מה בעצם רוצה להיות שיאומי כשתהיה גדולה?

יותר ממה שהחברה רוצה להיות יצרנית שבבים, שיאומי מעוניינת להראות שהיא ממוקמת גבוה בשרשרת המזון של שוק הטלפוניה המודרני ● ככה זה כשיש לך את היכולת לשלוט יותר טוב בגורלך

בדרך לפסגה. אילוסטרציה: tashatuvango, BigStock

האישור של שיאומי (Xiaomi) כי היא תציג בתערוכת MWC הקרובה את המעבדים הראשונים מתוצרתה, כפי שדיווחנו לאחרונה, היא בהחלט אחת ההכרזות המעניינות ביותר שפורסמו לקראת תחילת התערוכה שתתחיל בפועל ביום ב' הקרוב בברצלונה.

החברה המאוד מעניינת הזו, שכבר מזמן אי אפשר לומר עליה שהיא רק יצרנית טלפונים, מצטרפת בכך לרשימה קצרה מאוד של חברות שמייצרות מעבדים רק לשימוש אישי, בטלפונים שלהן.

הרשימה כוללת נכון להיום את סמסונג (Samsung) עם מעבדי ה-Exynos שלה, את וואווי (Huawei) שהחברה הבת באחזקה מלאה שלה, HiSilicon, מייצרת עבורה את מעבדי ה-Kirin, וכמובן את אפל (Apple) שמתכננת לבד את מעבדי ה-Ax שלה.

למעשה שיאומי קרובה יותר לאפל בהיבט הזה, כי נכון להיום היא צריכה להשתמש במפעלי ייצור של חברות אחרות, אם כי תכנון המעבדים הוא כולו שלה.

הפגנת כוח ושליטה

הרשימה הקצרה הזו המוצגת לעיל גם צריכה להיות נקודת ההתייחסות למהלך הזה. יותר ממה שהיא רוצה להיות יצרנית שבבים, רוצה שיאומי להראות שהיא ממוקמת גבוה בשרשרת המזון של שוק הטלפוניה המודרני. מבחינתה מדובר יותר בהפגנת כוח ושליטה טובה ביכולת שלה לספק מעבדים במחירים שנוחים יותר לסך עלויות ייצור המכשירים שלה, כך שהיא תוכל אולי להיות מעט תחרותית יותר במחירים הסופיים של המכשיר ללקוח.

מכיוון שהיא רוצה בעצם להיות דומה יותר לוואווי אפילו מאשר לסמסונג, כי מה לעשות – מוכרים הכי הרבה מכשירים בסין, ו-וואווי היא היצרנית המובילה בסין מבחינת נתח שוק, ליצרניות השבבים "האמיתיות", קרי קוואלקום (Qualcomm) ומדיה-טק (MediaTek) אין ממש ממה לחשוש. מכירות הטלפונים אולי כבר לא מציגות עליה של ספרות כפולות באחוזי הצמיחה משנה לשנה, אבל עדיין יש גידול בסף המכירות, והחברות הצומחות באמת הן חברות סיניות קטנות עכשיו ואולי גדולות אחר כך, וכר הפעולה שלהן לא רק שלא קטן, אלא אפילו גדל.

אז שיאומי תייצר חלק מהמעבדים שלה בעצמה? זה לא ממש מטריד אותן, במיוחד שעד עתה לא הודיעה החברה שהיא מתכוונת להפסיק להשתמש במעבדים של חברות אחרות.

לפי מה שידוע, היא מתכוונת להשתמש במעבדים שלה בינתיים רק עבור סדרה מסוימת של מכשירים, ומי שמכיר את משפחת ה-Redmi Note המובילה שלה, מבחינת מכירות, יודע שהיא משלבת בהן שבבים של קוולקום ושל מדיה-טק ממש זה לצד זה, כשלפעמים יש דגמים זהים שמציעים מעבדים שונים בתלות באזור המכירות – כן, זה מאוד מוכר גם מסמסונג שמשתמשת במעבדים שלה לאזורים מסוימים ובמעבדי Snapdragon באזורים אחרים, בעיקר בארצות הברית.

לשלוט בגורל

שיאומי כבר מתכננת את המהלך הזה, ואת המעבדים עצמם, מזה שנתיים. כלומר, היא לא חיכתה להיתקל במחסום כלשהו שיגרום לה לחשוב שנית על האסטרטגיה שלה, אלא מדובר במהלך מתוכנן היטב שכאמור בא גם כדי לייחצן אותה ואת מעמדה בשוק.

אבל אין ספק שהעיתוי שלה נכון יותר מאשר תמיד: המעבד החזק יותר שהיא מתכוונת להציג, Pinecore V970, אמור בהיבטים רבים להתחרות ישירות מבחינת ביצועים ב-Snapdragon 835 של קוואלקום.

זה לא שהיא מתכוונת להציע אותו לאחרים, אבל לאור מה שקרה בשוק, כשסמסונג "השתלטה" בפועל על כל הייצור הראשוני של המעבדים הללו, היא לא תצטרך לחכות בתור של החברות שתכננו מכשירים מבוססי המעבד הזה, ויתחננו לכמה מעבדים כדי להגיע לשוק בזמן עם המוצרים שלהן. לה יש פתרון קצה-גבוה משל עצמה.

לה יש את היכולת לשלוט יותר טוב בגורלה.

ואם זה לא שם טוב ליצרנית טלפונים, אז מה כן?

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. מוריס

    שיאומי חברה מיוחדת ומפתיעה נאחל לה בהצלחה!

אירועים קרובים