"תשתיות קריטיות הן כל מה שמאפשר את קיומה של המדינה"

כך אמרה ד''ר שרון נכטיגל, מרצה במחלקה להנדסת תעשייה וניהול, מערכות מידע במכללת אפקה ● לדבריה, "נמאס לשמוע על הסכנות - מה שנדרשת היא פרקטיקה - לא משתמשים במה שקיים"

ד''ר שרון נכטיגל, מרצה במחלקה להנדסת תעשייה וניהול, מערכות מידע במכללת אפקה. צילום: יניב פאר

"תשתיות קריטיות הן דבר שמוגדר על ידי המדינה. כך, למשל, בארצות הברית הגדירו 16 תחומים כ'תשתיות קריטיות'. תשתיות קריטיות הן כל מה שמאפשר את קיומה של המדינה", כך אמרה ד"ר שרון נכטיגל, מרצה במחלקה להנדסת תעשייה וניהול, מערכות מידע במכללת אפקה.

ד"ר נכטיגל דיברה ברב-שיח שנערך באחרונה בבית אנשים ומחשבים. רב-השיח התקיים לקראת כנס ICS-CYBERSEC 2016 שידון באיומים והגנת סייבר על תשתיות חיוניות ועל התעשייה. הכנס ייערך ביום ב', 5 בדצמבר, במרכז הכנסים אווניו, קריית שדה התעופה. את רב-השיח הנחה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים.

לדברי ד"ר נכטיגל, "נמאס לשמוע על הסכנות. מה שנדרשת היא פרקטיקה. לא משתמשים במה שקיים, והראייה לכך היא אירועי הסייבר שקורים".

היא אמרה כי "אנו במכללת אפקה מכשירים לתחום הסייבר, עם דגש על ניהול. מהנדס תעשייה וניהול צריך לדעת לנהל: איך לגשת לסייבר, באיזו מתודולוגיה לנקוט, לקבוע את הסיכונים מול הסיכונים, להפחית את הסיכון, ולדעת כמה ניתן להפחיתו".

היא סיימה בציינה כי במחלקה לומדים מדי שנה כ-200 סטודנטים, כאשר כמה עשרות מהם לומדים את תחום ניהול הסייבר.

חמי פקר, מנהל תוכניות סייבר בליידוס ישראל. צילום: יניב פאר

חמי פקר, מנהל תוכניות סייבר בליידוס ישראל. צילום: יניב פאר

חמי פקר, מנהל תוכניות סייבר בליידוס (Leidos) ישראל, אמר כי החברה היא ספקית של פתרונות טכנולוגיים הפועלת במגזרי ההגנה, המודיעין, ביטחון הפנים, כמו גם בתחומים אזרחיים. בינואר השנה לוקהיד מרטין (Lockheed Martin) מכרה את חטיבת מערכות המידע והפתרונות הגלובליים (IS&GS) שלה – תמורת חמישה מיליארד דולר – לליידוס.

"חיוני לדעת מהי תשתית קריטית לניהולה של מדינה", אמר פקר. "על מנת שמדינה תתפקד בשעת חירום, יש להתרכז בתחום האנרגיה. תחום זה כולל בתוכו ארבע אבני יסוד: נפט, גז, חשמל ומים. תקיפת בנק אחד אינה הופכת אותו למפעל חיוני, לעומת זאת, השבתת מים באזור דרום הארץ היא חמורה יותר מאשר תחום התחבורה. מים היא תשתית קריטית".

הדרך להגן, אמר פקר, "כוללת מתודולוגיה, תפיסת הפעלה מבצעית, כלים ומוצרים, תהליכי עבודה, בדיקות חוסן והדרכה והטמעה". הוא הוסיף כי "גיבוש תפיסת הפעלה מבצעית, זו מתודולוגיה בפני עצמה".

פקר סיים בציינו כי "יש לשים דגש על OT, ולזכור כי המתודולוגיות לתחום מעט שונות מאלו של ה-IT".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים