כך דטה סנטר מוגדר תוכנה מייעל את עבודת הארגונים

מהו האתגר הגדול במעבר לתשתיות מידע מודרניות? אילו יתרונות יש בדטה סנטר מוגדר תוכנה? ומה התשובה של פוג'יטסו? ראיון עם רענן ביבר, מנכ"ל החברה בישראל

11/05/2017 13:09
רענן ביבר, מנכ''ל פוג'יטסו ישראל. צילום: יניב פאר

האם דטה סנטר מוגדר תוכנה מייעל את עבודתם של הארגונים?
"בהחלט. המהות של דטה סנטר מוגדר תוכנה (SDDC) היא להוסיף שכבת תוכנה שמבצעת וירטואליזציה על כל מרכיבי הדטה סנטר: השרתים, האחסון והרשת. פתרון SDDC מאפשר לעבור ל-'קופסאות' פשוטות, שמתחברות למרכז שליטה ובקרה חכם אחד. כאשר עושים זאת במקביל לשרתים, לאמצעי האחסון ולאמצעי האבטחה, ומאפשרים מאותו מרכז בקרה לשלוט על 'קופסאות' שנמצאות בארגון או בענן, מקבלים דטה סנטר חדש שנשלט על ידי תוכנה".

מהם היתרונות של השיטה הזו?
"הם כוללים הוזלה משמעותית בעלויות החומרה, שליטה ובקרה מאוחדות על כלל מערך המחשוב, ללא תלות במיקום הקופסאות, חיסכון במשאבי כוח אדם ובעיקר יכולת לספק לארגון מגוון רחב של שירותי IT שמותאמים לצרכים – בזמני תגובה מהירים, בעלויות נמוכות ובגמישות רבה".

מהו האתגר הגדול במעבר לתשתיות מידע מודרניות?
"התשובה לכך היא האינטגרציה של מערכות המשלבות חומרה, מערכות הפעלה, תוכנות שירות, נטוורקינג ואבטחת מידע, שמגיעים בדרך כלל מיצרנים שונים".

פוג'יטסו (Fujitsu) השיקה באחרונה את Primeflex for Storage Spaces Direct – תצורת תשתית וירטואלית בענן. במה מדובר?
"ההכרזה היא על פתרון שהוא חלק ממערכת ההפעלה Windows Server 2016, ומהווה פלטפורמת Hyper Converge (מערכת IT המשולבת באופן הדוק ועמוק), שמבוססת על שרתי פוג'יטסו עם תוכנת Storage spaces direct של מיקרוסופט (Microsoft). המוצר דוחס לתוך מערכת קטנה אחת את כל מה שצריך לטובת הקמת סביבת מחשוב מבוססת וירטואליזציה, בכמה לחיצת כפתור מעטות ופשוטות. כל התהליך, מחיבור החשמל ועד למערכת אחת מוכנה לעבודה, לא לוקח יותר מרבע שעה".

מה מאפשרת המערכת?
"האתגר הגדול ביותר העומד כיום בפני אנשי ה-IT הוא לא עלות, אלא מהירות. בעולם שבו הענן עומד בראש סדר העדיפויות, על הלקוח להישאר צעד אחד לפני המתחרים בפעילות העסקית. יישומים חדשים ותכונות חדשות עבור יישומים מניבים ערך עסקי וגישה זו, שמתמקדת ביישומים, דורשת לשנות את התפיסה גם בנוגע לדטה סנטר של הארגון.

המערכת שהשקנו כוללת תשתיות אחודות משולבות, ממשק משתמש אינטואיטיבי המאפשר גישה קלה להקמה וניהול של סביבות וירטואליות, זמינות מקסימלית, מודולריות וגידול על פי הצורך, משאבי תשתית משולבים וכאמור, עלייה לאוויר בתוך דקות.

מדובר בפתרון של פוג'יטסו ומיקרוסופט, כך שהלקוח יכול להיות רגוע שהוא מקבל פתרון בדוק מכל הכיוונים".

למי הוא מיועד?
"לכל סוג של ארגון – מהקטן ביותר ועד לארגוני האנטרפרייז הגדולים. הדרישה המינימלית שלו מסתכמת בשני שרתים פיזיים. ניתן להגדיל את מספר השרתים הפיזיים ל-16, ועל גבי סביבה זאת אפשר להריץ יותר מ-800 שרתים וירטואליים".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. רון

    15 דקות התקנה להיפרד קונברג׳, נתון מדהים.

אירועים קרובים