מרכז סייבר ישראלי יוקם ביפן

הירושיגה סקו, שר הכלכלה היפני: "היחסים בין ישראל ליפן ימנפו את הצמיחה הכלכלית ביפן - אנו זקוקים לתמיכה הישראלית בתחום הסייבר לקראת אולימפיאדת טוקיו 2020, ומצפים לשיתוף פעולה פורה"

מחזקים קשרים: אלי כהן, שר הכלכלה והתעשייה, ומקבילו היפני, הירושיגה סקו. צילום: רפי קוץ

אלי כהן, שר הכלכלה והתעשייה, חתם היום (ד') עם מקבילו היפני, הירושיגה סקו, על שני הסכמים לחיזוק הקשרים הכלכליים בין ישראל ליפן. במסגרתם, יוקם מרכז סייבר ישראלי ביפן.

ההסכם הראשון הינו הצהרה משותפת הקוראת להגברת שיתוף הפעולה בין גופי ממשל ישראלים, ארגונים כלכליים וחברות ישראליות ויפניות במגוון תחומים. בתוכו, יוקם גוף שיאגד את כל הארגונים הכלכליים הרלוונטיים בישראל וביפן וישדרג את הפעילות הכלכלית המשותפת בעיקר בתחומי התעשייה המתקדמת: בינה מלאכותית, רובוטיקה, מכוניות אוטונומיות, האינטרנט של הדברים ועוד.

בנוסף, חתמו שני השרים על הסכם שיתוף פעולה בתחום הסייבר. ההסכם קורא להגברת ההשקעות והפעילות המשותפת בתחום, וקובע כי המדינות יערכו תכנית הכשרה משותפת, יקיימו סדנאות עבודה משותפות, מומחים ישראלים יתרמו למרכז המצוינות בתחום הסייבר המוקם ביפן, ועוד.

כהן אמר כי "אני רואה בשיתוף הפעולה עם יפן, הכלכלה השלישית בגודלה אחרי סין וארצות הברית, יעד אסטרטגי לכלכלה הישראלית. ביקור השר סקו בישראל הינו איתות על כוונותיה הרציניות של יפן להתקרב לישראל ולעלות מדרגה ביחסינו הכלכליים".

מצפים לשיתוף פעולה פורה

"שיתוף הפעולה עם יפן הוא המשך לשיתופי הפעולה עם סין ודרום קוריאה שמחזקים את הכלכלה הישראלית. אני ועמיתי היפני הצבנו יעד משותף – להכפיל את היקף הסחר בין המדינות, ואני מאמין כי נעמוד ביעד זה בהצלחה".

שר הכלכלה היפני אמר כי "היחסים בין ישראל ליפן ימנפו את הצמיחה הכלכלית ביפן. אנו זקוקים לתמיכה הישראלית בתחום הסייבר לקראת אולימפיאדת טוקיו 2020 ומצפים לשיתוף פעולה פורה".

אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, הוסיף כי "ישראל מזוהה ביפן כמקור לחדשנות וכמעצמת סייבר, היכולה לתרום רבות להתמודדות של יפן עם אתגרים ואיומים בתחום. אנו מצפים כי שני ההסכמים יסייעו לחברות ישראליות להשתלב בשוק היפני וליצור שיתופי פעולה חשובים עם תאגידים יפניים, בעיקר לקראת האולימפיאדה בטוקיו".

נועה אשר, הנספחת המסחרית ביפן, ציינה כי "בשלוש השנים האחרונות הובלנו יותר מ-35 פעילויות כלכליות משותפות יחד עם גופי הממשל היפנים – משלחות עסקיות, בקורי בכירים, השתתפות בתערוכות ועוד. הקמת הגוף החדש תאפשר קיום פעילויות כלכליות נוספות כגון הקמה של אתרי בטא של חברות ישראליות ביפן, ביצוע סקרי היתכנות משותפים ועוד. אלה יביאו להגדלת הייצוא הישראלי ליפן ולהגברת שיתופי הפעולה בין חברות ישראליות ויפניות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים