נאלצו להתפשר – מדיית אחסון זולה תספק להם נפח גבוה אך זמינות ואמינות נמוכה לנתונים, מדיית אחסון יקרה (דוגמת All Flash) תספק להם זמינות גבוהה אך נפח מצומצם יותר ולא מספק. הם נאלצו לוותר, לעשות התאמות ולשלב בין מספר מדיות אחסון, דבר שלא אפשר להם ליהנות מזמינות של כל המידע, והשאיר אותם עם כאב ראש תפעולי אחד גדול, של ניהול "ארגז כלים" מסורבל – עם מספר רב של מערכות, ממשקים ופלטפורמות.
בתחום האחסון ראינו כיצד גישת "ארגז הכלים" הולכת ומשתנה לנגד עינינו. לאחרונה הוצגו טכנולוגיות שמאפשרות אחסון יעיל בנפחים גדולים מבלי להתפשר על זמינות, ביצועים ועלות. אפשר לומר שטכנולוגיות אלו הצליחו לכווץ את ארגז הכלים הלא יעיל לתוך אולר שוויצרי קל ואלגנטי והכי חשוב מגוון מאוד בפונקציונליות ובשימושים האפשריים.
העתיד כבר כאן, וניתן להעריך כי בעתיד נראה יותר ויותר פתרונות "אולר שוויצרי" בתחומים שונים של מערכות מידע שיאפשרו לארגונים למקסם את הפוטנציאל שלהם ולצלוח את המירוץ בשוק העסקי התחרותי, מבלי לעשות ויתורים.
הכותב הינו מנהל תחום ביטחון ב-Infinidat ישראל.
תגובות
(0)