"הטכנולוגיה נועדה לסייע בהטמעת עיר חכמה – ואינה עומדת בפני עצמה"
"עיריית רמת גן מתמקדת בשלושה תחומים בעיר החכמה: החינוך, התחבורה והעירייה עצמה", כך אמר ראש העיר, ישראל זינגר, בראיון לאנשים ומחשבים
"מערכת החינוך היא אחד משלושת התחומים המרכזיים שבהם נתמקד ביישום העיר החכמה ברמת גן. בעזרת הטכנולוגיה, נשים את התלמיד במרכז, כמו שאנחנו שמים את התושב, וסביב זה נטמיע כלים שונים – לטובת צוות בית הספר, התלמידים וההורים", כך אמר ישראל זינגר, ראש עיריית רמת גן, בראיון לאנשים ומחשבים.
זינגר יהיה אחד מדוברי המפתח בכנס השנתי IT מוניציפלי של אנשים ומחשבים, שיתקיים ב-10 בינואר במרכז האירועים LAGO בראשון לציון ושיוקדש השנה לנושא העיר החכמה.
לדברי ראש העירייה, "האסטרטגיה שלנו בתחום היא להתמקד בשלושה נושאים ולא להתפזר לכיוונים רבים, גם אם יש עבורם טכנולוגיות מצוינות. תפיסת העולם שלי אומרת שהטכנולוגיה נועדה לסייע להטמיע שיפורים והתייעלות במערכת העירונית, והיא לא עומדת בפני עצמה".
בתחום החינוך, עיריית רמת גן נמצאת בימים אלה בעיצומו של מהלך שעיקרו פיתוח מודול מיוחד של מערכת ה-CRM העירונית עבורו. "המערכת הזו תאפשר לכל מנהל או מחנך לדעת בכל רגע נתון פרטים על מצבם של תלמידי העיר, באמצעות חתכי מידע שונים, כמו קצב ההתקדמות של התלמיד, מעקב אחר תלמידים מתקשים ותוכניות לימוד מועדפות", הסביר. המערכת הוצגה בתערוכה הבינלאומית Smart City, שנערכה בחודש שעבר בברצלונה, שם היה לעיריית רמת גן ביתן תצוגה, שעורר התעניינות רבה מצד ראשי ערים ובכירים ברשויות מקומיות מרחבי העולם.
"במשך שנים אנחנו דורשים מהמורים ומהמנהלים להיות מעורבים יותר בתהליך החינוכי של הילדים", אמר זינגר, איש חינוך ותיק, שניהל בתי ספר ברמת גן בטרם נבחר. "הבעיה הייתה שלא נתנו להם את הכלים המתאימים שבעזרתם הם יכולים לבצע את הפעולות האלה. זה מה שאנחנו עושים בתהליך הטכנולוגי הזה, שמוכנס למערכת החינוך". הוא ציין כי התהליך מבוצע בהובלת אגף הטכנולוגיה של העירייה, בראשות ירון יהב, ודליה לין, מנהלת אגף החינוך.
נושא נוסף שעיריית רמת גן שמה עליו דגש במסגרת העיר החכמה הוא התחבורה החכמה. "אנחנו עומדים לבצע פיילוט באזור הבורסה, שבמסגרתו חיישנים שיותקנו בחניונים באזור יבשרו לנהגים שיגיעו לשם היכן יש חנייה פנויה, ובכך יסייעו להקטנת עומס התנועה. הפרויקט מבוצע כפיילוט על ידי בזק ובסיום התקנת החיישנים הם יחוברו לבקרת התנועה העירונית, שתיישם את הפרויקט באמצעות אפליקציה או ממשק אחר".
זינגר דיבר בראיון גם על הקדשת התקציבים לעיר חכמה – דבר המהווה אחד החסמים המרכזיים בקרב רשויות שרוצות להיכנס לתחום. לדבריו, "מאחר שתפיסת העולם שלי היא שהטכנולוגיה נועדה לסייע לייעל ולחסוך תקציבים, אני יכול להעריך שחסכנו עשרות מיליוני שקלים בשנה רק מביצוע איגום משאבים והכנסת מערכות בקרה חדישות ברכש, ומהחדשנות שהכנסנו במוקדים ובנוגע לקשר אם התושבים".
עוברים לענן
יהב הכתיר את ההשתתפות של עיריית רמת גן בתערוכה בברצלונה כ-"הצלחה אדירה". לדבריו, "השאיפה שלנו הייתה לחבור לרשויות מקומיות ולחברות עסקיות, לקידום הטכנולוגיה, וכך נעשה".
הוא ציין שעיריית רמת גן מבדלת את עצמה מהרשויות המקומיות האחרות בכל הנוגע לעיר החכמה, עקב התפיסה השונה שלה. "שלושת המעגלים שבהם אנחנו פועלים הם: iCity, שעוסק במערכות המידע והמחשוב באגפי העירייה; eCity – שילוב הטכנולוגיה בחינוך; ו-CityZone – מעגל שעוסק בפתרונות תחבורה וחנייה בעיר, תוך שיתופי פעולה עם חברות טכנולוגיות כגון Waze".
במסגרת המיקוד בחינוך, אמר יהב, הקימה העירייה האב חינוכי, אליו מגיעים מורים ומנהלים מכל בתי הספר בעיר, וביחד עם אנשי מקצוע בתחום הידע והטכנולוגיה מכינים פרויקטים חינוכיים-דיגיטליים, שמיושמים בבתי הספר. "למעשה, כל בית ספר בעיר הוא חממה לפיתוח רעיונות ופרויקטים", הוסיף. "אלא שבעוד שעד כה כל בית ספר עבד בנפרד, תפקידו של ההאב החינוכי הוא לחשוף את המורים לעולם הטכנולוגי, לשתף את הידע ביניהם ולתת להם כלים להתמודד עם הטכנולוגיה".
בנוגע לתשתיות מחשוב בתוך העירייה אמר יהב כי "עד סוף השנה היא תשלים את המעבר לענן וכל השרתים שלה יעברו לענן פרטי וציבורי ב-MedOne".
הוא ציין שניהול אסטרטגיית העיר החכמה ברמת גן נעשה על יד מנהלת מצומצמת, בראשות ראש העיר, ושהוא עצמו חבר בה, יחד עם עוד שני מנהלים. עוד אמר יהב כי באגף המחשוב של העירייה מועסקים 30 איש, רובם עובדי מיקור-חוץ, וכי תקציב המחשוב שלה, שכולל את תקציב העיר החכמה, עומד על 20 מיליון שקלים בשנה.
תגובות
(0)